Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB diskvalificē trīs beisbolistus par stanazolola lietošanu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB diskvalificē trīs beisbolistus par stanazolola lietošanu
Ervins Santana
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pirms Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonas sākuma turnīra vadība ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka par dopinga lietošanu uz 80 spēlēm diskvalificē Minesotas "Twins" metēju Ervinu Santanu. Jāpiebilst, ka šis ir jau trešais pozitīvais dopinga tests MLB spēlētājiem pēdējās nedēļas laikā.

Dominikānas Republikas beisbolists Ervins Santana, kurš pagājušā gada pašā izskaņā noslēdza četru gadu līgumu ar Minesotas "Twins" komandu, diemžēl, bet nevarēs palīdzēt saviem jaunajiem darba devējiem jau no sezonas sākuma. Iemesls tam ir gluži vienkāršs – viņa dopinga analīzes ir uzrādījušas, ka metāja pozīcijas spēlētājs ir lietojis anaboliskos steroīdus, precīzāk, stanazololu.
Pats spēlētājs, protams, izplatītajā paziņojumā norādīja, ka apzināti neko nav lietojis un viņam nav ne mazākās nojausmas kā stanazolols nonāca viņa organismā.

Interesanti, ka Minesotas komanda pašlaik ir nostādīta visai neveiklā situācijā, jo bez tā, ka "Twins" ir palikuši bez savas sākumsastāvu metēju rotācijas otrā numura, vēl interesantāku situāciju padara tas, ka decembrī noslēgtais līgums ar Santanu bija lielākais kādu klubs ir noslēdzis ar kādu brīvo aģentu (4 gadi, 55 miljoni). Tiesa, diskvalifikācijas laikā vainīgais sportists atalgojumu nesaņems.

Jāpiebilst, ka, kā jau minēts iepriekš, šis nav pirmais gadījums, kad pirms sezonas sākuma tiek diskvalificēti spēlētāji. Šajā nedēļā par stanazolola lietošanu 80 maču diskvalifikācijas saņēma vēl divi metēji – Deivids Rolinss no Sietlas "Mariners" un Arodijs Vizkeino no Atlantas "Braves". Sakarā ar šādu nepatīkamu tendenci, MLB vadība ir sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai šīm trim lietām nav kaut kas kopīgs.

Šo trīs spēlētāju diskvalifikācija, ir lielākais dopinga skandāls kopš 2013. gada, kad augustā diskvalificēti tika seši spēlētāji, to starpā arī Alekss Rodrigezs, Nelsons Kruzs, Džonijs Peralta un Everts Kabrera.

Atgriežoties pie Santanas, kurš šajā grupā noteikti ir zināmākais spēlētājs, tad lielāko karjeras daļu viņš ir pavadījis Losandželosas "Angels" komandā, taču iepriekšējās divās sezonās pārstāvēja Kanzassitiju un Atlantu. MLB līmenī viņš ir aizvadījis 299 mačus, kuru laikā izcīnījis 119 uzvaras, izspēlējis 1882.2 iningus, un vidēji pieļāvis 4.17 skrējienus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-04-04 10:15, pirms 9 gadiem
Ervins diezgan atpazīstams

     [+] [-]

, 2015-04-04 12:09, pirms 9 gadiem
Es nekādi nesaprotu kāpēc šī un pàris citas ASV lielās līgas sevi čakarē ar doptestiem!

     [+] [-]

, 2015-04-04 12:58, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Es nekādi nesaprotu kāpēc šī un pàris citas ASV lielās līgas sevi čakarē ar doptestiem!
Beisbols ASV ir īpašā kārtā, līdz ar to pret to īpaši arī attiecas valstī kopumā. Bija viņiem ļoti nesmuki nesmukumi savulaik, kas pat aizgāja līdz ASV Kongresam. Līdz ar to, lai saglabātu un saglābtu savu reputāciju, līga pamazām ieviesa doptestus. Ja nu kas, nemaz tik sen tas nebija - 2001. gadā, turklāt sāka viņi ar zemāko līgu spēlētājiem. Puslīdz normāli doptesti beisbolā (MLB) sākās tikai pirms 10 gadiem.

Ar pārējām līgām... nu tas ir spiediens no augšas. Tā kā WADA viņus nekontrolē, tad caur ASV Olimpiskā sporta funkcionāriem viņi ietekmē procesus, lai liktu līgām testēt spēlētājus. Pašiem turnīru rīkotājiem tas arī ir tāds prestiža jautājums, t.i., lai sabiedrība redz, ka viss ir tīri. Reāli... nu pirms kāda laika rakstīju kā ir hokejā (http://sportacentrs.com/hokejs/nhl/26102014-blogs_nhl_dopinga_paradize), citos sporta veidos ir ļoti līdzīgi.

Tas ir cirks un pakazuha. Kā arī ierocis līgas vadības rokās, lai, ja nu kas, varētu bīdīt savas lietas daudz efektīvāk.