Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Pīrsa "hettriks" palīdz "Red Sox" rezultatīvā mačā pārspēt "Yankees"

Juris Miņins
Juris Miņins

Pīrsa "hettriks" palīdz "Red Sox" rezultatīvā mačā pārspēt "Yankees"
Stīvs Pīrss pēc kārtējā "Home run"
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Stīva Pīrsa trim "Home run" sitieniem aizvadītajā Augstāko beisbola līgu (MLB) spēļu kārtā Bostonas "Red Sox" prata pārspēt savus principiālos pretiniekus Ņujorka "Yankees" ar 15:7.

Bostonas "Red Sox" un Ņujorkas "Yankees" komandu principiālā spēkošanās norit nu jau 117 gadus un ir viens no principiālākajiem dueļiem visā MLB, tāpēc, lai vai kādā turnīra tabulas pozīcijā vai stāvoklī būtu abas komandas, spēles vienai pret otru ir principiālas.

Aizvadītajā naktī Bostonas vienība savās mājās parādīja, ka nedomā atkāpties un šīssezonas sērijā izlīdzināja rezultātu (5-5). Par galveno mača varoni kļuva Stīvens Pīrss, kurš trīs reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma un kopumā izsita sešus punktus, kas bija labs pamats tam, lai "Red Sox" svinētu panākumu ar 15:7.

Tiesa, spēles ievads nebūt neliecināja, ka bostoniešiem ies viegli, jo pirmo divu iningu laikā "Yankees", galvenokārt pateicoties Didi Gregoriusa trīs punktu "Home run", paspēja izvirzīties vadībā ar 4:0. Tikai pēc šādas aukstās dušas mājnieki saņēmās un tas viņiem ļāva ne tikai atspēlēties, bet divus iningus vēlāk arī atrasties vadībā ar 10:4. Rezultatīva spēkošanās turpinājās arī tālākajā spēlē, taču ņujorkiešiem neizdevās samazināt rezultāta starpību.

Trīs punktus uzvarētāju labā izsita arī Endrjū Benintendi, bet Braiens Džonsons, kurš aizvadīja divējādu maču, jo, no vienas puses, viņš no spēles izslēdza 11 oponentus piecu iningu laikā, no otras – pieļāva sešus atsitienus un zaudēja piecus punktus.

Interesanti, ka "Yankees" treneri nolēma atsaukt uz rezervistu soliņa savu sākusmastāva metēju Sīsī Sabatiju jau pēc trim iningiem, kad komanda atradās vadībā ar 4:2. Viņa vietā nākušais Džonatans Holders stājās pretim septiņiem atsitējiem, taču nespēja gūt nevienu autu, kopumā zaudējot septiņus punktus un arī tika nomainīts.

Pievēršoties pārējām spēlēm, jāsaka, ka Bostonas komanda nebija vienīgā, kas aizvadītajā naktī guva ar divciparu skaitli rakstāmu punktu skaitu, jo Teksasas "Rangers" ar 17:8 pārspēja pēc maiņu perioda "dedlaina" krietni novājināto Baltimoras "Orioles". Interesanti, ka šajā spēlē pie atsitieniem tika pilnīgi visi "Rangers" spēlētāji, bet tikai diviem, Adrianam Beltra un Šinam-Sū Čū, neizdevās gūt punktus. Džriksons Profars izcēlās ar četriem RBI.

Savukārt Losandželosas "Dodgers" izrēķinājās ar Milvokī "Brewers" ar 21:5. Jāsaka, ka šajā spēlē tikās vienības, kas maiņu perioda izskaņā pastiprinājās visskaļāk. Četriem no "Dodgers" spēlētājiem izdevās gūt vismaz četrus punktus, bet Koudijs Belindžers izcēlās ar pieciem punktiem, kļūstot par mača rezultatīvāko atsitēju.

MLB regulārā sezona, 02.08.

ViesiMājniekiRezultāts
AngelsRays2:4
RockiesCardinals2:3
RoyalsWhite Sox4:6
MarlinsPhillies2:5
RedsNationals4:10
YankeesRed Sox7:15
BravesMets4:2
OriolesRangers8:17
PadresCubs6:1
BrewersDodgers5:21
GiantsDiamondbacks8:1
Blue JaysMariners7:3

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/