Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Brewers" zaudē, "Pirates" pārņem vadību divīzijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Brewers" zaudē, "Pirates" pārņem vadību divīzijā
Pitsburgas "Pirates"
Foto: AFP/Scanpix

Milvokī "Brewers" vakardien piedzīvoja savu pirmo neveiksmi 2018. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonā, ar 4:8 atzīstot Sentluisas "Cardinals" pārākumu. Tikmēr Pitsburgas "Pirates" turpina bez zaudējumiem – četrās spēlēs izcīnītas četras uzvaras.

Milvokī "Brewers" šai sezonai gatavojās nopietni un pirmssezonas prognozēs tā nereti tika izcelta kā komanda, kura varētu iekļūt izslēgšanas mačos. Sezonas pirmos trīs mačus viņi arī uzvarēja, taču ceturtajā spēlē gan Viskonsinas štata komandai nācās piekāpties pretinieku priekšā.

Jāsaka, ka kopumā abas Nacionālās līgas centrālās divīzijas komandas spēlēja līdzīgi, taču Sentluisas vienībai padevās veiksmīgāk aizvadīt mača vidusdaļu, kurā, piektajā un sestajā iningā, viņi arī ieguva izšķirošo pārsvaru. Pols de Jongs šajā spēlē, raidot bumbiņu ārpus laukuma, guva trīs punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju.

Sākumsastāva metēji šajā mačā nedemonstrēja neko ārkārtēju, taču Maiks Mikolass tika pie savas pirmās uzvaras sezonā.

Jāpiebilst, ka šajā spēlē "Cardinals" metējs Džordans Hikss bija pirmais metējs šajā sezonā, kurš sasniedz 100 jūdzes/stundā (160 km/h) lielu bumbiņas mešanas ātrumu, apsteidzot Aroldisu Čepmenu, kurš zināms kā ātrākā metiena īpašnieks visā MLB.

Tikmēr Lietuvas beisbolista Dovida Neverauska pārstāvētā Pitsburgas "Pirates" tika pie ceturtās uzvaras četrās līdzšinējās regulārās sezonas spēlēs. Viņi, līdzīgi kā aizvakardienas pirmajā spēlē pret Detroitas "Tigers", prata noturēt minimālu pārsvaru cīņā pret Minesotas "Twins", izcīnot panākumu ar 5:4.

Jāsaka, ka "Pirates" izšķirošo pārsvaru ieguva jau pirmajā spēles cēlienā, kad vispirms Gregorijs Polanko izsita vienu punktu, bet vēlāk Kolins Morans, iepriekšējās sezonas MLB čempions, guva "Grand Slam Home run", t.i., izsita bumbiņu ārpus laukuma pie pilnām bāzēm, panākot 5:0 mājnieku labā. Šo pārsvaru "Twins" tā arī nespēja sadeldēt.

Pats lietuvietis spēlē iesaistījās sestā ininga vidū un aizvadīja 1.1 spēles cēlienu. Šajā laikā pieļaujot tikai vienu brīvgājienu uz pirmo bāzi un beigu beigās nopelnot savu otro "saglabāto" spēli šosezon.

Lai arī pašlaik ir tikai sezonas pats sākums, pēc aizvadītajiem četriem mačiem MLB regulārajā sezonā par NL centrālās divīzijas līderi, spēlējot bez zaudējumiem, ir kļuvusi Pitsburgas komanda, kas ir visnotaļ negaidīti, ņemot vērā spēcīgo konkurenci, kas tiek izrādīta kā no Milvokī un Sentluisas, tā arī Čikāgas "Cubs" komandām.

No citiem mačiem der atzīmēt Losandželosas "Dodgers" un Arizonas "Diamondbacks" cīņu, kurā arizonieši divreiz šokēja Kalifornijas komandu. Vispirms, spēles devītajā iningā Kriss Ouvingss ar vienu sitienu izlīdzināja rezultātu no 3:6 panākot neizšķirtu, bet vēlāk, jau 15. iningā, Čeiss Atlijs bija izvirzījis "Dodgers" vadībā ar 7:6, taču "D-backs" atbildēja ne tikai ar atspēlēšanos, bet arī ar uzvaras izraušanu. Visvairāk šajā situācijā izdarīja Niks Ahmeds, kurš vispirms pats vienu punktu, bet vēlāk arī pats guva izšķirošo pārsvaru, panākot 8:7.

MLB regulārā sezona, 2.04.

ViesiMājniekiRezultāts
TwinsPirates4:5
RoyalsTigers1:6
CardinalsBrewers8:4
CubsReds0:1
OriolesAstros1:6
White SoxBlue Jays2:4
Red SoxMarlins7:3
NationalsBraves8:1
DodgersDiamondbacks7:8
RangersAthletics1:3
IndiansAngels6:0
RockiesPadres7:4
RaysYankeesPārc.
PhilliesMetsPārc.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/