Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Dominikāna uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru piesaista MLB zvaigznes

Juris Miņins
Juris Miņins

Dominikāna uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru piesaista MLB zvaigznes
Vanders Franko
Foto: AP/Scanpix

Dominikānas Republikas beisbola federācija ir nosaukusi sastāvu 2020. gada olimpisko spēļu beisbola turnīra kvalifikācijas mačiem, iekļaujot tajā gan veterānu Hosē Bautistu, gan vienu no daudzsološākajiem jaunajiem talantiem, Vanderu Franko.

Dominikānas Republikas beisbola federācija, gatavojot savu izlasi 2020. gada olimpisko spēļu Amerikas zonas kvalifikācijas turnīram, ir paziņojusi, ka sastāvā iekļauj divus MLB izcilniekus – 39 gadus veco veterānu Hosē Bautistu, kā arī 19 gadus veco Vanderu Franko.

Hosē Bautista 2019. gada MLB sezonu gan izlaida, taču vēl pagājušā gada rudenī izteicās, ka vēlas turpināt profesionālā sportista karjeru un pauda cerību, ka viņam izdosies atgriezties MLB un, acīmredzot, olimpiskais kvalifikācijas turnīrs būs arī laba "skatuve", lai potenciāliedarba devēji kādreizējo elites līmeņa atsitēju novērtētu darbībā.

Atgādināsim, ka Bautista sešas reizes tika iebalsots MLB Visu zvaigžņu spēlē, kā arī divas reizes ir bijis MLB labākais atsitējs un tika arī pie trim "Silver Slugger" balvām. Līdz šim viņa kontā ir arī gūti 344 "Home run", kas atsisti ar 24.7% precizitāti.

Savukārt Vanders Franko 2017. gadā tika saukts par labāko starptautisko jauno spēlētāju, kā arī tagad viņu dēvē par labāko jauno talantu, kurš vēl nespēlē MLB. Lielajā līgā Franko pārstāv Tampabejas "Rays" organizāciju, taču pagaidām ir spēlējis vien tās fārmkomandās.

Jāpiebilst, ka Augstākās beisbola līgas, Augstāko beisbola līgu spēlētāju arodbiedrība un Starptautiskā beisbola un softbola konfederācija ir vienojusies, ka olimpisko spēļu turnīrā, kā arī kvalifikācijas turnīros izlases drīkst piesaistīt visus tos beisbolistus, kuri nav iekļauti MLB komandu 26 vīru plašajā pamatsastāvā.

Šī vienošanās, kā norāda daudzi beisbola vērotāji, visvairāk var palīdzēt ASV izlasei, kura vēl aizvien ir bez garantētas vietas olimpiskajās spēlēs, jo rudenī WBSC "Premier12" turnīrā divreiz zaudēja Meksikas valstsvienība – 2:8 grupu turnīra mačā un 2:3 spēlē par bronzas medaļām. Tiesa, ņemot vērā lielo Karību jūras reģiona valstu pārstāvniecību zemākajās līgās, arī citām izlasēm šī vienošanās ļaus uz kvalifikācijas turnīru, kas, iespējams, sportiskajā ziņā būs pats kvalitatīvākais, atvest labākas izlases.

Amerikas zonas olimpisko spēļu beisbola turnīra kvalifikācijas mači norisināsies ASV, Arizonas štatā, no 22. līdz 26. martam un tajos par vienīgo ceļazīmi uz Tokiju cīnīsies ASV, Kubas, Kanādas, Puertoriko, Venecuēlas, Dominikānas, Kolumbijas un Nikaragvas izlases. Savukārt divas komandas, kas būs palikušas otrajā un trešajā vietā, saņems iespēju vēlreiz pacīnīties par nonākšanu Tokijā, piedaloties pēdējās cerības turnīrā, kas norisināsies no 17. līdz 21. jūnijam, Taivānā.

2020. gada olimpiskajās spēlēs beisbols atgriezīsies pēc 12 gadu pārtraukuma un šajā turnīrā piedalīsies sešas komandas, no kurām četras jau ir zināmas – Japāna, Izraēla, Meksika, Dienvidkoreja.

Izmantotie resursi:
https://www.wbsc.org/
https://www.espn.com/