Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Hjūstonas "Astros" pirmoreiz vēsturē kļūst par MLB čempioni

Rolands Eliņš

Hjūstonas "Astros" pirmoreiz vēsturē kļūst par MLB čempioni
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Hjūstonas "Astros" komanda trešdien pirmoreiz vēsturē kļuva par Beisbola augstākās līgas (MLB) čempioni, Pasaules sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē ar 5-1 pārspējot Losandželosas "Dodgers", vēsta ziņu aģentūra LETA.

Trešdienas mačā jau pirmajos divos inningos "Astros" ieguva piecus punktus un vienu "Dodgers" spēja atgūt vien dueļa otrajā pusē. Līdz ar to sērijā "Astros" izcīnīja panākumu ar rezultātu 4-3, titulu iegūstot pirmoreiz savā 56 gadu vēsturē.

Zīmīgi, ka šosezon "Astros" komandai bija jāpārceļ trīs mājas spēles, kad Hjūstonu piemeklēja viesuļvētras "Hārvijs" izraisīti plūdi. Trešdien tūkstošiem fanu maču skatījās vien dažu simtu attālumā no vietas, kur pēc nelaimes daudzi cilvēki nedēļām nedēļām dzīvoja.

Par vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts "Astros" vienības centra spēlētājs Džordžs Springers.

Šajā sērijā pēc pirmajām divām spēlēm Losandželosā rezultāts bija neizšķirts 1-1. Turpinājumā "Astros" uzvarēja divās no trijām savām mājas spēlēm, bet pēc sestā mača Losandželosā "Dodgers" atkal panāca izlīdzinājumu 3-3.

Arī pērn finālsērija noslēdzās septiņās spēlēs, kad Čikāgas "Cubs" apsteidza Klīvlendas "Indians" un izcīnīja titulu pēc 108 gadu pārtraukuma. Tā bija garākā sērija ASV profesionālā sporta vēsturē.

Vistitulētākā MLB komanda ir Ņujorkas "Yankees", kas par čempioni kronēta 27 reizes.

Izmantotie resursi:
LETA