Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Brewers" un "Dodgers" uzvar MLB pārspēlēs

Juris Miņins
Juris Miņins

"Brewers" un "Dodgers" uzvar MLB pārspēlēs
Milvokī "Brewers" komanda priecājas par uzvaru.
Foto: AFP/Scanpix

Ar Milvokī "Brewers" un Losandželosas "Dodgers" uzvarām Augstāko beisbola līgu (MLB) pārspēlēs noslēdzās turnīra regulārā sezona, kas nozīmē, ka abas komandas varēs izlaist pirmo izslēgšanas maču kārtu.

Iepriekš jau ziņojām, ka šosezon MLB čempionātā bija izveidojusies gana interesanta situācija, proti, pēc 162 maču regulārās sezonas uzreiz divās divīzijās, Nacionālās līgas Centrālajā un Rietumu divīzijā, bija fiksēta divvadība un tā kā visas četras komandas arī bija garantējušas vietu izslēgšanas mačos, tad, lai noskaidrotu kurai vienībai ir jāspēlē "Wild card" mačā, bet kurai pirmā izslēgšanas maču kārta būs brīva, bija jārīko pārspēles.

Pirmajā mačā tikās Čikāgas "Cubs" un Milvokī "Brewers". Šajā spēlē daudz tika gaidīts no Kristiana Jeliča, jo Milvokī komandas atsitējs aizvadīja patiesi lielisku sezonu. Jāsaka, ka Jeličs, lai arī nekādu uguņošanu nenoorganizēja, taču tieši pēc viņa sitiena "Brewers" trešajā iningā izvirzījās vadībā. Divus iningus vēlāk gan Entonijs Rizo spēja rezultātu izlīdzināt, raidot bumbiņu ārpus laukuma.

Kā jau tādās spēlēs ierasts, abas komandas spēlēja piesardzīgi, taču veiksme beigu beigās uzspīdēja Milvokī vienībai, kas astotajā iningā guva divus punktus, panākot 3:1. Tas arī bija mača noslēguma rezultāts.

Savukārt otrajā cīņā, kurā spēkiem mērojās Losandželosas "Dodgers" un Kolorado "Rockies", gan iztika bez lielas drāmas, jo Losandželosas vienība, lēni, taču pārliecinoši teju visa mača garumā spēja palielināt rezultātu un pēdējo iningu iesāka ar 5:0. Tajā gan "Rockies" divus punktus atguva, taču tas arī bija viss. Par spēles rezultatīvākajiem beisbolistiem kļuva "Dodgers" pārstāvji Koudijs Belindžers un Makss Mansijs, kuri katrs izsita pa diviem punktiem.

Līdz ar to nu ir zināmas ne tikai visas MLB izslēgšanas maču dalībnieces, bet arī komandu galīgais vietu sadalījums un izslēgšanas maču pāri.

Amerikas līgā pirmajā kārtā spēkiem mērosies Ņujorkas "Yankees" un Oklendas "Athletics". Šī mača uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Bostonas "Red Sox", savukārt otro Amerikas līgas pusfinālu veido Klīvlendas "Indians" un Hjūstonas "Astros". Savukārt Nacionālās līgas "Wild card" mačā tiksies Čikāgas "Cubs" un Kolorado "Rockies" un viņus otrajā kārtā gaidīs Milvokī "Brewers", kamēr Losandželosas "Dodgers" pretinieki jau ir zināmi un tie ir Atlantas "Braves".

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/