Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Verlanders atstāj sausā "Blue Jays" atsitējus

Juris Miņins
Juris Miņins

Verlanders atstāj sausā "Blue Jays" atsitējus
Džastins Verlanders
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Hjūstonas "Astros" metējs Džastins Verlanders aizvadītās nakts spēlē neļāva Toronto "Blue Jays" spēlētājiem veikt nevienu atsitienu, nodrošinot savai komandai panākumu ar 2:0.

Džastins Verlanders jau sen ir pierādījis, ka ir viens no mūsdienu labākajiem Augstāko beisbola līgu metējiem, bet šodien viņš ierakstīja savu vārdu vēsturē ar vēl treknākiem burtiem, izbraukuma spēlē pret Toronto "Blue Jays" neļaujot nevienam pretinieku atsitējam veikt veiksmīgu sitienu, tādējādi noformējot savu trešo "no-hitter" (spēle, kurā metējs vai metēju komanda nepieļauj nevienu veiksmīgu pretinieku atsitienu deviņu iningu laikā) karjerā.

"No-hitter" spēles ir diezgan liels retums, jo kopš 1876. gada MLB ir reģistrēti tikai 302 šādi "no-hitters" gadījumi (salīdzinājumam- katrā sezonā kopā tiek aizvadītas 2430 spēles, jeb 162 spēles katrai komandai), bet mūsdienu MLB šādu spēļu daudzums vienā sezonā variējas no vienas (2016. un 2017. gadā) līdz septiņām (2015. gadā). Verlanderas aizvadīja šīs sezonas ceturto maču bez vienas komandas atsitieniem.

Pirms Džastina Verlandera šīsdienas sasnieguma tikai pieciem metējiem karjeras laikā bija izdevies aizvadīt trīs vai vairāk šādas spēles. Līderis šajā ziņā ir Nolans Raiens, kurš laika posmā no 1966. līdz 1993. gadam aizvadīja septiņas "no-hitter" spēles.

Pievēršoties pašai spēlei, jāsaka, ka tā nebija viegla, jo līdz astotajam iningam komandas tā arī nebija spējušas gūt punktus un divas nulles uz rezultāta tablo bija arī brīdī, kad "Blue Jays" pēdējā pamatlaika iningā jau bija tikuši pie diviem autiem, tiesa, tobrīd trešajā bāzē atradās Alekss Bregmans.

Par spēles otro spožāko zvaigzni noteikti var saukt Abrahamu Toro. Kanādā dzimušajam spēlētājam tā bija tikai astotā MLB spēle, taču viņš, spēlējot savas ģimenes priekšā, kura bija ieradusies Toronto, devītajā iningā raidīja bumbiņu tribīnēs, kas bija viņa otrais "Home run" MLB karjerā.

Šis rezultatīvais uzbrukums, protams, pamatīgi atviegloja Verlandera darbu, jo nu bija jādomā tikai par savu spēli, neuztraucoties par to, ka katra kļūda var nozīmēt zaudējumu komandai. Pēdējā iningā, lai arī "Blue Jays" atsitēji mēģināja sabojāt pretinieku metējam noskaņojumu, Verlanders meta diezgan pārliecinoši un viņam lieliski palīdzēja arī komandas biedri, kuri izspēlēja divas veiksmīgas aizsardzības epizodes.

Mača noslēgumā Džastina Verlandera kontā bija nospēlēta pilna spēle, 14 straikauti un tikai viens brīvgājiens, kas pieļauts pirmajā iningā. Interesanti, ka divi no trim Verlandera "no-hitter" mačiem ir notikuši tieši pret Toronto "Blue Jays".

MLB regulārā sezona, 01.09.

ViesiMājniekiRezultāts
RedsCardinals3:4
AthleticsYankees4:5
AstrosBlue Jays2:0
IndiansRays2:8
TwinsTigers8:3
MarlinsNationals3:9
OriolesRoyals4:6
BrewersCubs4:0
MarinersRangers11:3
PiratesRockies6:2
PadresGiants8:4
Red SoxAngels4:3
DodgersDiamondbacks4:3
White SoxBraves3:5
MetsPhillies2:5
RedsCardinals

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/