Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB pēdējā maiņu dienā rekordliels skaits darījumu

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB pēdējā maiņu dienā rekordliels skaits darījumu
Pēc tam kā Džonatans Lukrojs atteicās pievienoties "Indians", viņu aizmainīja uz "Rangers".
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien vienā no Ziemeļamerikas lielākajām sporta līgām, Augstākajās beisbola līgās (MLB), bija maiņu perioda pēdējā dienā, t.i., pēc šī datuma komandas vairs nedrīkst savā starpā apmainīties ar spēlētājiem. Pēdējo iespēju izmantoja vairākas komandas.

Uzreiz jāsaka, ka šajā dienā tika fiksēts rekordliels maiņas darījumu skaits, 18, un šis rādītājs ir lielākais kāds fiksēts pēdējos 20 gados. Tāpat jāatzīmē, ka šo astoņpadsmit darījumos tika iesaistīti 49 spēlētāji.

Tomēr, ja mēs runājam par aktivitāti, tad tā ir saprotama, jo pēc tam kā MLB ir paplašinājusi izslēgšanas spēļu dalībnieku sarakstu ar tā sauktajām "Wild Card" komandām, t.i., izslēgšanas mačos iekļūst ne tikai divīziju uzvarētāji, bet arī divas labākās komandas pēc maču bilances, daudzas vienības vēlas "iet uz visu banku" un izmēģināt savu laimi cīņā par iekļūšanu pēcsezonā. Vēl vairāk viņus iedrošina tas, ka pēdējo divu sezonu čempioni ir tieši šo "Wild Card" maču dalībnieki.

Protams, pēc dedlaina vienmēr tiek meklēti uzvarētāji un zaudētāji. Ja mēs runājam par uzvarētājiem, tad tādi noteikti ir Teksasas "Rangers", kuriem, no vienas puses, gan neizdevās tikt pie sākumsastāva metēja, taču izdevās uzlabot savas pozīcijas citās vietās, jo no "Yankees" tika iemainīts sitējs Karloss Beltrans, bet no "Brewers" ķērājs Džonatans Lukrojs. Interesanti, ka Lukrojs dienu iepriekš bija atteicies doties uz Klīvlendas "Indians", uz kurieni viņa iepriekšējā komanda viņu jau bija sarinājusi sūtīt.

Tiesa, Klīvlendas komanda nesēdēja rokas klēpī salikusi un nebēdējās par Lukroja atteikumu, jo iemainīja metēju Endrjū Milleru no "Yankees", kas kopā ar pavisam nesen iegūto Brendonu Gajeru liek domāt, ka "Indians", iedvesmojoties no "Cavaliers" panākumiem, vēlas savai pilsētai atnest vēl vienu titulu. Tāpēc viņi ir gatava maksāt lielu cenu, ja mēs skatāmies perspektīvā, jo pretējā virzienā viņiem nācās atdot vairākus jaunos talantus.

Interesanta cīņa notika arī starp Nacionālās līgas rietumu divīzijas līdervienībām – Sanfrancisko "Giants" un "Dodgers" no Losandželosas, kuras turnīra tabulā šķir vien divas uzvaras. Abas komandas ir apņēmības pilnas ne tikai iekļūt izslēgšanas mačos, bet arī cīnīties par visaugstākajiem mērķiem. Tāpēc "Dodgers" pirmie mēģināja veikt sitienu pa "Giants" pārliecību, iemainot metēju Riču Hilu un ārējo aizsargu Džošu Rediku.

Tiesa, kā izskatījās vēlāk, "Giants" šāds solis nenobiedēja, jo viņi to bija gaidījuši, jo pēdējās maiņu perioda minūtēs no Tampabejas iemainīja metēju Metu Mūru, bet iepriekš viņi jau bija ieguvuši uz maiņu nākošo pičeri Džo Smitu.

Pēc šīm cīņām brīvo aģentu tirgū jāsaka, ka sezonas noslēgums Nacionālās līgas rietumu divīzijā solās būt ļoti karsts, vēl jo vairāk tāpēc, ka abas komandas līdz sezonas beigām savā starpā spēlēs vēl deviņas reizes.

Visbeidzot, ja mēs runājam par maiņu perioda izskaņas būtiskākajām tendencēm, nevar nepieminēt Ņujorkas "Yankees". Viņi ilgus gadus bija komanda, kas sastāvu veidoja no pieredzējušiem un zvaigžņotiem beisbolistiem, labākos no kuriem mēģinot noturēt "vēl vienu sezonu", taču šīssezonas darbības liecina, ka ņujorkieši ir mainījuši savu redzējumu uz spēli un komanda tiks atjaunota.

Daudzi uzskata, ka "Yankees" ir viena no labākajām jauno spēlētāju attīstības sistēmām visā līgā un ir tikai laika jautājums, kad šie jaunie talanti atgriezīs Ņujorkas komandai iepriekšējo gadu spozmi, taču ir arī viedoklis, ka nemaz tik ātri tas varētu arī nenotikt un Ņujorkas beisbola publikai varētu būt liels pārsteigums par "Yankees" jaunās paaudzes klupieniem.

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...