Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

Biedriņš gandarīts par „Ghetto basket” popularitāti

Biedriņš gandarīts par „Ghetto basket” popularitāti
Andris Biedriņš, Raimonds Elbakjans, Kaspars Raiskums
Foto: Renārs Buivids

Nacionālās Basketbola asociācijas kluba Goldensteitas „Warriors” basketbolists Andris Biedriņš ceturtdien 16.jūlijā viesojās Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā”, klātienē vērojot biedrības „Streetbasket” organizēto ik ceturtdienu ielu basketbola turnīru „Ghetto basket”.

Biedriņš bija pārsteigts par spēlētāju lielo atsaucību pat lietainas dienas vakarā. Sezonas piektajā „Ghetto basket” turnīrā startēja rekordliels dalībnieku skaits – 64 komandas.

Biedrība „Streetbasket” šovasar debitējusi ielu kultūras dzīvē, apvienojot ielu basketbolu, ekstrēmos sporta veidus – BMX frīstailu, skeitbordu, „inline” skrituļslidošanu, - kā arī dejotājus un reperus kopīgā pasākumā „Streetbasket Extreme”. Pirmo reizi 16.maijā notikušajā pasākumā startēja 172 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kā arī 93 ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus no Latvijas un Igaunijas. Šos notikumus „Grīziņkalna skeitparkā” klātienē vēroja apmēram 4500 skatītāju. Vasaras turpinājumā „Streetbasket Extreme” notiks 18.jūlijā, bet sezonas kulminācija 29.augustā!

„Uzreiz pat grūti atcerēties, kad pats pēdējo reizi spēlēju ielu basketbolu,” sarunā ar „streetbasket.lv” atklāja Andris Biedriņš. „Protams, startēju toreiz Latvijā populārajos strītbola turnīros. Tad biju kādus 14 gadus vecs... No tiem laikiem vairāk atmiņā palikušas ne tik daudz uzvaras un spēļu rezultāti, bet gan lieliski pavadītais laiks – vasaras saulē un jautrībā visas dienas garumā.”

Biedriņš atklāja, ka profesionālais līgums nosaka atturēties no dažādām bīstamām fiziskām aktivitātēm ne tikai sezonas laikā, bet arī vasarā. „Līdz ar to man atliek vienīgi izmantot iespēju apmeklēt šādus turnīrus kā skatītājam, jūtot līdz draugiem un paziņām,” piebilda basketbolists.

Latvijas valstsvienības līderis Biedriņš jau vairākus gadus strādā un dzīvo ASV, kas ir ne tikai basketbola, bet arī ielu basketbola dzimtene. „Amerikāņu filmās redzamo kriminālo rajonu ielu basketbola laukumus neesmu apmeklējis, taču par šā sporta veidu popularitāti nākas pārliecināties regulāri. Ja kādā no pagalmiem ir izveidots laukums, tad katru dienu un vakaru tur pulcējas spēlētāji,” pastāstīja Biedriņš.

Biedrības „Streetbasket” aizsāktais darbs pie ielu basketbola kultūras izveides šovasar izpaužas arī lielu popularitāti guvušajos „Ghetto basket” turnīros, kas katru ceturtdienas vakaru notiek „Grīziņkalna skeitparkā” uz sešiem stacionārajiem un vairākiem pārvietojamajiem groziem.

„Lai arī šoreiz savas korekcijas ieviesa lietus, taču tik un tā ir foršs iespaids par „Ghetto basket” turnīrā notiekošo,” uzsver Biedriņš. „Laukumos notiek spraigas cīņas, daudziem jauniešiem nodrošinot lielisku iespēju arī vasarā aizraujoši pavadīt vakarus. Pēc viesošanās šajā turnīrā guvu pārliecību, ka ar ielu basketbolu mūsu valstī viss ir kārtībā – ir gan spēlētāji, gan organizatori, kas nodrošina labas iespējas izpausties laukumā.”

Izmantotie resursi:
streetbasket.lv


Slēpts komentārs: tarins
Slēpts komentārs: King#23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-17 15:14, pirms 15 gadiem
King#23 rakstīja: Latvijas valstsvienības līderis Biedriņš jau vairākus gadus strādā un dzīvo ASV,
Straadaa?
Viņš dara darbu (spēlē) un viņam par to maksā. Tātad strādā.
P.S. Nosaukums labs. Nez, viņi spēlētājus arī aizsūta uz geto?
, 2009-07-17 15:15, pirms 15 gadiem
Es domāju, ka viņam kā latvietim nav vienalga, kas notiek latvijā un kā attistās šeit basketbols, kaut vai uz ielām, kur dalību ņem daudzi viņam pazīstami džeki.
, 2009-07-17 15:52, pirms 15 gadiem
z kalns rakstīja: Es domāju, ka viņam kā latvietim nav vienalga, kas notiek latvijā un kā attistās šeit basketbols, kaut vai uz ielām, kur dalību ņem daudzi viņam pazīstami džeki.
Amerikā rodas atkarība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-17 16:30, pirms 15 gadiem
Labi, ka cilvēkam nav vienalga, kas notiek Latvijā!
, 2009-07-17 17:17, pirms 15 gadiem
smuka bilde,viens sportists un 2 seetas dzjeki Elbijs ta4u ir nedaudz uzeedis vai tikai regulaari koz? Labus kadrus Biedrs atradis. Lai sargaa maku, ka nepieaug kaajas. Elbijs jau skolaa bija klauns, laikam nekas nemainaas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-18 21:25, pirms 15 gadiem
nu prieks ka ir kads kas apmeklee shadus turnirus ! Tad pat ir lielaks stipums paspide tadu zvagznu acis ka Biedrinnss!
, 2009-07-21 23:13, pirms 15 gadiem
ielu kultūras dzīvē, apvienojot ielu basketbolu, ekstrēmos sporta veidus – BMX frīstailu, skeitbordu, „inline” skrituļslidošanu, - kā arī dejotājus un reperus kopīgā pasākumā
Pirmkārt, tā ir nevis ielu kultūra, bet nēģeru geto "kultūra". Ar vārdiem "ielu kultūra" būtu jāsaprot tāda ielu kultūra, kāda mums nu te ir. Tāpat jau pietiekami slikta, ja neskaita vecrīgas māksliniekus. Vēl kkādu geto kultūru mūsu ielās nevajag, Strēlnieku laukumā iztiksim bez basketbola groziem ar ķēdēm.

Otrkārt man galīgi nav skaidrs, kāpēc esports.lv popularizē ASV melnādaino kultūru? Nu un, ka Biedriņš apmeklēja kaut kādu entuziastu pasākumu? Varbūt uzrakstiet, kādi sportisti praidu apmeklēja un ko viņi par to domā? Vai arī par to, kādi sportisti Saeimā sēž un ko viņi darīja? ......

Tas, ka tur piedalās pazīstami sportisti, nepadara kkādu pasākumu par sporta pasākumu...
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies ar Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
10

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.