Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīgas skolu superlīgas" fināls - čempioni pret āgenskalniešiem

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"VEF Rīgas skolu superlīgas" fināls - čempioni pret āgenskalniešiem
Uzbrukumā āgenskalnietis Rihards Zēbergs
Foto: Renārs Buivids

"VEF Rīgas skolu superlīgas" otrās sezonas lielajā finālā trešdien plkst. 18 Rīgā, "Daugavas" sporta namā tiksies čempionvienība Rīgas 49. vidusskola un Āgenskalna Valsts ģimnāzija. Pirms tam plkst. 14 cīņā par trešo vietu tiksies Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija.

"VEF Rīgas skolu superlīgas" turnīrā šajā sezonā tikai divām komandām - Rīgas 49. vidusskolai un Āgenskalna Valsts ģimnāzijai - izdevās palikt nepārspētām - ne tikai izslēgšanas posma mačos, bet arī grupu turnīrā.

Pusfinālos "Četrdesmitdevītie" ar 98:78 pārspēja Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, bet āgenskalnieši ar 100:75 uzveica Pļavnieku komandu.

"Skolas goda aizstāvēšana basketbola laukumā ir ļoti svarīga," uzsver Rīgas 49. vidusskolas basketbolists Jānis Timma. "Skaidrs, ka nebūs viegla cīņa ar Āgenskalna Valsts ģimnāzijas pārstāvjiem. Mūsu komandas basketbolistiem ir ļoti svarīgi maksimāli noskaņoties mačam. Finālā noteikti par to nevajadzētu šaubīties!".

"Ja līdz šim Āgenskalna Valsts ģimnāzija ir izcēlusies ar panākumiem mācību jomā, tad daudziem ir pārsteigums par to, ka mākam spēlēt arī basketbolu," atklāts ir Āgenskalna Valsts ģimnāzijas spēlētājs Rihards Zēbergs. "No vairums sāncenšu vienībām atšķiramies ar to, ka mums nav izteikta līdera. Tas apgrūtina arī pretinieku aizsardzības darbību. Savukārt mūsu komandas aizsardzības balsts ir Matīss Rožlapa, kurš gatavs stāties pretim jebkuram pretiniekam."

"VEF Rīgas skolu superlīgas" favorītu loma vēl pirms turnīra sākuma tika atvēlēta 49. vidusskolai, taču Āgenskalna puiši nav samierinājušies ar otro vietu.

"Mūsu komanda līdz šim parādījusi stabilāku sniegumu par sāncenšiem," izvērtē Zēbergs. "Daudzi no mūsu basketbolistiem šogad absolvēs skolu, tādēļ ir papildus motivācija izcīnīt čempionu titulu. Pagājušās nedēļas skolas brīvlaiku apzinīgi veltījām treniņiem. Līdzjutēji, nāciet atbalstīt mūs cīņā par pirmo vietu!"

Spēlē par trešo vietu sacentīsies Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija. Galvaspilsētas centra pārstāvji "Pirmie" ir vienīgā no lielā četrinieka komandām, kuras neuzvarēja grupu turnīrā. D apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja 49. vidusskola, apsteidzot 1. ģimnāziju. Ceturtdaļfinālā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai izdevās ar 91:57 sagraut C grupas pārliecinošo uzvarētāju Rīgas 64. vidusskolu.

"Līdz šim Valsts 1. ģimnāzija nebija izcēlusies ar panākumiem sporta jomā, tādēļ daudziem ir pārsteigums mūsu sekmīgā spēle," uzsver viens no komandas līderiem Klāvs Strazdiņš. "Ar centību un gribasspēku daudz panācām, uzvarot pat, iespējams, spēcīgākus sāncenšus. Mūsu lielākais pluss ir sekmīga trīspunktnieku izpilde. Lai arī aizsardzībā centāmies spēlēt aktīvi, taču noteikti varam to darīt vēl labāk."

Zēnu komandu sadalījums otrā posma grupās. A grupa: Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Iļģuciema vidusskola, Rīgas 19.vidusskola, Rīgas 66.speciālā vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija; B grupa: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Hanzas vidusskola, Rīgas 84.vidusskola, Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija, Imantas vidusskola; C grupa: Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rīgas 64.vidusskola, Rīgas 62.vidusskola, Rīgas 47.vidusskola, Zolitūdes ģimnāzija; D grupa: Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Natālijas Draudziņas ģimnāzija, Rīgas 25.vidusskola, Rīgas 90.vidusskola.

Izmantotie resursi:
Superlīga

Kuras komandas fināldienā izcīnīs uzvaras?

  • 15

  • 20

  • 8

  • 3