Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Meiteņu fināls: 47. vidusskola - 99. vidusskola

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Meiteņu fināls: 47. vidusskola - 99. vidusskola
Rīgas 47. vidusskolas līdere Anete Kiršteine
Foto no personiskā arhīva

"VEF Rīgas skolu superlīgas" meiteņu komandu finālā trešdien plkst. 16 Rīgā, "Daugavas" sporta namā tiksies Rīgas 47. vidusskolas un Rīgas 99. vidusskolas basketbolistes. Plkst. 12 cīņā par trešo vietu samēros spēkus Rīgas 49. vidusskola un Rīgas Valsts 3. ģimnāzija.

"VEF Rīgas skolu superlīgas" ietvaros šī bija meiteņu komandu turnīra debija. Otrajā posmā startēja labākās desmit vienības, kuras pēc mačiem grupu turnīrā noskaidroja astoņas labākās komandas, izslēgšanas turnīrā nosakot finālistus.

Šajā basketbola sezonā "VEF skolu superlīga", kuras pirmajā gadā notika sacensības tikai spēcīgākajām puišu komandām, apvienojās ar vairāk nekā desmit gadus notiekošo Rīgas Domes kausa izcīņu. Tika izveidots vienots turnīrs galvaspilsētas komandām - gan zēniem, gan meitenēm.

2010. gada čempionvienībai Rīgas 99. vidusskolas komandai finālā pretī stāsies savulaik ar basketbola specializāciju slavenā Rīgas 47. vidusskola.

"Līdzdalība šajā turnīrā mūsu komandai ir ļoti svarīga, jo tomēr tieši mums jāapliecina "basketbola novirziena" slava. Arvien biežāk mums nākas pierādīt, ka basketbols šajā skolā nav zudis," uzsver Rīgas 47. vidussskolas basketboliste Anete Kiršteine. "Mūsu komandas spēlētājas tic viena otras spēkam, basketbola meistarībai. Mums ir superīga sporta skolotāja-trenere Agita Roķe, kura ceļas un krīt par mums."

Komentējot savas komandas spēles stilu, Kiršteine atklāj, ka mačos netiek liktas lielā gudras un sarežģītas kombinācijas vai sadarbības, jo "Četrdesmitseptīto" moto ir "Uzdrīksties spēlēt!". Kiršteine: "Katrai spēlētāja ir savas stiprās puses un trumpji. Katrā no mačiem kādu no tiem liekam lietā, kāpjot arvien augstāk!"

Rīgas 49. vidusskolas un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas basketbolistes cīnīsies par trešo vietu.

"Basketbolam 49. vidusskola ir ļoti nozīmīga vieta," neslēpj šīs skolas basketboliste Guna Lagzdiņa. "Par mūsu komandu sniegumu interesējas gandrīz ikviens skolasbiedrs. Protams, mūsu komandas mērķis bija čempionu tituls, taču pusfināla mača izskaņā pret 47. vidusskola veiksme nebija mūsu sabiedrotā. Neveiksme ir sāpīga, taču tagad jāizdara viss, lai uzvarētu mazajā finālā."

Prognozējot fināldienas rezultātus, Lagzdiņa sacīja, ka meiteņu labākās četras komandas ir spēkos ļoti līdzīgas, taču par lielā fināla uzvarētāju varētu kļūt "Četrdesmitseptītās". "Spēles par trešo vietu iznākumu nav iespējams iepriekš noteikt," piebilst Lagzdiņa, uzsverot, ka sniegumu laukumā varētu noteikti ne tikai viņa, bet arī Zane Neilande vai Asnāte Fomina.

"Lai arī mūsu komandas mērķis bija vieta finālā, taču arī cīņu par trešo vietu gaidām ar lielu nepacietību. Meiteņu vienību turnīrā otrajā posmā ne viss bija izdevies no organizatoriskā viedokļa, tādēļ vēl jo vairāk svarīgi parādīt labāko spēli skolu basketbola svētkos "Daugavas" sporta namā. Prognozēju, ka "kapiņš" būs ne tikai laukumā, bet arī skatītāju tribīnēs," stāsta Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas pārstāve Agate Geka. "Ikdienā trenējamies dažādās sporta skolās, tādēļ sapulcējamies kopā tikai uz spēlēm. Līdz ar to daudz ko nosaka tieši basketbolistu individuālā meistarība. Arī par saspēlētību īsti nevaram sūdzēties, jo basketbola spēles principi jau paliek nemainīgi."

"VEF Rīgas skolu superlīgas" otrā posma komandas meitenēm. A grupa: Rīgas 99.vidusskola, Iļģuciema vidusskola, Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija, Rīgas 69.vidusskola, Rīgas 64.vidusskola; B grupa: Rīgas 49.vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas 47.vidusskola, Rīgas 6.vidusskola, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija.

Izmantotie resursi:
Superlīga

Kuras komandas fināldienā izcīnīs uzvaras?

  • 4

  • 30

  • 3

  • 3