Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

49. vidusskolas meitenes ar iespaidīgu revanšu iekļūst "VEF Rīgas skolu superlīgas" finālā

49. vidusskolas meitenes ar iespaidīgu revanšu iekļūst "VEF Rīgas skolu superlīgas" finālā
Rīgas 49. vidusskolas basketboliste Guna Lagzdiņa uzbrukumā
Foto: Renārs Buivids

"VEF Rīgas skolu superlīgas" pusfināla atbildes spēlē ceturtdien Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē laukuma saimnieces, daudzo skatītāju atbalstītas, jau trešajā ceturtdaļā atspēlēja pirmajā mačā zaudētos 16 punktus un cīņā ar Rīgas Valsts 1. ģimnāziju uzvarēja ar 88:61. Uzvarētājām Guna Lagzdiņa guva 30 punktus un izcīnīja 32 (!) atlēkušās bumbas.

Pirmā abu komandu savstarpējā spēle notika 5. martā, kad ar 59:43 pārākas bija ģimnāzistes, kuras sāncenses pārsteidza ar divu viesspēlētāju iekļaušanu. Toreiz Agate Geka guva 25 punktus, bet Lība Paula Berga - 16 punktus. Nešaubīgi, ka tajā mačā Rīgas 49. vidusskolas komandai pietrūka ne tikai trenera Jura Liepiņa, bet arī atbildes mača varones Lagzdiņas.

Pirmajā ceturtdaļā mājinieces guva tikai par vienu punktu vairāk, otrajā astoņminūtē 49. vidusskola atspēlēja vēl astoņus punktus, taču izšķirošais izrāviens tika veikts spēles trešajā daļā. Līdzjutēju emocionāli atbalstītas, mājinieču basketbolistes veica nokautējošu triecienu - 28:6. Pirmās ģimnāzijas meitenēm pietrūka pieredzējuša trenera padoms, jo spēle bija pārāk individuāla. Ar to bija par maz, lai uzveiktu tik meistarīgas sāncenses. 49. vidusskola triumfēja ar 88:61.

Līdzās par spēles vērtīgāko basketbolisti atzītajai Lagzdiņai produktīvu cīņu aizvadīja Kate Krastiņa un Asnāte Fomina, kuru rēķinā attiecīgi 23 un 21 punkts. Zaudētājām "TTT-Rīgas" basketbolistes Agates Gekas rēķinā 23 punkti.

"VEF Rīgas skolu superlīgas" finālā 5. aprīlī spēlē par pirmo vietu Rīgas 49. vidusskola sacentīsies ar Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu, bet mačā par trešo vietu tiksies Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Rīgas Imantas vidusskola.

Zēnu komandu kārtējās ceturtdaļfināla spēles notiks 27. martā Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē.

"VEF Rīgas skolu superlīga"

Pusfināls meitenēm

Rīgas 49. vidusskola - Rīgas Valsts 1. ģimnāzija 88:61 (21:20, 25:17, 28:6, 14:18). Summā: 131:120

49. vsk.: Lagzdiņa 30+32 AB+5 RP, Krēsliņa 23, Fomina 21, Tomsone 10+5 AB, Draudiņa 2, Cīrule 2, Videniece, Plociņa, Saleniece, Dimante, Vectirāne.
RV1Ģ: Geka 23, Epnere 14+9 AB, Berga 10, Ekharde 6, Bulava 4, Gulbe 4, Ozola.


Noteikti "VEF Rīgas skolu superlīgas" "online" sezonas uzvarētāji

Noslēgusies "VEF Rīgas skolu superlīgas" 12. sezona. Šoreiz sacensības notika nevis basketbolā, bet gan dažādās disciplīnās, kurās varēja piedalīties attālinātā režīmā. Kopvērtējumā uzvarēja Rīgas Rīnūžu vidusskolas pārstāvji. Godalgotās vietas izcīnījušās skolas saņēma naudu sporta inventāra iegādei.
Publicitātes foto

“VEF Rīgas Skolu superlīga” tuvojas noslēgumam

Jau pēc deviņām dienām 26. martā noslēgsies “VEF Rīgas skolu superlīgas” sezona. Turnīra laikā gaidāmas vēl divas tiešraides, kurās būs iespēja uzzināt par to kā vairāki desmiti Rīgas skolu divu mēnešu garumā cīnījās par turnīra čempionu titulu, veicot dažādas sportiskas aktivitātes.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” nākamā tiešraide 1. martā

Pirmdien, 1.martā plkst. 19.00 “Ghetto Games” “YouTube” kanālā “GhettoTV” būs skatāma “VEF Rīgas skolu superlīgas” iknedēļas tiešraide. Tās laikā kopā ar Jāni Burmistri un Reini Hugo Kalniņu ikvienam būs iespēja sekot līdzi “NBA 2K21” turnīra finālam un aplūkot pašreizējo skolu rangu.