Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Lībažs: Mums ir izredzes uzvarēt 49. vidusskolu!

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Lībažs: Mums ir izredzes uzvarēt 49. vidusskolu!
Arnis Lībažs ceturtdaļfināla spēlē
Foto: Renārs Buivids

"VEF skolu superlīgas" pusfināla trešdienas spēlē Rīgas 99. vidusskola ir gatava pārspēt par favorītu uzskatīto 49. vidusskolu. Šādu pārliecību pauž "deviņdesmitdevīto" pārstāvis Arnis Lībažs.

"VEF skolu superlīgas" pirmajā pusfinālā plkst. 15 sacentīsies Rīgas 64. vidusskola un Rīgas pilsētas 3. ģimnāzija, bet plkst. 17 cīņā par vietu finālā tiksies Rīgas 49. vidusskola un 99. vidusskola.

99. vidusskola turnīru sāka ar divām uzvarām apakšgrupas trijās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīgas" basketbolista Ernija Ansona pārstāvētā komanda ar 104:74 pārspēja Āgenskalna ģimnāziju. Uzvarētāju rindās tieši šajā spēlē debitēja Artjoms Butjankovs, kurš guva 34 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

"Apakšgrupu turnīrā mums neizdevās parādīt stabilu sniegumu, jo turnīru sākām ar divām uzvarām, bet tad svarīgā mačā piedzīvojām neveiksmi," uzsver Arnis Lībažs. "Zaudējām RCHV, atdodot arī pirmo vietu apakšgrupā. Nav šaubu, ka uz to maču ne visi bijām pienācīgi noskaņojušies. Arī es pats uz to spēli devās pa tiešo no cita turnīra."

Rīgas 99. vidusskola ir pilnvērtīgi izmantojusi iespēju komandas sastāvā iekļaut basketbolistus no citām skolām. "VEF Rīgas" basketbolists Ernijs Ansons (Teikas vidusskola) komandā ir no pirmā mača, bet Artjoms Butjankovs (10. vidusskola) debitēja tikai ceturtdaļfinālā.

"Tikko uzzinājām par "VEF skolu superlīgas" nosacījumu par draftētajiem basketbolistiem, tā nekavējoties rīkojāmies," atceras Lībažs. "Sastāvā iesaistījām Erniju Ansonu un Artjomu Butjankovu, kurš gan dažādu iemeslu dēļ izlaida pirmos trīs mačus."

Pēc Butjankova iesaistīšanās komandā tieši Lībaža loma cīņā grozu tuvumā ir samazinājusies, taču 99. vidusskolas pārstāvis par to neskumst. "Tā noteikti nav problēma, jo galvenais jau ir komandas sniegums, gūtās uzvaras," spriež Lībažs. "Rīgas Domes kausā tālāk par ceturtdaļfinālu netikām, tādēļ "VEF skolu superlīga" ir iespēja parādīt mūsu komandas spēku. Skolas direktors Pēteris Ševčenko regulāri atgādina šā turnīra nozīmīgumu."

99. vidusskolas piedzīvotais zaudējums apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē neļāva "deviņdesmitdevītajiem" izvairīties no tikšanās ar 49. vidusskolu.

"Mūsu komanda noteikti nav nolemta zaudējumam pusfinālā," prognozēm iebilst Lībažs. "99. vidusskola cīņā dosies spēcīgākajā sastāvā, ierindā būs arī mūsu "leģionāri". Savukārt par sāncenšiem ir tāda informācija, ka viņiem varētu pietrūkt Edmunda Dukuļa un Jāņa Viļumova. Mēs cīnīsimies par vietu finālā!"

Otrdienas vakarā Ventspilī vairāki "VEF skolu superlīgas" pusfinālisti dosies laukumā "DSN/Rīga" sastāvā, lai cīnītos Latvijas Basketbola līgas II divīzijas pusfinālā pret "Ventspils Augstskolu". Jānis Timma, Roberts Freimanis, Ernijs Ansons un Artjoms Butjankovs otrdien spēlēs kopā, bet trešdienas vakarā būs sāncenši.

     [+] [-]

, 2010-04-22 17:52, pirms 14 gadiem
Nav gan