Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Lejiņš: Vēlamies izbaudīt fināla atmosfēru!

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Lejiņš: Vēlamies izbaudīt fināla atmosfēru!
Eižens Lejiņš uzbrukumā
Foto: Renārs Buivids

Dienu pirms "VEF skolu superlīgas" pusfināla spēles Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijas basketbolists Eižens Lejiņš uzsver, ka finālā jāiekļūst, lai pilnībā izbaudīto lielisko turnīra atmosfēru.

"VEF skolu superlīgas" pusfināla pirmajā spēlē plkst. 15 sacentīsies Rīgas 64. vidusskolas un Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijas basketbolisti. Plkst. 17 cīņā par vietu finālā tiksies Rīgas 49. vidusskola un 99. vidusskola.

"Skaidrs, ka pusfinālā mums nāksies iztikt bez diviem pamatsastāva spēlētājiem - Toma Proveja un Ojāra Siliņa, kuri ir turnīrā Itālijā," informēja 3. ģimnāzijas spēlētājs Eižens Lejiņš. "Tomēr esam gatavi uzvarēt arī bez viņu palīdzības."

3. ģimnāzija apakšgrupu turnīrā zaudēja vienīgi 49. vidusskolas pārstāvjiem, bet ceturtdaļfinālā viņiem pretī stājās Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas puiši, kuri nebija labākajā sastāvā. Bertāna vadītā 3. ģimnāzija neatstāja nekādas cerības sāncenšiem - 130:54. Trenera dēls Dāvis Bertāns izcēlās ar 42 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.

"Lai arī startu "VEF skolu superlīgas" turnīru iesākām ar zaudējumu Rīgas 49. vidusskolai, tomēr turpmāk esam guvuši tikai uzvaras," atceras Lejiņš. "Īpaši liels prieks bija par uzvaru pār Āgenskalna ģimnāzija, kas mums nodrošināja otro vietu grupā. Arī toreiz nespēlēja Siliņš un Provejs, četri no mums laukumā aizvadīja 40 minūtes, taču bijām pārāki ar 91:85."

Nav šaubu, ka 3. ģimnāzijas uzbrukuma līderis ir "DSN/Rīgas" basketbolists Dāvis Bertāns, kurš gūst gandrīz pusi no komandas punktiem. Vai šāda izteikta līdera esamība komandā palīdz sāncenšiem labāk sagatavoties?

"Protams, mūsu komandas spēli nosaka Dāvis Bertāns," nešaubīgi piekrīt Lejiņš. "Ja Dāvim sekmējas spēle, tad pārējiem ir daudz vienkāršāk darboties - atliek vien piespēlēt viņam bumbu. Ir Bertānam arī ne tik sekmīgas dienas, ka ar punktu guvumu palīdz arī citi komandas biedri."

3. ģimnāzijas un 49. vidusskolas basketbolistiem bija gods laukumā doties uzreiz pēc "VEF skolu superlīgas" oficiālās atklāšanas ceremonijas, kas notika 11.martā. Turnīra izšķirošās spēles notiks leģendārajā "Daugavas" sporta namā.

"Šis noteikti ir ļoti svarīgs turnīrs skolas basketbolistiem, kuri mācās 12. klasē," spriež Lejiņš. "Arī man šis ir pēdējais turnīrs skolas dzīvē, tādēļ vēlos pilnībā izbaudīt "VEF skolu superlīgas" lielisko atmosfēru - skatītāji, konkursi, šovi. Tas būs iespējams tikai kā lielā fināla dalībniekam!"

Šomēnes 3. ģimnāzija jau sacentās Rīgas Domes kausa finālā, piedzīvojot zaudējumu mačā pret 49. vidusskolu. Iespējams, ka tieši šīs komandas spēlēs arī "VEF skolu superlīgas" finālā 27.aprīlī.