Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Freimanis: 49. vidusskolas izredzes pusfinālā - 50:50

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Freimanis: 49. vidusskolas izredzes pusfinālā - 50:50
Roberts Freimanis uzbrukumā ceturtdaļfināla spēlē
Foto: Renārs Buivids

Rīgas 49. vidusskolas basketbolists Roberts Freimanis dienu pirms "VEF skolu superlīgas" pusfināla ar Rīgas 99. vidusskolu pauž pārliecību, ka abu komandu izredzes uz uzvaru ir vienādas.

"VEF skolu superlīgas" pirmajā pusfinālā plkst. 15 sacentīsies Rīgas 64. vidusskola un Rīgas pilsētas 3. ģimnāzija, bet plkst. 17 cīņā par vietu finālā tiksies Rīgas 49. vidusskola un 99. vidusskola. Turnīra favorīti 49. vidusskolas basketbolisti šajā pavasarī jau izcīnīja Rīgas Domes kausu, pārliecinoši virzoties arī uz "VEF skolu superlīgas" finālu.

Apakšgrupu turnīrā "četrdesmitdevītie" izcīnīja trīs uzvaras, panākumu mačā ar Āgenskalna ģimnāziju gūstot gan tikai papildlaikā.

"Turnīru sākām ar pārliecinošu uzvaru pār 3. ģimnāziju, kas spēlēja bez viena no līderiem Ojāra Siliņa," atceras Roberts Freimanis. "Otrajā spēlē mūsu sniegumu negatīvi ietekmēja pēkšņi atlidojušās zvaigznītes. Neviens no mums neparādīja nepieciešamo sniegumu, nespējām izmantot savus trumpjus. Labi vēl, ka uzvarējām papildlaikā. Pēc tam jau bija nopietna saruna ar skolas direktoru un komandas treneri Juri Liepiņu. Uzvara pār 64. vidusskolu tika izcīnīta pārliecinoši."

Ceturtdaļfinālā 49.vidusskola ar 112:69 uzveica Rīgas Valsts 1. ģimnāziju. Uzvarētājiem Edmunds Dukulis guva 26 punktus.

"Pirms ceturtdaļfināla paši spēlētāji vēl sarīkoja nelielu sarunu mirkli pirms cīņas sākuma," atklāj Freimanis. "Ne visas ieceres realizējās, jo sāncenšu līderi Rihards Zēbergs un Klāvs Strazdiņš tik un tā bija rezultatīvi, taču viņu metienu precizitāte bija daudz zemāka nekā iepriekš. Mūsu komanda varēja būt gandarīta par labu darbību aizsardzībā."

99. vidusskola turnīru sāka ar divām uzvarām apakšgrupas trijās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīgas" basketbolista Ernija Ansona pārstāvētā komanda ar 104:74 pārspēja Āgenskalna ģimnāziju. Uzvarētāju rindās tieši šajā spēlē debitēja Artjoms Butjankovs, kurš guva 34 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

"Trešdienas pusfinālā izredzes vērtēju kā 50:50," izvērtē Freimanis. "99. vidusskolas sastāvā ir ne tikai U-20 izlases kandidāti Ernijs Ansons un Artjoms Butjankovs, bet U-18 izlases kandidāts Reno Silavs, kā arī vēl nesenais "Ķeizarmeža" spēlētājs Arnis Lībažs. Vairums mūsu komandu uzskata par neapšaubāmu favorīti, taču mums noteikti trešdien neklāsies viegli."

Otrdienas vakarā Ventspilī vairāki "VEF skolu superlīgas" pusfinālisti dosies laukumā "DSN/Rīga" sastāvā, lai cīnītos Latvijas Basketbola līgas II divīzijas pusfinālā pret "Ventspils Augstskolu". Jānis Timma, Roberts Freimanis, Ernijs Ansons un Artjoms Butjankovs otrdien spēlēs kopā, bet trešdienas vakarā būs sāncenši.

"Pašlaik visa uzmanība veltīta LBL II divīzijas pusfinālam, jo šajā turnīrā jau spēlējam no sezonas sākuma," spriež 49. vidusskolas basketbolists. "Pēc pusnakts būsim mājās no Ventspils, bet rītdien jau varēsim domāt par "VEF skolu superlīgu. No rīta vēl mācības skolā, bet pēc tam jau uz "Daugavas" sporta namu. Problēmu ar sportisko niknumu cīņā pret Ansonu vai Butjankovu noteikti neradīsies, jo arī treniņos nepieļaujam viens otram nekādas atlaides - tikai tā ir iespējams meistarības progress!"