Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

"VEF Rīgas skolu superlīgā" panākumi Pļavnieku puišiem un Bertāna komandai

"VEF Rīgas skolu superlīgā" panākumi Pļavnieku puišiem un Bertāna komandai
"VEF Rīgas skolu superlīgas" skatītāju pulkā Latvijas izlases bijušais basketbolists Roberts Štelmahers, kurš seko līdz dēla Edgara spēli RV 3. ģimnāzijas rindās
Foto: Renārs Buivids

"VEF Rīgas skolu superlīgas" pamatturnīra spēlēs pirmdien Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas sporta zālē laukuma saimnieki ar 81:52 pārliecinoši uzveica Rīgas 45. vidusskolu, bet trenera Daiņa Bertāna vadītā Rīgas Valsts 3. ģimnāzija pārspēja Rīgas Teikas vidusskolu - 87:68.

Ļoti svarīgu uzvaru B apakšgrupā izcīnīja Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas basketbolisti, kuir ar šo panākumu kļuva par favorītiem cīņā par pirmo vietu un ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Vecrīgas skolas komandai vēl atliek ceturtdien Bolderājā pārspēt līdz šim divus zaudējumus piedzīvojošo Rīgas 19. vidusskolu. Ja tas izdosies, tad izslēgšanas turnīram no šīs apakšgrupas kvalificēsies gan "Trešie", gan Teikas vidusskolas pārstāvji, jo šīm komandām būs labāki savstarpējo maču radītāji nekā Rīgas 64. vidusskolai.

Daiņa Bertāna komanda apliecināja, ka spēcīgākajā sastāvā, ierindā esot arī Edgaram Štelmaheram, Rihardam Pāžem, Dāvim Gekam, ir viena no turnīra favorītēm. Treneris vēl tikai piebilda, ka pieteikumā ir arī Ojārs Siliņš, kurš basketbola meistarību turpina apgūt Itālijā, bet drīz vien ieradīsies Rīgā, lai kārtotu mācību lietas. Iespējams, ka tad var krist arī Rīgas 49. vidusskolas valdīšanas laiks!

Interesanti, ka pirmdien RPPĢ daudzo skatītāju pulkā bija arī Lietuvas kluba "Pieno Žvaigždes" galvenais treneris Roberts Štelmahers, kurš klātienē atbalstīja dēla Edgara pārstāvēto komandu. Štelmahers juniors gan šoreiz vairāk izcēlās ar labu saspēles veidošanu, bet "Trešo" rezultatīvākais spēlētājs ar 25 punktiem bija Edgars Lasenbergs. Teikas komandas labā Kristaps Gludītis guva 27 punktus.

A apakšgrupā RP Pļavnieku ģimnāzija ar 81:52 pārspēja Rīgas 45. vidusskolu, iesaistoties cīņā par ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu. Līdz šim grupas favorītu statusā ir Āgenskalna Valsts ģimnāzija ar divām uzvarām, bet pirmdien spēlējušo komandu rēķinā pa vienam panākumam divos mačos. Izšķirošās spēles notiks nākamnedēļ.

Pļavnieku komandas panākumu ar rezultatīvu sniegumu sekmēja Sandis Ceplītis un Edgars Kuks, kuru rēķinā attiecīgi 30 un 26 punkti. "Četrdesmitpiektajiem" labākais bija Toms Rozenbergs - 18 punkti.

"VEF Rīgas skolu superlīgas" turnīra turpinājums ceturtdien, 23. februārī Rīgas 19. vidusskolas sporta zālē.

"VEF Rīgas skolu superlīga"

Zēni

RP Pļavnieku ģimnāzija - Rīgas 45. vidusskola 81:52 (12:17, 29:12, 22:11, 18:12)
RRPĢ:Ceplītis 30, Kuks 26, Bērtulis 7, Liepiņš (Nr. 12) 6, Grets 3, Mednis 3, Diabate 2, Liepiņš (Nr. 2) 2, Riders 2, Bukulītis, Bite, Grava.
45. vsk.: Rozenbergs 18, Pasečņiks 8, Pikšens 8, Martins 6, Fortiņš 6, Viļumsons 2, Heiders 2, Makšanovs 2, Nelsons, Kokorēvičs.

Rīgas Teikas vidusskola - Rīgas Valsts 3. ģimnāzija 68:87 (8:18, 18:20, 17:30, 25:19)
RTV: Gludītis 27, Žoludevs 24, Puhovs 14, Mežnieks 2, Lapiņš 1, Lemiesis, Gals, Kārkliņš.
RV3Ģ: Lasenbergs 25, Pāže 17, Geks 17, Provejs 12, Burkevics 6, Štelmahers 3, Krauklis 2, Ābele 2, Mačuks 2.


Noteikti "VEF Rīgas skolu superlīgas" "online" sezonas uzvarētāji

Noslēgusies "VEF Rīgas skolu superlīgas" 12. sezona. Šoreiz sacensības notika nevis basketbolā, bet gan dažādās disciplīnās, kurās varēja piedalīties attālinātā režīmā. Kopvērtējumā uzvarēja Rīgas Rīnūžu vidusskolas pārstāvji. Godalgotās vietas izcīnījušās skolas saņēma naudu sporta inventāra iegādei.
Publicitātes foto

“VEF Rīgas Skolu superlīga” tuvojas noslēgumam

Jau pēc deviņām dienām 26. martā noslēgsies “VEF Rīgas skolu superlīgas” sezona. Turnīra laikā gaidāmas vēl divas tiešraides, kurās būs iespēja uzzināt par to kā vairāki desmiti Rīgas skolu divu mēnešu garumā cīnījās par turnīra čempionu titulu, veicot dažādas sportiskas aktivitātes.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” nākamā tiešraide 1. martā

Pirmdien, 1.martā plkst. 19.00 “Ghetto Games” “YouTube” kanālā “GhettoTV” būs skatāma “VEF Rīgas skolu superlīgas” iknedēļas tiešraide. Tās laikā kopā ar Jāni Burmistri un Reini Hugo Kalniņu ikvienam būs iespēja sekot līdzi “NBA 2K21” turnīra finālam un aplūkot pašreizējo skolu rangu.