Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Raimonds Bergmanis: Jābūt savas skolas patriotam!

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Raimonds Bergmanis: Jābūt savas skolas patriotam!
Raimonds Bergmanis Rīgas 49.vidusskolā
Foto: Renārs Buivids

"VEF skolu superlīgas" atklāšanas dienas notikumus Rīgas 49.vidusskolas sporta zālē klātienē vēroja arī spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš sarunā ar "Sportacentrs,com" uzsver, ka šādi turnīri māca skolniekus būt savas skolas patriotam.

Basketbola kluba "VEF Rīga" izveidotās „VEF skolu superlīgas” pirmajā sezonā startē astoņas labākās galvaspilsētas skolu basketbola komandas - Rīgas 49.vidusskola, Rīgas 64.vidusskola, Rīgas pilsētas 3.ģimnāzija, Āgenskalna ģimnāzija, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas 99.vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas Centra humanitārā vidusskola.

11.martā svinīgo atklāšanas ceremoniju un pirmās spēles klātienē vēroja vairāki simti skatītāju, piepildot Rīgas 49.vidusskolas tribīnes un balkonu.

"Ar lielu interesi vēroju "VEF skolu superlīgas" pirmās dienas notikumus," sarunā ar "Sportcentrs.com" sacīja Raimonds Bergmanis. "Mani divi vecākie bērni mācās tieši Rīgas 49.vidusskolā, tādēļ skatīju klātienē skolas basketbola izlases debiju šajā turnīrā. Pēdējos gados skolu basketbols saistījās ar Rīgas domes kausu, taču sacensību kvalitāte arvien samazinājās. Protams, "VEF skolu superlīga" ir skaļš nosaukums, taču neredzu iemeslus tam, lai šis turnīrs nekļūtu par tik pat nozīmīgu notikumu kā "Marta trakums" ASV studentu sportā."

„VEF skolu superlīga” veidota ar mērķi arvien vairāk jauniešus mudināt pievērsties aktīvam dzīvesveidam, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī popularizēt basketbolu. „VEF Rīga” nodrošina visām astoņām dalībkomandām „Adidas” spēļu formas, kuras rotā turnīra logo, skolas nosaukums.

"Nav šaubu, ka šis ir lielisks piemērs kā valstij tik sarežģītā brīdī iespējams sarīkot svētkus skolu basketbolistiem," uzsvēra Bergmanis. "Protams, basketbola kluba "VEF Rīga" vārds piedod papildus vērtību šim turnīram, palielina interesi par to ne tikai basketbola sabiedrībā, bet arī ārpus tās. Sporta sacensības ir lieliska iespēja skolniekiem izjust piederību kādai konkrētai mācību iestādei, jo viņš dodas laukumā tieši spēļu formā ar skolas nosaukumu. Iespējams, ka es pat iestātos par skolu formu obligātu izmantošanu, lai ne tikai skolā, bet arī ceļā uz to un ceļā mājup apkārtējie redzētu - tur nāk, piemēram, 49.vidusskolas skolnieks. Šādi veidotos skolas imidžs."

Rīgas 49.vidusskolas basketbolisti startu "VEF skolu superlīgā" sāka ar 109:60 uzvaru pār Rīgas pilsētas 3.ģimnāziju.

"Protams, 49.vidusskolas puiši un meitenes pēdējos gados apliecinājuši, ka ir labākie basketbolā, taču sportā nekad neko iepriekš nevar prognozēt," atbildot uz jautājumu par "VEF skolu superlīgas" favorītiem, atbildēja Bergmanis. "Favorītiem vienmēr ir grūtāk, jo visi no viņiem gaida uzvaras. Rīgas "Dinamo" hokejisti pierādīja, ka sportā viss ir iespējams, uzvarot sērijā Sanktpēterburgas "SKA". Nenoliedzami, ka 49.vidusskola ir īpaša - sabiedrībā daudz dzirdēts par stingro disciplīnu, taču tajā pašā laikā katru vasaru ir milzīgs konkurss uz vietām 1. klasē. Direktors Juris Liepiņš panācis, ka pat paši talantīgākie sportisti un topošās zvaigznes cītīgi mācās un sekmīgi absolvē skolu."

"VEF skolu superlīgas" otrās kārtas spēles notiks otrdien, 16.martā no plkst. 15 Āgenskalna ģimnāzijas sporta zālē. Turnīrā iesaistīsies Rīgas 99.vidusskola un Valsts 1. ģimnāzija. Pēc 16.marta otrās spēles A apakšgrupā paliks tikai viens līderis, jo 49.vidusskola sacentīsies ar Āgenskalna ģimnāziju.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-15 17:41, pirms 14 gadiem
raimis pats uzmeta savu 89 vidusskolu un pārmetās uz 49 fronti.

     [+] [-]

, 2010-03-15 21:43, pirms 14 gadiem
a kur tada 89 vsp ir?