Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Sākas “VEF Rīgas skolu superlīgas” otrā posma spēles

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Otrdien Rīgas 49.vidusskolas sporta zālē ar svinīgo atklāšanas pasākumu cīņas uzsāks “VEF Rīgas skolu superlīgas” trešās sezonas otrā posma 16 spēcīgākās zēnu komandas un astoņas labākās meiteņu vienības.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas čempionvienības basketbolā “VEF Rīga” komandas kapteinis Kristaps Janičenoks un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Trešās sezonas atklāšanas dienā vispirms plkst.14.45 laukumā dosies meitenes, sacenšoties Rīgas Imantas vidusskolai un Rīgas 47.vidusskolai. Plkst. 16 ieplānota svinīgā atklāšana ar visu turnīra dalībnieku piedalīšanos. Plkst. 16.30 “VEF Rīgas skolu superlīgas” pirmo divu sezonu čempionvienības Rīgas 49.vidusskolas puiši uzņems Rīgas Valsts 2.ģimnāziju, bet plkst. 17.45 laukumā dosies Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Rīgas 64.vidusskolas pārstāvji.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” kvalifikācijas sacensībās galvaspilsētas rajonos un priekšpilsētās kopumā startēja 31 meiteņu un 59 zēnu komandas, bet tikai labākās vienības ieguva ceļazīmes uz otro posmu, kurā no 10.janvāra līdz 2.martam vairākās skolās notiks spēles grupās. Pēc tam - izslēgšanas turnīra mači.

“VEF Rīgas skolu superlīga” ir vērienīgākais basketbola turnīrs Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem, kas šogad notiek jau trešo sezonu, to organizē basketbola kubs “VEF Rīga” sadarbībā ar Rīgas domi. 2010.gadā tajā startēja tikai astoņas labākās galvaspilsētas zēnu komandas, par čempionu kļūstot Rīgas 49.vidusskolai. Pagājušajā mācību gadā tika apvienota “VEF Rīgas skolu superlīgas” un ilggadējā Rīgas domes kausa norise, nosakot čempionus arī meiteņu konkurencē. 2011.gada pavasarī par uzvarētājiem kļuva Rīgas 49.vidusskolas zēni un Rīgas 47.vidusskolas meitenes.

Basketbols populārākais sporta veids Rīgas skolēnu vidū, tas ir līderis audzēkņu skaita ziņā sporta izglītības iestādēs - ar to nodarbojas ap 3000 bērnu. Kā liecina 2011.gada pētījuma ''Sporta mārketings Latvijā'' rezultāti, tieši profesionālajam basketbolam arī mūsu valsts iedzīvotāji seko visvairāk, arī paši dažādos meistarības līmeņos ar to aizrautīgi nodarbojas.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” otrā posma dalībnieces:

Zēni: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas 47.vidusskola, Imantas vidusskola, Rīgas 19.vidusskola, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas 25.vidusskola, Rīgas 65.vidusskola, Rīgas 66.speciālā vidusskola, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Teikas vidusskola, Rīgas 64.vidusskola, Rīgas 45. vidusskola, Natālijas Draudziņas vidusskola.

Meitenes: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Imantas vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Rīgas 47. vidusskola, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija.

Izmantotie resursi:
Superlīga



  +1 [+] [-]

, 2012-01-10 16:41, pirms 12 gadiem
49. shogad buus gruuti, bijusie komandas liideri vidusskolaa vairs nemaacaas