Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Dainis Bertāns: Jācīnās vairākās frontēs!

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Dainis Bertāns: Jācīnās vairākās frontēs!
Dainis un Dāvis Bertāni
Foto: Renārs Buivids

"VEF skolu superlīgas" B apakšgrupā otro vietu izcīnīja pazīstamā jauniešu basketbola trenera Daiņa Bertāna vadītā Rīgas pilsētas 3. ģimnāzija. Treneris uzsver, ka daudz ko noteiks spēlu grafiks, jo komandas līderiem nākas spēlēt vairākos turnīros.

Startu "VEF skolu superlīgas" turnīrā Daiņa Bertāna trenētā un Dāvja Bertāna pārstāvētā Rīgas pilsētas 3. ģimnāzija sāka ar zaudējumu sacensību favorītei Rīgas 49.vidusskolai, taču nākamajos mačos izdevās pārspēt gan Rīgas 64.vidusskolu (86:78), gan Āgenskalna ģimnāziju (91:85).

Līdz ar to 3. ģimnāzija izcīnīja otro vietu A apakšgrupā, bet 13.aprīlī ceturtdaļfinālā tiksies ar B apakšgrupas trešo labāko komandu Pļavnieku ģimnāziju. 6.aprīlī Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē spēles aizvadīs pirmie divi pāri: plkst. 15 RCHV - Rīgas 64. vidusskola un plkst. 17 Rīgas 99. vidusskola - Āgenskalna ģimnāzija.

"VEF skolu superlīgas" grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgas pilsētas 3. ģimnāzija ar 91:85 pārspēja ambiciozo Āgenskalna ģimnāzija, kas tikai pagarinājumā zaudēja turnīra favorītei Rīgas 49. vidusskolai. Cīņu par otro vietu A apakšgrupā labāk iesāka 3. ģimnāzija, pēc pirmā puslaika izraujoties vadībā ar 59:48, bet trešajā ceturtdaļā sāncenši 11 punktus atspēlēja. Mačā kopumā gan uzvarēja 3. ģimnāzija ar 91:85.

"Neilgi pirms šīs spēles tikai atbraucām no EYBL turnīra Maskavā, puiši bija noguruši, tādēļ arī aktīvi neiejaucos mača gaitā pat brīžos, kad sāncenši sāka atspēlēties," sarunā ar "Spotacentrs.com" pastāstīja Rīgas pilsētas 3. ģimnāzijas galvenais treneris Dainis Bertāns. "Turklāt vēl nācās iztikt tikai ar sešiem basketbolistiem, jo šajā laikā notika arī Jaunatnes līgas pārceltās spēles. Līdz ar to divi no pamatsastāva spēlētājiem Ojārs Siliņš un Toms Provejs šajā laikā pārstāvēja savas sporta skolas."

Treneris Bertāns atteicās no prognozēm par komandas sekmēm "VEF skolu superlīgas" izslēgšanas turnīrā, jo "vadošajiem basketbolistiem nāksies spēlēt vairākos turnīros paralēli. Turklāt esam iekļuvuši arī Rīgas Domes kausa finālā, kur pretī stāsies 49. vidusskola. Savukārt Siliņš un Provejs dosies uz ārzemju turnīru "DSN" sastāvā. Protams, mūsu atlikušie pieci puiši var nospēlēt maču bez maiņām un uzvarēt, taču laukumā arī neviens nevēlas sabrukt. Tas gan nenozīmē, ka kādu maču atdosim bez cīņas."

"VEF skolu superlīgas" ceturtdaļfināla spēles

DatumsPlkst.Norises vietaSāncenses
06.04.15.00Hanzas vsk.RCHV - 64.vsk.
06.04.17.00Hanzas vsk.99. vsk. - Āgenskalna ģimn.
13.04.15.0049. vsk.49. vsk. - RV 1. ģimn.
13.04.17.0049. vsk.3. ģimn. - Pļavnieku ģimn.

Kādas sekmes būs 3. ģimnāzijai izslēgšanas turnīrā?

  • 21

  • 31

  • 50

  • 22