Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:614, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"VEF Rīgas skolu superlīgas" tituli tiks sadalīti ceturtdien

"VEF Rīgas skolu superlīgas" tituli tiks sadalīti ceturtdien
Dāvis Geks (ar bumbu)
Foto: Renārs Buivids

Ceturtdien, 5. aprīlī, jau no plkst. 11:00 sporta namā “Daugava” (Rīgā) notiks “VEF Rīgas skolu superlīgas” trešās sezonas izšķirošās spēles gan zēnu, gan meiteņu komandām. Puišu finālspēli tiešraidē translēs LTV7.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” kvalifikācijas sacensībās galvaspilsētas rajonos un priekšpilsētās kopumā startēja 31 meiteņu un 59 zēnu komandas, bet tikai labākās vienības ieguva ceļazīmes uz otro posmu. Tajā startēja spēcīgākās astoņas meiteņu un 16 zēnu vienības, par iekļūšanu sacensību pamatturnīrā, saņemot balvā no Latvijas čempionvienības “VEF Rīga” basketbola formu komplektus. Ceturtdaļfināla un pusfināla spēlēs līdz 30. martam kļuva zināmas finālspēļu dalībnieces.

Par “VEF Rīgas skolu superlīgas” čempionu titulu zēnu komandām plkst. 17:00 sacentīsies pazīstamā jauniešu basketbola trenera Daiņa Bertāna vadītā Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas basketbola komanda ar Edgaru Štelmaheru, Dāvi Geku, Rihardu Pāži, Rihardu Ginteru, Tomu Proveju sastāvā pret Rīgas Teikas vidusskolu, kuras panākumus šajā turnīrā nodrošināja Kristaps Gludītis, Armands Ginters, Toms Žoludevs un Gustavs Puhovs. Spēles tiešraide būs skatāma LTV7.

Izšķirošajā spēlē par labākās meiteņu komandas nosaukumu plkst. 13:00 mērosies spēkiem Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola (RNDV) un Rīgas 49. vidusskola. Ceļā līdz finālam nozīmīgāko artavu RNDV uzvarās deva Sabīne Dukāte, Rūta Veidere, Ance Aizsila un Sigita Džarcāne, bet “četrdesmitdevītajām” ar rezultatīvu darbību iepriekš izcēlušās Guna Lagzdiņa, Asnāte Fomina un Kate Krēsliņa.

Šajā pašā dienā risināsies arī spēles par trešo vietu. Plkst. 11:00 meiteņu konkurencē sacentīsies Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Rīgas Imantas vidusskola, bet plkst. 15:00 zēnu komandas bronzas spēlē piedalīsies Rīgas Imantas vidusskola un Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija.

“VEF Rīgas skolu superlīga”

“VEF Rīgas skolu superlīga” ir vērienīgākais basketbola turnīrs Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem, kas šogad notiek jau trešo sezonu, to organizē basketbola kubs “VEF Rīga” sadarbībā ar Rīgas domi. 2010.gadā tajā startēja tikai astoņas labākās galvaspilsētas zēnu komandas, par čempionu kļūstot Rīgas 49.vidusskolai. Pagājušajā mācību gadā tika apvienota “VEF Rīgas skolu superlīgas” un ilggadējā Rīgas domes kausa norise, nosakot čempionus arī meiteņu konkurencē. 2011.gada pavasarī par uzvarētājiem kļuva Rīgas 49.vidusskolas zēni un Rīgas 47.vidusskolas meitenes.

Basketbols ir populārākais sporta veids Rīgas skolēnu vidū, tas ir līderis audzēkņu skaita ziņā sporta izglītības iestādēs - ar to nodarbojas ap 3000 skolas vecuma bērnu. Kā liecina 2011.gada pētījuma ''Sporta mārketings Latvijā'' rezultāti, tieši profesionālajam basketbolam arī mūsu valsts iedzīvotāji seko visvairāk, arī paši dažādos meistarības līmeņos ar to aizrautīgi nodarbojas.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” pamatturnīra dalībnieces

Zēni: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas 47.vidusskola, Imantas vidusskola, Rīgas
19.vidusskola, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas 25.vidusskola, Rīgas 65.vidusskola, Rīgas 66.speciālā vidusskola, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Teikas vidusskola, Rīgas 64.vidusskola, Rīgas 45. vidusskola, Natālijas Draudziņas vidusskola.

Meitenes: Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Imantas vidusskola, Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas 49.vidusskola, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Rīgas 47. vidusskola, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija.

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
“VEF Rīga” direktore


Noteikti "VEF Rīgas skolu superlīgas" "online" sezonas uzvarētāji

Noslēgusies "VEF Rīgas skolu superlīgas" 12. sezona. Šoreiz sacensības notika nevis basketbolā, bet gan dažādās disciplīnās, kurās varēja piedalīties attālinātā režīmā. Kopvērtējumā uzvarēja Rīgas Rīnūžu vidusskolas pārstāvji. Godalgotās vietas izcīnījušās skolas saņēma naudu sporta inventāra iegādei.
Publicitātes foto

“VEF Rīgas Skolu superlīga” tuvojas noslēgumam

Jau pēc deviņām dienām 26. martā noslēgsies “VEF Rīgas skolu superlīgas” sezona. Turnīra laikā gaidāmas vēl divas tiešraides, kurās būs iespēja uzzināt par to kā vairāki desmiti Rīgas skolu divu mēnešu garumā cīnījās par turnīra čempionu titulu, veicot dažādas sportiskas aktivitātes.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” nākamā tiešraide 1. martā

Pirmdien, 1.martā plkst. 19.00 “Ghetto Games” “YouTube” kanālā “GhettoTV” būs skatāma “VEF Rīgas skolu superlīgas” iknedēļas tiešraide. Tās laikā kopā ar Jāni Burmistri un Reini Hugo Kalniņu ikvienam būs iespēja sekot līdzi “NBA 2K21” turnīra finālam un aplūkot pašreizējo skolu rangu.