Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:322, Did:0, useCase: 3

Uvis Helmanis aicina uz Sarkandaugavu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Uvis Helmanis aicina uz  Sarkandaugavu
Uvis Helmanis aicina uz Sarkandaugavu
Foto: draugiem.lv/starts

Pirmdien, 29. jūlijā, plkst.11.00 reģionālajā sporta centrā „Laimīte”, Rīgā, Sarkandaugavas ielā 24 turpināsies Rīgas Domes atbalstītā brīvā laika programma ”STARTS”, kuras ietvaros no 29. jūlija līdz 2. augustam Uvis Helmanis un Raimonds Feldmanis jauniešus aicina piedalīties bezmaksas basketbola treniņos, informē Rīgas domes sporta departaments.

„Pērn tieši Sarkandaugavā programma ”STARTS” piedzīvoja lielāko dalībnieku skaitu, tāpēc arī šogad te ceram sagaidīt plašu interesentu loku, tai skaitā, no citiem Rīgas mikrorajoniem,” uzsver programmas idejas autors un īstenotājs - basketbola treneris Uvis Helmanis.

Treniņi Sarkandaugavā norisināsies no 29. jūlija līdz 2. augustam, plkst. 11.00-14.00 reģionālajā sporta centrā „Laimīte”, Rīgā, Sarkandaugavas ielā 24. Plašākai informācijai par treniņu norisi un foto būs iespējams sekot līdzi programmas interneta vietnē www.draugiem.lv/starts .

Nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja apgūt vispārējās fiziskās sagatavotības un basketbola pamatprincipus, iegūt informāciju par veselīga dzīvesveida principiem, kā arī pilnveidot sadarbības prasmes un komandas darbu. Aktivitātēs tiek īpaši aicināti iesaistīties jaunieši vecumā no 10 līdz 15 gadiem, kuri vēl nav izdarījuši izvēli par labu konkrētam sporta veidam, bet vēlas aktīvi pavadīt laiku un iepazīt sportu. Tomēr dalībnieku loks katrā treniņā ir ļoti dažāds – pērn jaunākajam dalībniekam bija 6 gadi, savukārt vecākajam – 21 gads.

Īpaša uzmanība ”STARTS” ietvaros tiek pievērsta sociālās atstumtības riska jauniešu iesaistei, tāpēc arī pērn treneru Uvja Helmaņa un Raimonda Feldmaņa vadībā basketbola pamatus apguva Rīgas dienas centru bērni un jaunieši no bērnu un jauniešu centriem.

Basketbola programmas ”STARTS” mērķis ir nodrošināt Rīgas jauniešu izpratnes un spēju pilnveidi attiecībā uz basketbola pamatelementiem, kā arī paaugstināt motivāciju turpināt sporta aktivitātes ikdienā.

Biedrība „”Helmaņa sporta institūts” bijušā basketbolista un trenera Uvja Helmaņa vadībā kopš 2010.gada organizē sporta pasākumus, kuru mērķis ir sekmēt sportisko aktivitāšu pieejamību bērniem un jauniešiem (arī sociālā riska jauniešiem), palīdzot viņiem izprast sporta, veselīga un pozitīva dzīvesveida lomu un nozīmi, kā arī veicinot jaunu talantīgu sportistu attīstību.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv