Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Šovakar uzzināsim jaunos SBL čempionus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šovakar uzzināsim jaunos SBL čempionus
Vai ''LU'' revanšēsies "LLU"?
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Par šīs sezonas SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) čempiones titulu šovakar sacentisies ''Latvijas Lauksaimniecības universitāte'' (''LLU'') un ''Latvijas Universitāte'' (''LU''), savukārt bronzas medaļu mačā tiksies ''BAT'' un ''LSPA''.

Vakar notikušajos pusfinālos ''LU'' sīvā cīņā ar 75:74 pārspēja pērnās sezonas čempioni un šīs sezonas regulārā turnīrā uzvarētāju ''BAT'', bet ''LLU'' ar 72:64 apspēlēja ''LSPA'' komandu.

Regulārajā čempionātā abos savstarpējos mačos ''LLU'' pārliecinoši apspēlēja ''LU'' ar 112:68 un 91:71, taču abos mačos ''LU'' bija novājinātā sastāvā, ko uzsver komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts: ''Decembra spēlē komanda spēlēja citādākā sastāvā nekā tagad un bija bez trenera. Toreiz pirmo puslaiku nospēlējām labi, bet otrajā mums bija daudz problēmu. Otrais mačs bija daudz labāks, bet arī bija grūtības – tā spēle pārklājās ar LBL maču, un Mārtiņš Laksa nospēlēja tikai pirmo puslaiku.''

Zībarts apstiprināja, ka Laksa šodien spēlēs, taču Žaņa Peinera gan nebūs, jo viņš nepieciešams VEF, kam paredzēts mačs Ventspilī: ''VEF tomēr ir profesionāla komanda, un, ja Peiners viņiem nepieciešams, tad neko darīt. Protams, viņš labprāt uzspēlētu finālā.''

''LU'' treneris par šodienas galveno uzdevu uzstādījis ''LLU'' ārējās līnijas nosegšanu: ''Ja ar to tiksim galā, tad viss būs kārtībā. Pārējā ziņā mums ir priekšrocības. Vakar viņiem galvenās lomas spēlēja trīs spēlētāji – Kalvis Krūmiņš, Gatis Justovičs un Armands Seņkāns.''

Finālspēle Rīgas 49. vidusskolā notiks plkst.20:00. Pāris stundas agrāk paredzēts bronzas mača sākums. Tajā spēkosies ''BAT'' un ''LSPA''.

Izmantotie resursi:
sbl.lv

     [+] [-]

, 2010-03-24 15:19, pirms 14 gadiem
Lai veicas LLU!

     [+] [-]

, 2010-03-24 15:23, pirms 14 gadiem
Bez Peinera būs grūti LU, zinot kā viņš nospēlēja iepriekšējās 2 spēles. LLU varētu paņemt..
Abas komandas pelnījušas! uzvarēs stiprākais..

  +4 [+] [-]

, 2010-03-24 15:33, pirms 14 gadiem
1.šeit nu akmens SBL dārziņā. Vai tiešām nevar atrast laiku, kad nav spēles profesionāliem klubiem, lai finālspēlēs var spēlēt visi labākie. Nav jau pirmā reize, kad fināls jāizlaiž kādam labam spēlētājam, jo tieši tajā dienā ir spēle viņa pārstāvētajam klubam.
2.Nez cik minūtes Peiners šodien tiks laukumā? kādas 5?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-24 16:28, pirms 14 gadiem
vnk kretinē kā LLU "lielās zvaigznes" uzvedas uz laukuma tāpēc vēlu LU veiksmi!

     [+] [-]

, 2010-03-24 16:39, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: C'mon studentu līga jau nav domāta meistarkomandu spēlētājiem. Tā ir jauniešu līga, kur spēlē tie, kas netrenējas pie lielajām komandām.
Tad jau vajag ierakstīt nolikumā, ka šie meistarkomandu spēlētāji nedrīkst spēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2010-03-24 16:49, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: C'mon studentu līga jau nav domāta meistarkomandu spēlētājiem. Tā ir jauniešu līga, kur spēlē tie, kas netrenējas pie lielajām komandām.
Lietuvas studentu līgas finālā spēlēja Žalgira čaļi - Kalnietis, Jankūns un citi. Domā, ka viņiem nav ko darīt, ka viņi tur iet uzspēlēt. Zini ir tāda lieta kā PRESTIŽS. Tāpat kā sportistiem ir gods pārstāvēt savu valsts izlasi, tā arī studentiem ir gods pārstāvēt savu studiju iestādi. SBL mačiem tiem pašiem Peineram un Laksam ir vērtīga skola šosezon, jo lielajā komandā viņi spēlēt tiek ļoti maz. Ja vispār tiek. Ja jau uzliktu kādus ierobežojumus meistarkomandu spēlētājiem, tad jau tā vairs nebūs studentu līga, bet studentu amatieru līga. Arī pati SBL ir ieinteresēta, lai viņu līgā spēlētu visi labākie nevis tikai vidusslānis. Un arī pašām augstskolām cīņa par čempiontitulu ir prestiža lieta.