Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

K.Krūmiņš: "Mūsu fani ir lieliski"

K.Krūmiņš: "Mūsu fani ir lieliski"
Kalvis Krūmiņš

"BAT spēlē ļoti labi kā komanda, bet, ja mums sanāks spēlēt, protams, nepadosimies un centīsimies viņus pārspēt," intervijā Sportacentrs.com pirms "Final 6" cīņām SEB Studentu Basketbola līgā (SBL) pārdomās dalās Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) aizsargs Kalvis Krūmiņš, kurš tika atzīts par februāra vērtīgāko spēlētāju līgā.

Sākšu ar klasisko jautājumu – kur uzzināji, ka esi ieguvis februāra MVP un kādas bija emocijas? Kādus līdzīgus apbalvojumus iepriekš esi ieguvis?
- Uzzināju no drauga, kurš piezvanīja. Biju priecīgs par saņemto mēneša vērtīgākā spēlētāja titulu. Arī iepriekš esmu saņēmis dažādus līdzīgus apbalvojumus jaunatnes līgā un dažādos turnīros.

Šī ir tava pirmā sezona Studentu līgā. Kādi ir tavi iespaidi par turnīru kopumā – līmenis, organizācija, kas patīk, kas nepatīk un tml?
- Turnīrs kopumā ir izdevies, tā popularitāte aug gan līmenī, gan skatītāju ieinteresētībā. Šeit spēlē daudz spēlētāju no LBL un šeit viņiem ir iespēja izspēlēties, kas ir pozitīvi. Organizācija ir laba. Ir pietiekoši daudz komandas, kas nodrošina spēļu praksi un arī visādi citādi apstākļi ir labā kvalitātē.

Tagad atskatoties uz regulāro sezonu, ko noslēgsiet otrajā vietā, kā tu varētu to rezumēt?
- Sezonu noslēdzām 2. vietā, kas, manuprāt, ir ļoti labi. Bija daudz interesantu un grūtu spēļu. Bijušas skaistas uzvaras un rūgti zaudējuma, bet tāds ir sports.

Kas pietrūka, lai uzveiktu arī "Turību"?
- Pirmajā spēlē atradāmies pāris punktus iedzinējos, un nekādi nespējām izvirzīties vadībā. Bumbu attiecība bija katastrofāla. Zaudējām kaut kur apmēram 20 bumbām pie groziem, un tas arī bija noteicošais faktors zaudējumam. Otrajā spēlē pietrūka veiksmes. Pēdējā minūtē pieļāvām divas rupjas kļūdas, kas noteica spēles likteni, bet uzvar stiprākais - BAT ir spēcīgākā komanda noteikti.

Kur slēpjas LLU spēks, kādi ir lielākie komandas trumpji?
- Spēlējam ātru, bet visai vienkāršu basketbolu. Mūsu ierocis ir precīzi metieni un labi saliedēta zonas aizsardzība. Ja tas izdodas, spējam uzvarēt.

Straujiem soļiem tuvojas "Final 6". Var sanākt pusfinālā mačoties ar LSPA, kam reizi šosezon zaudēts, bet uzvarētajā mačā panākums gūts tikai sīvā galotnē (90:89). Kas ir lielākie LSPA trumpji, no kā jāuzmanās?
- LSPA ir ļoti laba komanda. Es uzskatu, ka viņiem ir labākā aizsardzība visā turnīrā. Viņi spēlē ļoti saliedēti un aktīvi tieši aizsardzībā, tāpēc es domāju, ka tas ir viņu vislielākais trumpis. Pret viņiem spēlēt ir ļoti grūti. Bet mēs noteikti darīsim visu un iesim vienīgi tikai uz uzvaru!

Cik nozīmīgs, varbūt pat izšķirošs, LLU ir mājas zāles faktors?
- Mājas zāles faktors ir nozīmīgs. Mūsu fani ir ļoti labi un viņu ir ļoti daudz, ko jau redzējām pagājušajos finālos Jelgavā, zāle pārpildīta ar faniem. Arī mājas sienas un grozi, protams, palīdz, bet spēle ir spēle un jāspēlē, cik labi vien var visur.

Vai ir jau zināms, vai LLU līdzjutēji brauks atbalstīt jūs arī uz fināliem?
- Protams, brauks un domāju diezgan lielā skaitā. Būs speciāls autobuss faniem, bija pat doma par diviem, bet laikam būs jāiztiek ar vienu. Gan jau būs fani, kas brauks paši ar saviem līdzekļiem. Tas būs papildus stimuls spēlēt, jo mūsu fani ir lieliski.

Šogad visos mačos, ko esat aizvadījuši 49.vidusskolas zālē, gūtas uzvaras. Vai var teikt, ka "Final 6" mājvieta ir jums parocīga?
- Domāju, noteikti. Zāle ir ļoti laba. Tas būtu superīgi - neizjust zaudējuma garšu arī finālos.

Kas, tavuprāt, ir lielākie favorīti cīņā par zeltu un kāpēc?
- Lielākie favorīti noteikti ir BAT, ko viņi jau pierādījuši sezonas laikā. Viņiem ir labi spēlētāji, kas prot arī labi spēlēt. Arī vairāk pieredzējuši basketbolisti. Viņi spēlē ļoti labi kā komanda, bet, ja mums sanāks spēlēt, protams, nepadosimies un centīsimies viņus pārspēt.

Kas ir tavs spilgtākais brīdis līdzšinējā basketbolista karjerā?
- Varētu teikt, ka man tādi ir divi. Jaunatnes līgā izcīnītā trešā zelta medaļa pēc kārtas bija kaut kas tāds, ko neaizmirsīšu nekad. Un pēdējā U-18 Eiropas čempionātā pret Krieviju mani gūtie 30 punkti, kas palīdzēja mums uzvarēt un iekļūt labāko astotniekā, bet turpat bija arī četrinieks, līdz kuram pietrūka ļoti, ļoti maz.

Kāds ir tavs mērķis basketbolā un dzīvē?
- Tādus baigos mērķus neesmu pie sevis plānojis. Noteikti vēlos spēlēt labā un pietiekoši augstā līmenī, iespējams, kādreiz arī ārzemēs, bet te ir jāsaka - tikai darbs, darbs, darbs... Nemitīgi jāstrādā un jāpilnveido sevi un tad var izdoties. Tagad vēl mācos un ir vēlme iegūt augstāko izglītību, kas noteikti noderēs tālākajā dzīvē.


, 2010-03-12 10:42, pirms 14 gadiem
Latvijā visi fani ir labi , tie kas skaitās slikti , nav fani!!
, 2010-03-12 11:48, pirms 14 gadiem
Tas bija tas Zēvalds Grūmiņš?
, 2010-03-13 16:31, pirms 14 gadiem
Ārprāc, nu vēl vairāk saliet, kā atbilde uz pēdējo jautājumu, jau nav iespējams...

Darbs, iegūt augstāko izglītību = Zēvalds??? wtf?
BK ViA
Foto: Artūrs Kaurovs

SBL: BK "ViA" piedzīvo sagrāvi pret LSPA

Otrdien, 6.martā Studentu basketbola līgas spēlē Vidzemes augstskola (ViA) spēļu piekāpās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studentiem ar rezultātu 65:113. ViA spēlēja sešu spēlētāju sastāvā, bija jāiztiek bez viena no līderiem, Sanda Bukša.
Guntis Endzels un Harijs Rubenis.
Foto: Anna Paula Kuzņecova, bk.lu.lv
2

Guntis Endzels: "LU basketbolisti ir profesionālāki nekā vairākums LBL spēlētāju"

Latvijas Universitāte 2017. gada sezonā centīsies iekļūt LBL "play-off" zonā, trešdien, 28. septembrī, preses konferencē LU dabaszinātņu Akadēmiskajā centrā Torņakalnā teica komandas galvenais treneris Guntis Endzels.
Pēteris Rēķis: SBL finālu vērtīgākais spēlētājs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LU pārtrauc "Turības" valdīšanu Studentu līgā, MVP – Pēteris Rēķis

Latvijas Universitātes basketbolisti piektdien, 21. martā, Studentu basketbola līgas 12. sezonas finālā uzvarēja biznesa augstskolu "Turība" ar rezultātu 81:69, pārtraucot sāncenšu trīs triumfu sēriju. Trešo vietu izcīnīja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas puiši, kuri pieveica Rīgas Stradiņa Universitāti.