Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

SBL: BK "ViA" piedzīvo sagrāvi pret LSPA

Vilnis Bekmanis
Vilnis Bekmanis

SBL: BK "ViA" piedzīvo sagrāvi pret LSPA
BK ViA
Foto: Artūrs Kaurovs

Otrdien, 6.martā Studentu basketbola līgas spēlē Vidzemes augstskola (ViA) spēļu piekāpās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studentiem ar rezultātu 65:113. ViA spēlēja sešu spēlētāju sastāvā, bija jāiztiek bez viena no līderiem, Sanda Bukša.

Spēles rezultātu atklāja pretinieki ar G.Strāķa veiksmīgo uzbrukumu, Zēns revanšējās ar precīzu trīspunktu metienu. Ceturtdaļas pirmo pusi rezultāts gāja punkts punktā, Druva un Rozītis spēja komandu izvirzīt vadībā, tomēr LSPA studenti saņēmās un pēc A.Strāķa, Zemtura un Pliena gūtajiem punktiem, viesi strauji audzēja pārsvaru, rezultāts 17:27.

Otrajā ceturtdaļā ViA centās turēties līdzi pretiniekiem, pēc viesu gūtajiem punktiem Kīns un Lārmanis atspēlējās ar rezultatīviem uzbrukumiem, Zēns realizēja vairākus trīspunktu metienus. Pirmo puslaiku noslēdza Rozītis gūstot trīs punktus, tomēr rezultātu krasi samazināt neizdevās, 38:51.

Otro puslaiku iesāka Kīns, pēc tam sekoja virkne uzbrukumu no viesu puses pārsvaru palielinot jau līdz +19. Kāpa un Zēns starpību centās samazināt ar precīziem trīspunktu metieniem, ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 59:82.

Pēdējās desmit minūtes noteikumus uz laukuma diktēja viesi, ViA līdz pat ceturtdaļas vidum neizdevās gūt punktus, tomēr Kīns atrada izdevību no tālās distances un guva trīs punktus savai komandai. Ceturtdaļas beigās Savčenko un Šedis pārliecinoši audzēja pārsvaru neatstājot ViA nekādas cerības, spēle noslēdzās ar rezultātu 65:113.

Komandas kapteiņa Artūra Kīna komentārs: „Ātra, fiziski smaga spēle, spēlējām bez izteikta saspēles vadītāja, kas radīja problēmas ar saprašanos laukumā. Bijām tikai 6 spēlētāji, pretinieki pilnā sastāvā, viņi aktīvi mainījās un agresīvi sedza, bet mēs palēnām nogurām un otrajā puslaikā tāpēc pietrūka spēka pacīnīties par pozitīvāku iznākumu. Šī spēle pagāja bez tās saucamās „uguntiņas” acīs, kas izskaidrojams ar pēdējiem zaudējumiem spēles galotnēs gan SBL gan LBL3, bet mums vēl viss priekšā, sezonas svarīgākās spēles – play off, cīnīsimies”.

ViA – LSPA 65:113 (17:27, 21:24, 21:31, 6:31)
ViA: Zēns 20+5ab, Kīns 12+4ab, Lārmanis 11+8ab, Kāpa 9+5ab, Rozītis 8, Druva 5
LSPA: Savčenko 22+9ab, Šedis 19+5ab, A. Strāķis 15+6ab, G.Strāķis 14+6ab, Tomašš 14+4ab, Gribs 10+6ab, Bāča 6, Pliens 5, Magone 4, Zemturis 2+5ab, Bajārs 2

Informāciju sagatavoja:
BK Vidzemes Augstskolas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Madara Ješkina
madara.jeskina@va.lv