Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Aizraujošā SBL sezona

Aizraujošā SBL sezona
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pavisam nemanāmi noslēgusies viena no visu laiku interesantākajām SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) sezonām. Negaidītais turnīra tabulas izskats regulārās sezonas noslēgumā liek domāt, ka izslēgšanas spēles būs pat vēl intriģējošākas.

Pārsteigumi

Šeit jau nu noteikti pirmie jāmin Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) basketbolisti. Ja sezonas sākumā izcīnītie panākumi pret Vidzemes Augstskolu (ViA) un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RSEBAA) vēl nebija pārsteidzoši, tad jau nākamajā spēlē Biznesa augstskolas „Turība” (BAT) uzveikšana gan nebija gaidīta. Maisam gals bija vaļā – LLU kopumā sezonu sāka ar 11 panākumiem pēc kārtas un pirmo zaudējumu piedzīvoja tikai jau 2009. gadā, kad BAT revanšējās par zaudējumu pirmajā savstarpējā spēlē. Regulāro sezonu komanda pabeidza ar trim zaudējumiem 18 spēlēs, kas nodrošināja drošu pirmo vietu.

Par otriem pārsteiguma autoriem varētu saukt ViA komandu, kas sezonu sāka teicami – pēc pirmā apļa tikai trīs zaudējumi un otrā vieta turnīra tabulā. Šeit gan jāmin, ka valmieriešiem, šķiet, daudzo panākumu atslēga, tai skaitā pret Latvijas Universitāti (LU) un BAT, slēpās faktā, ka visas pirmā apļa spēles ViA aizvadīja savās mājās. Tas ļoti labi parādījās otrajā aplī, ko komanda iesāka pagalam nesekmīgi – pieci zaudējumi pēc kārtas. Lai nu kā, ViA patiešām bija pelnījuši tādu pirmo apli, kaut vai labāko līdzjutēju dēļ – nevienai citai komandai tāds draugu atbalsts netika novērots. Tāpat ViA rindās teicami darbojās Aigars Strēlis, reizi pat savācot „triple-double”.

Vēl arī labu sezonu aizvadījusi Rīgas Stradiņa Universitāte (RSU), kas sezonu noslēgusi ceturtajā vietā turnīra tabulā, kas ir komandas augstākais sasniegums SBL jebkad. Sezona tika sākta ne visai pārliecinoši (pirmajās četrās spēlēs tikai viens panākums), taču turpinājumā izdevās vispirms triju uzvaru sērija, bet sezonas noslēgumā pat piecu panākumu sērija. Diemžēl jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā jāspēlē pret LU, līdz ar to pārsteigums, visticamāk, drīz beigsies, jo diezin vai izdosies iekost čempioniem divās spēlēs.

Vilšanās

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) pēdējo vietu gan par pārāk lielu vilšanos negribētos saukt – galu galā tas bija gaidāms un nebija nekas pārsteidzošs. Arī Banku augstskolas (BA) priekšpēdējā vieta un palikšana ārpus izslēgšanas spēlēm nav liela vilšanās, jo komanda nedemonstrēja to labāko basketbolu, līdz ar to šāds iznākums tikai loģisks. Kas tad bija vilšanās?

Manuprāt, lielākā vilšanās aizvadītajā regulārajā sezonā bija LU komandas sniegums. Čempionvienība, kas pirms sezonas šķūrēja pāri katram pretimnācējam, šogad regulāro sezonu atstāja otrajā plānā. Komandas galvenais uzdevums būtībā bija – lai labākie spēlētāji savāc attiecīgo spēļu skaitu, kas dotu iespēju spēlēt izslēgšanas spēlē. Tādējādi nereti labākie spēlētāji laukumā devās tikai, lai atzīmētos, tur pavadot vien pāris minūtes. Līdz ar to komandai izdevās paveikt tās galveno mērķi – komandas lielākais talants būs ierindā izslēgšanas spēlēs. Tomēr sezonā paveiktais atstāj rūgtuma izjūtu, jo īsti nepārliecina, ka komanda izturas ar pietiekamu cieņu pret līgu kā tādu.

Vai atkal LU?

Turpinot LU tēmu, izskatās, ka, neskatoties uz bālo sniegumu regulārajā sezonā, tieši šī komanda būs vieno no galvenajiem favorītiem uz čempionu godu, jau otro reizi pēc kārtas. Ambīcijām bagātākie BAT studenti noteikti varētu būt lielākie konkurenti. Lai arī komanda piedzīvojusi pāris neveiksmes un pie tam dažas no tām neizprotamas, komandas mērķis ved tikai uz pašu virsotni. Vai izdosies tikt tik augstu, redzēsim. Tā kā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rindās izslēgšanas spēlēs nevarēs spēlēt komandas lielākie spīdekļi – Roberts Mednis, Andrejs Šeļakovs, Dairis Bertāns un Gatis Gargažins -, šoreiz RTU nav lielas izredzes uz galvenā mērķa sasniegšanu. Ja ārējā līnijā vēl pietiek spēka, tad Šeļakova un Medņa trūkums groza apakšā gan varētu būt pārāk nozīmīgs, lai varētu cīnīties par augstākajiem mērķiem.

Tikpat iespējama ir LLU pārsteiguma turpināšanās, ne velti labāko četrinieka cīņas norisināsies LLU mājās Jelgavā. Pirms tam gan jāuzveic RSEBAA, bet tas šajā sezonā jau izdevies abās regulārās sezonas spēlēs (81:46 un 77:63). Savās sienās jelgavnieki šosezon vēl nav piedzīvojuši zaudējumus un „Final Four” norisināšanās tieši šajā „studentu” pilsētā ir labs pamats, lai LLU parādītu labu sniegumu arī sezonas galvenajos mačos.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-03-06 22:16, pirms 15 gadiem
ivars streelis točna nespēle Via, tur spēlē viņa brālis AIGARS STRĒLIS......
, 2009-03-07 18:27, pirms 15 gadiem
aj da sitas autors raksta kko...bet par daudzaam lietaam nezin patiesos faktus un pasu buutiibu, kko ir padzirdeejis un tik drukaa...
, 2009-03-17 01:56, pirms 15 gadiem
nu gan attieksme LU... ar tādu tālu netiksi!

RTU jau dabūja!
BK ViA
Foto: Artūrs Kaurovs

SBL: BK "ViA" piedzīvo sagrāvi pret LSPA

Otrdien, 6.martā Studentu basketbola līgas spēlē Vidzemes augstskola (ViA) spēļu piekāpās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) studentiem ar rezultātu 65:113. ViA spēlēja sešu spēlētāju sastāvā, bija jāiztiek bez viena no līderiem, Sanda Bukša.
Guntis Endzels un Harijs Rubenis.
Foto: Anna Paula Kuzņecova, bk.lu.lv
2

Guntis Endzels: "LU basketbolisti ir profesionālāki nekā vairākums LBL spēlētāju"

Latvijas Universitāte 2017. gada sezonā centīsies iekļūt LBL "play-off" zonā, trešdien, 28. septembrī, preses konferencē LU dabaszinātņu Akadēmiskajā centrā Torņakalnā teica komandas galvenais treneris Guntis Endzels.
Pēteris Rēķis: SBL finālu vērtīgākais spēlētājs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LU pārtrauc "Turības" valdīšanu Studentu līgā, MVP – Pēteris Rēķis

Latvijas Universitātes basketbolisti piektdien, 21. martā, Studentu basketbola līgas 12. sezonas finālā uzvarēja biznesa augstskolu "Turība" ar rezultātu 81:69, pārtraucot sāncenšu trīs triumfu sēriju. Trešo vietu izcīnīja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas puiši, kuri pieveica Rīgas Stradiņa Universitāti.