Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Olimpiskā čempione Taurasi: "Latvietes spēlē nestandarta basketbolu"

Olimpiskā čempione Taurasi: "Latvietes spēlē nestandarta basketbolu"
Kitija Laksa un Gunta Baško. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mums jāsāk spēlēt enerģiskāk un niknāk. Šodien atsevišķos spēles nogriežņos tas sanāca, tādēļ spējām veikt izrāvienu ātrāk nekā pirmajās divās cīņās," izcīnot uzvaru pār Latvijas basketbolistēm, teica četrkārtējā Olimpiskā čempione Daiana Taurasi.

Dona Steilija, ASV galvenā trenere

“Mēs ielaidām gandrīz 80 punktus. Tas var ietekmēt, ja skatāmies uz lielo bildi. Un lielā bilde ir – ja ceturtdaļfinālā un pēc tam ielaidīsim 80-90 punktus spēlē, tas ļoti apgrūtinās iespēju izcīnīt vēl vienu Pasaules kausu. Jāmācās kļūt labākām aizsardzībā – spēlētājas pret Latviju aizsardzībā spēlēja ar lielāku enerģiju un intensitāti nekā iepriekšējās cīņās.

Tīna Čārlza, ASV spēlētāja

“Esam ļoti apmierinātas ar rezultātu (spēlē pret Latviju). Mēs iznācām laukumā ar mērķi labi nospēlēt aizsardzībā un, manuprāt, mums tas izdevās. Zinājām, ka iepriekšējās spēlēs tajā bijuši daži caurumi. Sākot cīņu, gribējām ierobežot Latvijas labākās spēlētājas un pūlēties aizsardzībā.”

Leiša Klarendone, ASV spēlētāja

“Septiņas piespēles un četras pārķertas bumbas – tas ir tas, kas man komandā jādara. Man tas nozīmē būt kā “Duracell” zaķītim (the Energizer Bunny), arī veikt saspēles vadītājas pienākumus. Šovakar kā komanda aizsardzībā nospēlējām daudz labāk (nekā iepriekšējās spēlēs).”

Britnija Grainere, ASV spēlētāja

“Esmu ļoti priecīga par iznākumu. Iepriekšējās divas spēles pavadīju uz soliņa, tāpēc, atgriežoties laukumā, jutos labi. Radās iespēja iejusties spēļu ritmā. Ierados šeit, lai spēlētu. Nevēlos sēdēt uz soliņa, gribu būt laukumā ar komandu.

Man patīk domāt, ka uzlaboju komandas aizsardzība, taču rezultātu nesa kopējs darbs. Pirmdienas treniņā strādājām ar lielu intensitāti, palīdzot viena otrai. Otrdien centāmies apturēt latvietes, cik daudz vien iespējams. Manuprāt, paveicām labu darbu.”

Daiana Taurasi, ASV spēlētāja

“Kvalitatīvi spēlējām lielāko cīņas daļu. Ziniet, Latvija ir laba komanda. Viņas kopā spēlē labi. Viņas spēlē nestandarta basketbolu, cenšas kavēt katru piespēli, katru uzbrukuma noslēgumu. Manuprāt, izrāvienos izdevās viņas labi ierobežot. Viņām ir laba komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...


, 2018-09-26 21:40, pirms 6 gadiem
Ja godīgi, tad šī bildīte īsti neiederas saistībā ar Latvijas dāmu izlasi tikko, maigi sakot, nesanākušajā Pasaules kausa izcīņā. Par ko te priecājamies, tautietes? Par tiem abiem pirmajiem "zāģiem", kad persona pa kreisi nospēlēja stipri vien viduvēji, bet kundze pa labi - vienkārši bezsakarā?
Fotogrāfijai nav ne vainas, taču ne šobrīd un ne šajā sakarā.
, 2018-09-26 23:44, pirms 6 gadiem
Latvija nospēlēja neveiksmīgi, bet ne slikti. Jo kopumā pirmajās divās spēlēs bija labākas, bet neizmantoja daudz labu iesoēju, gan zem groza, gan pilnīgi brīvus trīnīšus metot. Manuprāt, mazliet par daudz emocionāli uzvilkās, kas neļāva izmantot labās iespējas. Žēl, ka netika ceturdaļfinālā, kur nebija tas sliktākais variants pretī. Tas, ka nekaisa pelnus uz galvas ir labi. Tagad mēnesi sērot? Jāpaņem pieredze, ka emocijas jāpataupa aizsardzībai, bet uzbrukuma noslēguma fāzējāmāk tās izlēgt, lai nostrādā "automātika". Metienu no groza apakšas bez nozīmīgas pretestības jāliek iekšā kā treniņā 10 no 10.
, 2018-09-27 00:43, pirms 6 gadiem
man jau ZB šī tēma! turistas nah!!!
, 2018-09-27 21:07, pirms 6 gadiem
penguins rakstīja: man jau ZB šī tēma! turistas nah!!!
Pēc šīs bildes spriežot - lieliski atpūtušās tūristes. Nav pelni uz galvas jākaisa, bet šitā - nu, nav tas labais stiliņš... Tā lēti.
Latvijas sieviešu izlase Tenerifē 
Foto: fiba.basketball/womensbasketballworldcup
1

Sieviešu basketbola izlase pēc Pasaules kausa pakāpjas uz 24. vietu FIBA rangā

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc debijas Pasaules kausā, kurā gan nācās palikt bez panākumiem, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā veikusi divu pozīciju kāpumu un tagad atrodama 24. vietā.
Edgars Šneps. Foto: Vladislavs Proškins/F64
12

Šneps: "Rezultāts varēja būt labāks, taču pret sieviešu izlasi nav ne mazāko pretenziju"

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase savā debijas Pasaules kausa izcīņā varēja nostartēt labāk, taču ne pret spēlētājām ne treneru kolektīvu nav ne mazāko pretenziju, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Daiana Taurasi un Elizabete Kembedža. Foto: FIBA
16

ASV apēd Kembedžu un desmito reizi izcīna Pasaules kausu

ASV sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 30. septembrī, Tenerifē uzvarēja Austrāliju ar 73:56 un trešo reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā. WNBA vērtīgākā spēlētāja Briena Stjuarte nopelnīja MVP balvu.