Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Zībarts: "Latvijas līdzjutēji mūs atbalstīja tā, ka uzmetās zosāda"

Zībarts: "Latvijas līdzjutēji mūs atbalstīja tā, ka uzmetās zosāda"
Mārtiņš Zībarts, Dita Rozenberga un Aija Brumermane. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Viens no spēles uzstādījumiem bija – jāiet un jāizbauda. Jāspēlē tā, lai, uzliekot roku uz sirds, varētu pateikt, ka atdevām visu," pabeidzot pirmo startu Pasaules kausā, teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

“Lielāko spēles daļu parādījām konkurētspējīgu basketbolu – pret tik lielu auguma pārspēku tas bija ļoti grūti. Īpaši tas pierādījās brīžos, kad pārgājām uz spēli ar trīs aizsargiem – tad nevarējām izcīnīt nevienu atlēkušo bumbu un ASV izlasei dažās minūtēs izdevās lielākais izrāviens.

Ņemot vērā situāciju, lielāko spēles daļu cīnījāmies ar lielo sastāvu – trīs garajām spēlētājām – un, pateicoties tam, varējām turēties līdzi. Atsevišķi koncentrējoties, var nosegt jebkuru pretinieka spēlētāju, taču ASV izlasei ir ārkārtīgi zvaigžņots sastāvs. Ja trijatā iesim virsū vienai, viņa izmetīs bumbu ārā un dabūsim (savā grozā) trīs punktus.

Līdzjutēji sniedza mums emocijas visās spēlēs, padarot spēlēšanu Pasaules kausā vēl īpašāku. Spēlējām ļoti tālu no mājām, bet tribīne aizmugurē bija pilna ar Latvijas līdzjutējiem. Viņi sauca, "Latvija, Latvija!" Tas ir liels notikums gan man, gan visām spēlētājām – spēlējot tādā atmosfērā, uzmetas zosāda.

Jāturpina iet soli pa solim. Valstsvienības nākamais mērķis ir Eiropas čempionāts, kas 2019. gada 27. jūnijā – 7. jūlijā notiks Latvijā un Serbijā. Tas ir turnīrs, kurā jāizcīna tiesības piedalīties Olimpisko spēļu atlasē (kvalifikācijā varēs spēlēt 12 labākās komandas).

Braucām uz Pasaules kausu par spēlēšanu “play-off” kārtā. Ir sarūgtinājums par nesasniegto mērķi, bet sīkāku analīzi veiksim, atgriežoties mājās. Taps ziņojums Treneru komisijai, kuru vēlāk izskatīs Latvijas Basketbola savienības valde. Domāsim, kā varam kļūt vēl stiprāki. Jāizanalizē kļūdās, jāmācās no tām, pēc tam jāaizmirst un jāiet tālāk.

Atskatoties uz spēlēm, varam teikt, ka varējām rīkoties tā vai citādi, taču pagriezt atpakaļ laiku un vēlreiz spēlēt ar tiem pašiem pretiniekiem nevaram.

Mums bija nodrošināts viss nepieciešamais, lai varētu atbilstoši sagatavoties. Izdarījām ļoti lielu darbu gan treniņu apjoma ziņā, gan atjaunošanās procesā. Ārsti un fizioterapeiti izdarīja vajadzīgo, lai spēlētājas katrā spēlē izietu laukumā atpūtušās un atjaunojušās. Strādājām profesionāli, atlika tikai spēlēt.”


, 2018-09-26 08:25, pirms 6 gadiem
-26 jau nu neliecina par turēšanos līdzi! Un netrāpīt no grozu apakšas visās trīs spēlēs! Kur pazuda Baško un Laksa?
, 2018-09-26 08:27, pirms 6 gadiem
Kaut kā pēc rezultātiem nepateiksi, ka ir zosāda bijusi
, 2018-09-26 08:27, pirms 6 gadiem
Viss viens liels pizzdjoš
, 2018-09-26 08:36, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Kaut kā pēc rezultātiem nepateiksi, ka ir zosāda bijusi
Tu nesaprati! Tas tā kā attaisnojums, pārāk esot sastresojušās no tāda atbalsta!😎
, 2018-09-26 09:07, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Tu nesaprati! Tas tā kā attaisnojums, pārāk esot sastresojušās no tāda atbalsta!😎
, 2018-09-26 10:41, pirms 6 gadiem
Nākotnes vārdā šis pat bija labs turnīrs (protams, ne parādīto rezultātu ziņā). Treneriem tagad ir iespēja kārtīgi izanalizēt visas spēles un izdarīt secinājumus par to, kā spēlēt nākamreiz pret tādām komandām, kādas šoreiz bija pretī, jo visas trīs komandas bija diametrāli pretējas (pie tam, katra no sava kontinenta). Pie tam, šis nebija pārbaudes spēļu turnīrs, tāpēc neviens no neviena neko neslēpa.
, 2018-09-28 17:04, pirms 6 gadiem
un jus maucaat taa, ka uzmetaas slikta duusha nah!
Latvijas sieviešu izlase Tenerifē 
Foto: fiba.basketball/womensbasketballworldcup
1

Sieviešu basketbola izlase pēc Pasaules kausa pakāpjas uz 24. vietu FIBA rangā

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc debijas Pasaules kausā, kurā gan nācās palikt bez panākumiem, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā veikusi divu pozīciju kāpumu un tagad atrodama 24. vietā.
Edgars Šneps. Foto: Vladislavs Proškins/F64
12

Šneps: "Rezultāts varēja būt labāks, taču pret sieviešu izlasi nav ne mazāko pretenziju"

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase savā debijas Pasaules kausa izcīņā varēja nostartēt labāk, taču ne pret spēlētājām ne treneru kolektīvu nav ne mazāko pretenziju, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Daiana Taurasi un Elizabete Kembedža. Foto: FIBA
16

ASV apēd Kembedžu un desmito reizi izcīna Pasaules kausu

ASV sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 30. septembrī, Tenerifē uzvarēja Austrāliju ar 73:56 un trešo reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā. WNBA vērtīgākā spēlētāja Briena Stjuarte nopelnīja MVP balvu.