Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Latvija - ASV 76:102 (spēle noslēgusies)

Emils Ozerinskis

Tiešraide: Latvija - ASV 76:102 (spēle noslēgusies)
Gunta Baško. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Divi sāpīgi zaudējumi Pasaules kausa izcīņas pirmajās divās spēlēs laupījuši Latvijas sieviešu izlasei jebkādas matemātiskas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Turnīru Mārtiņa Zībarta trenētā komanda noslēgs pret planētas spēcīgāko izlasi - ASV basketbolistēm. Šī ir iespēja Latvijas spēlētājām pārbaudīt savu varēšanu pret rūdītajām pretiniecēm un ar cieņu atvadīties no Tenerifes.

Ceturtā ceturtdaļa
40' Latvijas izlase noslēdz Pasaules kausa izcīņu ar zaudējumu ASV izlasei - 76:102. Līdz ar to no Tenerifes latvietes atvadās ar trīs zaudējumiem. Labākā spēlētāja Latvijas izlases rindās ar 30 punktiem bija Anete Šteinberga, bet pa 12 punktiem Kristīnei Vītolai un Kitijai Laksai. Uzvarētāju rindās 18 punktus guva Tīna Čarlsa, 16 punkti Dianai Taurasi, bet vēl par punktu mazāk Britnijai Grendžerei.

39' Ogumike izcīna atlēkušo bumbu uzbrukumā un ar atkārtotu iespēju gūst ASV komandas simto punktu - 76:100.

37' Individuāli trīsdesmit punktus guvusī Šteinberga saņem tehnisko piezīmi. Latvijas izlases līdere izrādīja neapmierinātību par nepiešķirto piezīmi pretiniecei.

34' Brīdī, kad spēles iznākums vairs nerada šaubas, Dikeulaku trāpa savu pirmo no septiņiem trejačiem. Amerikānietēm gan neizdodas nekādi tikt galā ar Šteinbergu, kuras apturēšanai ASV izlase pieprasa minūtes pārtraukumu. (69:89)

32' Čārlza ceturtā ceturkšņa sākumā panāk 30 punktu vadību titulētajām ASV spēlētājā. Latvijas izlases sastāvā ilgo sausumu pārtrauc Šteinberga, kurai divas reizes pēc kārtas izdodas realizēt rīs punktu metienus - 56:82.

Trešā ceturtdaļa
30' Bumba turpina spītīgi nekrist grozā un trešās ceturtdaļas otrajā pusē latvietes paliek bez gūtiem punktiem. Trešās ceturtdaļas pēdējā aizsardzības epizodē savas pirmās spēles laika sekundes iegūst Eglīte. Pirms Latvijas izlases pēdējās ceturtdaļas Pasaules kausa izcīņā rezultāts ir 50:78.

28' Ilgu laiku uz rezervistu soliņa pavadījusī Baško no tālās distances uzmet kluso metienu. Groza apakšā plosās Grainere, vairākkārt izcīnot atlēkušās bumbas pēc saviem neprecīzajiem metieniem. Rezultāts 50:68.

27' Brumermane saņem savu piekto personīgo piezīmi un priekšlaicīgi noslēdz dalību spēlē. Latvietēm vairākas minūtes nav izdevies tikt pie gūtiem punktiem, tādējādi rezultāta starpībai pieaugot līdz 15 punktiem.

26' Pirmo reizi šajā spēlē laukumā iziet Latvijas komandas kapteine Baško, savā pirmajā spēles epizodē no kājām notriecot augumā reženo Graineri.

25' Metot bumbu pret Vītolas muguru (lai izmestu spēles rīku autā un saglabātu bumbu savai komandai) Taurasi saņem tehnisko piezīmi. Epizodi gūtos punktos latvietēm pārvērsts neizdodas. Sasniedzot trešā ceturkšņa viduspunktu Vītola trāpa trīs punktu metienu un pārsniedz Latvijas komandai pussimta robežu - 50:61.

22' Otrā puslaika pirmie punkti tiek ieskaitīti Laksas kontā, kura gūst divus punktus no pustālās distances. Amerikānietēm sausumu pārtrauc Taurasi. Pēc divām nospēlētām minūtēm otrajā puslaikā rezultāts vēsta par 44:56.

Otrā ceturtdaļa
Spēles pirmajā puslaikā uguņoja Anete Šteinberga, individuāli sakrājot 16 punktus un savācot četras bumbas zem groziem. Deviņi punkti Kitijas Laksas rēķinā, bet amerikānietēm ar desmit punktiem izcēlusies veterāne Diana Taurasi.

20' Puslaika pēdējā minūtē izceļas Vītola. Vispirms Latvijas izlases garā spēlētāja iemet divus soda metienus, bet aizsardzībā Vītola bloķē Vilsones metienu. Pēdējais realizētais metiens pirmajās divdesmit minūtēs nonāk Laksas rēķinā, kura trāpa trejaci un panāk desmit punktu atstatumu - 42:52.

18' Komandas spēlē rezultatīvi, amerikānietēm sasniedzot pussimta robežu. Pulverei izdodas trāpīt trīs punktu metienu pāri paslīdējušajai pretiniecei.

17' Laukumā sācies hipodroms, abām komandām vairākos uzbrukumos pēc kārtas metot pie pirmās iespējas. Spēli izlem piebremzēt ASV basketbolistes, uzsākot pozicionālu uzbrukumu izspēli. Trīs minūtes līdz puslaika beigām rezultāts 32:43, latvietes iedzinējos.

15' Pēc minūtes pārtraukuma Laksa dodas caurgājienā, apvijoties apkārt pretspēlētājai un gūstot divus punktus ar sodu. Savukārt Putniņai neizdodas gūt trīs punktus ātrajā pārejā. Otrās ceturtdaļas laikam sasniedzot vidus punktu, Latvijas basketbolistes atrodas iedzinējos ar 29:39.

14' Čārlza met precīzu metienu altiecienā, bet Loida ir precīza no tālās distances. Tādējādi īsā brīdī amerikānietes palielinājušas savu pārsvaru. Trenerim Zībartam jāsasauc sapulce uz rezervistu soliņa. Rezultāts 26:39.

13' Par spīti kritienam garāmgājienā, Vītola pamanās atdot piespēli Šteinbergai, kura atstāta brīva groza apakšā. Komandas šķir septiņi punkti.

11' Spēles otro nogriezni ar precīzu metienu uzsāk Grainere, atzīmējoties ar savām pirmajām minūtēm turnīrā un pirmo realizēto metienu. ASV basketbolistes nav likušas trīcēt Šteinbergas rokām, kura droši uzņemās Latvijas komandas līderes lomu, turpinot uzlabot savu individuālo veikumu. Rezultāts 22:30.

Pirmā ceturtdaļa
10' Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē Taurasi trāpa visus trīs tālmetienus, bet Šteiberga pirms ceturkšņa beigu signāla realizē caurgājienu. Rezultāts 19:28.

9' Spēle sāk nosliekties par labu ameriānietēm, kuras sajutušās ļoti brīvi un atrod lieliskas uzbrukumu iespējas. Pa tālmetienam trāpa jaunā zvaigzne Plama un veterāne Taurasi, pārsniedzot desmit punktu vadību. Latvijas valstsvienība nonākusi iedzinējos jau ar 14:25.

7' ASV izlases basketbolistes dinamiski izspēlē bumbu pa perimetru, kas ļauj Loidai nonākt brīvā tālmetiena pozīcijā. Amerikāņu aizsardze, realizējot komandas pirmo tālmetienu, panāk savai komandai sešu punktu pārsvaru.

6' Brumermane iesaistās spēlē no rezervistu soliņa un savu pirmo uzbrukuma iespēju izmanto, apspēlējot pretspēlētāju ar muguru pret grozu. Zībarta trenētā komanda iedzinējos ar trīs punktiem (9:12).

4' Aizsardzībā latvietēm ir grūti tikt līdzi ātrajām pretiniecēm un bieži vien nākas samierināties ar ielaistu grozu. Taču spiediens uz Latvijas valstsvienības spēlētājām nav, kas ļauj uzbrukumā spēlēt gana drosmīgi. Pēc nospēlētām četrām minūtēm rezultāta starpība ir minimāla - 7:8.

2' Ar precīzu trīs punktu metienu Laksa pirmo reizi spēlē izvirza Latvijas komandu. Rezultāts 5:2 noturas vairākus uzbrukumus.

1' Latvija iegūst pirmo uzbrukuma iespēju pēc uzvaras centra iemetienā, taču Laksas pustālais metiens, izskrienot pēc aizsega, nav precīzs. Spēles rezultātu atklāj viena no ASV izlases līderēm Čārlsa, bet Dikeulaku atbild ar sekmīgu caurgājienu - 2:2.

Latvijas starta piecinieks
Dikeulaku, Laksa, Šteinberga, Putniņa, Vītola

ASV basketbolistēm grupu turnīrs ir iesildošā fāze, kurā sagatavoties izšķirošajām cīņām izslēgšanas spēļu turnīrā. Amerikānietes Pasaules kausa izcīņas pirmajās spēlēs tika galā ar Seneģālu (87:67) un Ķīnu (100:88), tādējādi jau pirms pēdējās spēles D apakšgrupā nedrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt Latvijai jau pirmajās divās turnīra dienās bija jāaizvada atbildīgākās spēles, kurās tika piedzīvoti sirdi plosoši zaudējumi. Turnīra atklāšanas spēlē latvietes ļoti saspringtā galotnē piekāpās Āzijas čempionāta trešajai spēcīgākajai vienībai Ķīnai ar 61:64, bet otrajā dienā ar viena punkta starpību nācās samierināties ar zaudējumu Āfrikas vicečempionei Senegālai - 69:70. Tādēļ pirms došanās mājās latvietēm atlikusi spēle par savu godu ar vareno ASV izlasi.

Iepazīstinošais raksts pirms Latvijas un ASV izlašu dueļa: Dāvids pret Goliātu: vai Latvija pārtrauks ASV uzvaru sēriju?

1 2 36 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2018-09-25 20:01, pirms 6 gadiem
Es neko nepārmetu šai izlasei. Tas bija milzu brīnums, ka tikām uz PČ. Šis sastāvs ir vājāks par to, kad bija Žogota, Baško, Kubliņa, Tāre, Teilāne un Jansone. Vienīgi 1.nr ir spēcīgāks šai izlasei Babkina pret Eglīti/Eibeli. Milzīgais Zībarta darbs ir aiznesis komandu uz PČ. Novērtējam un aplaudējam.
Mikroskopiski maz pietrūka tikšanai top12 un, kas zina, top8, bet panākums šis vienalga pirmais vasaras olimpiskajā sporta veidā! Regbijs 7 toreiz vēl bija neolimpiskais.

Paldies meistarīgajām skaistulēm!!!

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:05, pirms 6 gadiem
kaut kur ir iespējams apskatīt spēli?

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:06, pirms 6 gadiem
padalaas ar strimu kads?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-25 20:09, pirms 6 gadiem
Varēja abas komandas uzrīkot komandas ballīti pludmalē,okeāna krastā,būtu vairāk ko atcerēties. Iedotu abām tehnisko zaudējumu,kas nevienai izlasei neko nemainītu. Vismaz atpūstos.Ko tur lieki spēkus tērēt,amerikānietēm noderēs ceļā pēc medaļām,mūsējām visa garā sezona priekšā

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:09, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Es neko nepārmetu šai izlasei. Tas bija milzu brīnums, ka tikām uz PČ. Šis sastāvs ir vājāks par to, kad bija Žogota, Baško, Kubliņa, Tāre, Teilāne un Jansone. Vienīgi 1.nr ir spēcīgāks šai izlasei Babkina pret Eglīti/Eibeli. Milzīgais Zībarta darbs ir aiznesis komandu uz PČ. Novērtējam un aplaudējam.
Mikroskopiski maz pietrūka tikšanai top12 un, kas zina, top8, bet panākums šis vienalga pirmais vasaras olimpiskajā sporta veidā! Regbijs 7 toreiz vēl bija neolimpiskais.

Paldies meistarīgajām skaistulēm!!!
Drosi vien, ka svakaks nebus, taja sastava milziga loma bija Jekabsonei, kad vina bija zirga, labakaja vecuma, tad vina reali vilka uz prieksu, tadas zvaigznes tagad nav. Bija viena no labakajam basketbolistem Eiropa. Tiklidz saka rietet nost, ta izlase kopa ar vinu... Tagad ir sabalansetaka izlase, tikai pietrukst, manuprat, vel viena laba gara speletaja, tada jauna Tamane...

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:13, pirms 6 gadiem
Trahun4iks rakstīja: kaut kur ir iespējams apskatīt spēli?
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:18, pirms 6 gadiem
Neesmu basketbola speciālists, vienkārši skatītājs bet ja mēs nebūtu metuši pilnīgi nevienu 3pt metienu, bet gājuši zem groza visas tās reizes un vismaz ar sodiņiem metuši liekas būtu abas spēles uzvarejuši jo 3pt vienkārši šausmas bet sodiņi krīt mums, vai tiešām mums ir sliktas spēlētājas kas nespēj iemest zem groza. Tas pats šodien cik 3pt metienu šausmas pašas norok spēli jau sākumā

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:20, pirms 6 gadiem
[quote badijs4]
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...
[/quo UK niet shis streams

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:22, pirms 6 gadiem
Šteinberga viena jau 12 pts guvusi.

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:25, pirms 6 gadiem
Martinecs rakstīja: [quote badijs4]
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...
[/quo UK niet shis streams
tad pamēģini šo http://livesportwatch.com/live/stream.php?t=Flash&link=http://sportlive.site/vip1/spklub3.php&id=243235

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:26, pirms 6 gadiem
Man vienam liekas ka amerikāņu Geinere ir transgenders, gaita, ķermenis, skrējiens viss kā vecim..

  -1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:26, pirms 6 gadiem
Ja WNBA 90% ir lezbietes, cik nez no šitām ir homo?

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:27, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Drosi vien, ka svakaks nebus, taja sastava milziga loma bija Jekabsonei, kad vina bija zirga, labakaja vecuma, tad vina reali vilka uz prieksu, tadas zvaigznes tagad nav. Bija viena no labakajam basketbolistem Eiropa. Tiklidz saka rietet nost, ta izlase kopa ar vinu... Tagad ir sabalansetaka izlase, tikai pietrukst, manuprat, vel viena laba gara speletaja, tada jauna Tamane...
Švakāks noteikti! Pietrūkst daudz kas, vispirms normāla un gudra saspēles vadītāja, Dikalaka nav līmenī! Jā tādas kā Jēkabsone diez vai drīz sagaidīsim. Tikai pēc olimpiādes viņa nesāka rietēt nost kā tu saki, viņa vienkārši uzmeta izlasi!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:38, pirms 6 gadiem
3pts 4/21 bet asv 5/9 ir rezultats

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 20:38, pirms 6 gadiem
Kas tie par tiesnešiem, kas ļauj pēc metiena sist mūsējās ar celi, elkoni u.c.

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:40, pirms 6 gadiem
pie šāda spēles stila -30 draud un jenķenes iet uz to ka gūs 100 punktus. Kādreiz vispār esam ielaiduši vairāk par 100 punktiem kāda spēlē?

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:44, pirms 6 gadiem
Kā izskatās ? Skatoties tikai bojāšu nervus ?

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:49, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā izskatās ? Skatoties tikai bojāšu nervus ?
viegls basketbols bez stresa

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:49, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kā izskatās ? Skatoties tikai bojāšu nervus ?
šodien nav nervu bojāšana, parasta pārbaudes spēle, skrien un met!

     [+] [-]

, 2018-09-25 20:54, pirms 6 gadiem
Labi turamies pret nākamajām pasaules čempionēm. Jā, tālmetieni nekrīt. Kaut kas nav labi ar groziem vai bumbām, vai apgaismojumu.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-25 20:59, pirms 6 gadiem
visā čempī pagaidām 15 vietā pa 3 pts 24,1 % redzams kāpēc neuzvaram

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:02, pirms 6 gadiem
Visi tie izmisīgie 3p metieni. Ja veči vismaz ar to var atvinnēt, tad bez Žogotas šeit nebūs aršana.
Vēl tā tetovētā melnā savu lielo pakaļu stumj kur nevajag

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:04, pirms 6 gadiem
Tas Funs pats vispār no dīvāna kādreiz esi piecēlies un uz PČ ticis?

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:08, pirms 6 gadiem
Man vienalga par tavu sapņu algu.Kas tu esi kas var pārmest tiem kas centās nevis tu kas sēž mājās kā atejas palieka?

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:10, pirms 6 gadiem
Tad aizej parādi kā tas jādara.Pats iemetīsi kādā turnīrā vismaz 10 %?

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:12, pirms 6 gadiem
A visiem pilnībā neintresē tavas domas jo tās ir nekonsekventas.

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:13, pirms 6 gadiem
ja nevajag salīdzināt tad ko viņas apsaukā?itkā citur pasaulē visām jābūt švakākā par mums ka ar samazgām jaaplej?

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:14, pirms 6 gadiem
tev arī tavas muters intresē jo izskatās ka daudz tevi situsi un apcēlusi.

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:14, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka tomēr būs sagrāve

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:16, pirms 6 gadiem
Mjā šai izlasei trūkst Meļņika,Jākobsone un lai visi piedot arī Niedolas.

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:18, pirms 6 gadiem
-28 beigās ka tik -40 nebūs

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:19, pirms 6 gadiem
Pret to Greiendžeri Kambis prasītos...

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:24, pirms 6 gadiem
tagad 3 pts sāk lidot iekšā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 21:35, pirms 6 gadiem
Jā, uzvarējām 4/4 ar 26:24!

     [+] [-]

, 2018-09-25 21:38, pirms 6 gadiem
Latvija uzvara!!!
1 2 36 komentāri