Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Senegālas līdere Traore: "Spēle pret Latviju bija kā fināls!"

Senegālas līdere Traore: "Spēle pret Latviju bija kā fināls!"
Astu Traore, Foto: FIBA

Pēc uzvaras pār Latviju, kas garantēja iekļūšanu Pasaules kausa astotdaļfinālā, Senegāles sieviešu basketbola izlases līdere Astu Traore neslēpa sajūsmu par paveikto, atgādinot panākuma vēsturisko fonu: "Šī ir pirmā reize, kad uzvaram kādu Eiropas komandu, tas ir sapnis."

"2006. gadā uzveicām Nigēriju spēlē par 15. vietu. Šī spēle pret Latviju bija svarīga, jo uzvarētāja, visticamāk, nodrošinātu nākamo kārtu," lielo prieku, atgādinot Senegālas izlases pēdējo panākumu Pasaules kausā, skaidroja Traore, kura vakar izcēlās ar 19 punktu guvumu. "Komanda atdeva sevi visu un nospēlēja ļoti labi - šis ir lielisks panākums, jo spēle bija nozīmīga."

"Mums šī spēle bija kā fināls. Mēs šo uzvaru bijām pelnījušas, jo visa komanda to vēlējās, un arī Latvija to gribēja. Apsveicu visas meitenes un mūsu kolektīvu, jo nospēlējām tiešām ļoti labi," turpināja 37 gadus vecā basketboliste. "Šī ir pirmā reize, kad uzvaram kādu Eiropas komandu, tas ir sapnis. Uzvarēt vienu spēli un kvalificēties nākamajai kārtai bija reāls mērķis. Tomēr mēs neapstāsimies, turpināsim strādāt."

"Šī ir vēsturiska uzvara, esam noņēmuši lāstu," sacīja Senegālas izlases treneris Šeiks Sarrs. "Esmu ļoti lepns par paveikto. Vēlējāmies to izdarīt un meitenes paveica visu vajadzīgo. Latvija ir ļoti, ļoti laba komanda, ļoti spēcīga. Atslēga bija spēlēt agresīvi, kontrolēt tempu un tad piebremzēt, jo Latvija spēlēja ātri, tāpēc to apturējām ar zonas presingu. Atslēga bija koncentrēšanās un stabilitāte."

"Tagad atpūtīsimies, skautosim un sagatavosimies spēlei pret Ķīnu, jo arī tā ir ļoti spēcīga komanda. Ķīnai ir viss - aizsardzes un lielās spēlētājas. Mēs būsim piezemētas un koncentrējušās. Mums jāpaliek piezemētām un jāvērš skati uz aizvien labākiem horizontiem."

2006. gada Pasaules kausa izcīņā Senegāla palika priekšpēdējā 15. vietā, izcīnot vienu uzvaru piecos mačos. Grupā senegālietes toreiz atzina Austrālijas, Lietuvas un Kanādas pārākumu, bet vēlāk piekāpās arī Korejas basketbolistēm. Vienīgo uzvaru Senegāla izcīnīja turnīra pēdējā spēlē, apspēlējot Nigēriju.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...


, 2018-09-24 16:51, pirms 6 gadiem
sexy beibe
, 2018-09-24 17:09, pirms 6 gadiem
"Šī ir pirmā reize, kad uzvaram kādu Eiropas komandu, tas ir sapnis."
Mazliet atgādina Latvijas futbola izlasi, kura pretinieku komandām sagādā līdzīgas emocijas
, 2018-09-24 18:35, pirms 6 gadiem
Babkina neslikta aizsardzībā un pts gūšanā, arī varbūt caurgājienā, ja pretī nav torņu, bet pret nelielu presingu smagas grūtības iedot kaut cik sakarīgu piespēli, Laksas fenomens ar trīcošām rokām jāpētī psihologiem, komanda vīkendu sačakarēja, kaut arī treneris aizstāv, kas arī ir viņa darbs
, 2018-09-24 21:13, pirms 6 gadiem
Jā, par vīkendu piekrītu... Nebūtu nekāda skrobe, ja Latvijas izlasi abos mačos pretinieces būtu izklapējušas kā tepiķi uz rāmja, bet te ir stāsts par divām faktiski UZDĀVINĀTĀM uzvarām. Par to līdzjutējiem sāp.
, 2018-09-24 21:43, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: "Šī ir pirmā reize, kad uzvaram kādu Eiropas komandu, tas ir sapnis."
Mazliet atgādina Latvijas futbola izlasi, kura pretinieku komandām sagādā līdzīgas emocijas
Ar to mazo atšķirību, ka LV futbola izlase nekad nav piedalījusies Pasaules kausa izcīņā un nav bijusi starp 16 labākajām komandām pasaulē.
, 2018-09-25 00:46, pirms 6 gadiem
Lai jau Senegālai veicas vēl kādu nolauzt - principā viņām tas ir pa spēkam. Tomēr aizejot šai spēlētāju paaudzei, kur līderēm jau pāri 30, viņas diez vai tiks uz nākamo pasaules čempionātu. Tur no Āfrikas jaunatnes čempionātos dominē Mali, arī Angola un Mozambika ir nesliktas.
Latvijas sieviešu izlase Tenerifē 
Foto: fiba.basketball/womensbasketballworldcup
1

Sieviešu basketbola izlase pēc Pasaules kausa pakāpjas uz 24. vietu FIBA rangā

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc debijas Pasaules kausā, kurā gan nācās palikt bez panākumiem, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā veikusi divu pozīciju kāpumu un tagad atrodama 24. vietā.
Edgars Šneps. Foto: Vladislavs Proškins/F64
12

Šneps: "Rezultāts varēja būt labāks, taču pret sieviešu izlasi nav ne mazāko pretenziju"

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase savā debijas Pasaules kausa izcīņā varēja nostartēt labāk, taču ne pret spēlētājām ne treneru kolektīvu nav ne mazāko pretenziju, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Daiana Taurasi un Elizabete Kembedža. Foto: FIBA
16

ASV apēd Kembedžu un desmito reizi izcīna Pasaules kausu

ASV sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 30. septembrī, Tenerifē uzvarēja Austrāliju ar 73:56 un trešo reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā. WNBA vērtīgākā spēlētāja Briena Stjuarte nopelnīja MVP balvu.