Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Senegāla - Latvija 70:69 (spēle noslēgusies)

Emils Ozerinskis

Tiešraide: Senegāla - Latvija 70:69 (spēle noslēgusies)
Digna Strautmane. Foto: FIBA Basketball

Pēc zaudējuma Pasaules kausa izcīņas pirmajā spēlē Latvijas sieviešu valstsvienība šodien aizvada izšķirošo cīņu par izkļūšanu no apakšgrupas. Mārtiņa Zībarta trenētā komanda stājas pretī Āfrikas kontinenta vicečempionei Senegālai, kura turnīra pirmajā dienā ar 20 punktu starpību piekāpās varenajai ASV izlasei.

Spēles apskats: Dikeulaku netrāpa izšķirošo metienu, Latvija drāmā zaudē Senegālai

Ceturtā ceturtdaļa
40' Aizsardzība spēles izskaņā pieviļ. Senegālietēm izdodas bumbu nogādāt groza apakšā, kur Saka-Diopa met nekļūdīgi. Latvijai paliek 12 sekundes spēles glābšanai. Dikeulaka caurgājiena vietā izšķiras par trīs punktu metienu, kas atlec pret groza stīpu un atlēkusī bumba nonāk pie Senegālas. Līdz ar to ar spēles beigu rezultātu 69:70 Latvijas izlase piedzīvoja otro zaudējumu turnīrā.

40' Pēc Senegālas minūtes pārtraukuma Diopa atbild ar precīzu pustālo metienu, atgūstot minimālu pārsvaru savai komandai. Taču arī Latvijas valstsvienība parādā nepaliek. Dikeulaka ar lielisku piespēli atrod Brumermani, kura no groza apakšas atgūst vadību sarkanbaltsarkanajām. Rezultāts 69:68, jāspēlē mazāk par pusminūti.

40' Pēc minūtes pārtraukuma, sākoties pēdējai minūtei, Laksa nonāk brīvā tālmetiena pozīcijā un ļoti svarīgā brīdī ir precīza. 51 sekundi līdz pamatlaika beigām rezultāts 67:66 par labu Latvijai.

39' Brumermane saņem piespēli groza apakšā un samazina atstatumu līdz viena metiena tiesai. Savukārt Šteinbergas trejacis, kurš varētu pārņemt vadību, nav precīzs. Arī Laksa no stūra tālmetienu netrāpa un minūti pirms spēles pamatlaika beigām Latvijas komanda atrodas iedzinējos ar 64:66.

37' Pēc sagatavotas sadarbības Dikeulaka netrāpa stūra trejaci, bet pretējā laukuma pusē Diopa met āķa metienu, kas ļauj āfrikānietēm panākt sešu punktu vadību. Latvijas komandai izdodas atbildēt ar Pulveres pustālo metienu - 62:66.

36' Abass komandas punktus gūst no soda metiena līnijas, situācijai rezultāta starpībā nemainoties. Zībarts četras minūtes pirms pamatlaika noslēguma pieprasa minūtes pārtraukumu, lai sakārtotu savas komandas uzbrukuma darbības.

35' Latvijas basketbolistes izvēlās pārāk sarežģītas uzbrukuma darbības, kas noved pie pazaudētām bumbām. Cīņā zem sava groza nesportiskā piezīme tiek piešķirta Laksai, kas Senegālai piecas minūtes pirms mača beigām ļauj sasniegt četru punktu pārsvaru.

34' Divas minūtes Latvijas komandai neizdodas gūt punktus. To izmanto Senegāla un Traore ar komandas pirmo precīzo trejaci nostāda Latviju iedzinējos - 58:59. Zībārts pieprasa minūtes pārtraukumu un norāda spēlētājām, lai neminstinās pirms metienu izdarīšanas.

32' Brumermane no groza apakšas izspēlē bumbu uz laukuma stūri, kur spēles rīku saņem Laksa. Latvijas izlases štata snaipere trāpa savu trešo tālmetienu un panāk rezultātu 58:52.

31' Diopa apzog Šteinbergu driblā un aizskrien ātrajā uzbrukumā, izlīdzinot spēles rezultātu. Savukārt Latvijas izlases saspēles vadītāja Dikeulaka ar lielām emocijām atzīmē sevis realizēto trejaci - 55:52.

Trešā ceturtdaļa
30' Krēsliņa palaiž garām iespēju ar trejaci palielināt vēl vairāk Latvijas pārsvaru, bumbai nelidojot cauri groza tīkliņam. Arī ceturtdaļas pēdējas trejacis Pulveres izpildījumā nav precīzs, līdz ar to pirms noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāts ir 52:50 par labu Latvijas komandai. Pēc nosspēlētas pusstundas senegālietēm tā arī nebija izdevies realizēt metienu no tālās distances.

29' Pusotru minūti pirms ceturkšņa izskaņas Šteinberga raida grozā trīs punktu metienu, bet aizsardzībā uzbrucēja pārtver bumbu un ātro uzbrukumu ar diviem punktiem noslēdz Dikeulaka. Pirmo reizi Latvijai lielāks pārsvars - 52:47.

28' Ar katru realizētu metienu mainās spēles vadība. Divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām Brumermane panāk rezultātu 47:46.

25' Ar pustālajiem metieniem Āfrikas komandai izdodas atgriezties mača vadībā, bet Šteinberga, sajutusi spēles garšu, uzņemas iniciatīvu. Ar agresīvu caurgājienu Latvijas izlases uzbrucēja tiek līdz groza apakšai un gūst divus punktus ar sodu. Šteinberga soda metienu realizē un 11 reizi spēlē mainās vadība - 41:40.

24' Atrodoties vairāk nekā metru aiz trīs punktu līnijas, Laksa izšķiras par trīs punktu metienu un atgūst vadību Latvijas izlasei - 36:34.

23' Pirmajā puslaikā ar vāju precizitāti uzbrukusī Šteinberga pārtver bumbu un veic ātro uzbrukumu, gūstot pirmos punktus Latvijas izlasei spēles otrajā puslaikā. Traore atbild ar diviem realizētiem soda metieniem, atjaunojot četru punktu vadību Senegālai.

22' Otrā puslaika otrajā minūtē Diara realizē divu punktu metienu ar sodu, panākot vadību Āfrikas komandai. Latvijas basketbolistes turpina pieļaut nepiespiestas kļūdas, laupot sev iespēju izpildīt metienus. Tikmēr Diara turpina dominēt zem groza, nostādot latvietes iedzinējos ar 29:33.

Otrā ceturtdaļa
20' Pirmajā puslaikā Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākā ar astoņiem punktiem ir centra spēlētāja Vītola, bet pa sešiem pievienojušas Dikeulaka un Putniņa. Senegālas rindās ar septiņiem punktiem izcēlusies Sāra.

20' No tālās distances precīzu metienu izdara Laksa, bet Dikeulakai garām aizmests metiens no groza apakšas. Skanot pirmā puslaika beigu signālam viena punkta pārsvars latvietēm - 29:28.

18' Vadību ar trīs punktu gājienu Latvijas valstsvienībai atgūst Vītola, bet senegālietes atbild ar pustālo metienu. Divas minūtes pirms puslaika noslēguma rezultāts neizšķirts 26:26.

17' Sešu minūšu ieilgušo klusumu izdodas pārtraukt Pulverei, kurai ātro uzbrukumu izkārto Dikeulaka pēc pārtvertas bumbas aizsardzībā. Rezultāts 23:24, minimāls pārsvars Āfrikas vicečempionēm.

14' Latvietēm neizdodas iekustināt savu uzbrukumu un Senegāla pārņem spēles vadību (21:22). Zībarts otro reizi pirmajā puslaikā spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu.

13' Vairākas minūtes abu komandu spēlētājām neizdodas gūt punktus. Sausuma brīdi izdodas pārtraukt Senegālas spēlētājai Sārai, kura ar trīs punktu gājienu sadeldē rezultāta starpību līdz minimumam. Latvijai minimāls pārsvars 21:20.

11' Pirmos punktus otrajā ceturtdaļā gūst Vītola, apspēlējot pretspēlētāju ar muguru pret grozu. Latvijai sešu punktu pārsvars.

Pirmā ceturtdaļa
10' Pirmās ceturtdaļas izskaņā Latvijas garās basketbolistes apliecina savu meistarību metienos no tālās distances. Vītola ir precīza no trīs punktu zonas, bet Brumermane raida grozā pustālo metienu. Pēc nospēlētām desmit minūtēm Latvija vadībā ar 19:15.

7' Vakardienas spēles rezultatīvākā spēlētāja Šteinberga pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pierakstās ar saviem pirmajiem punktiem. Trīs punktu metienu precizitāte nedaudz pieviļ citas Latvijas spēlētājas.

5' Pirmo minūšu satraukums pārvarēts. Ar savu otro precīzo trīs punktu metienu izceļas Dikeulaka, pirmo reizi panākot vadību Latvijas valstsvienībai - 10:9.

4' Latvijas komandas punktu rēķinu šajā spēlē atklāj Putniņa, realizējot metienu no pustālās distances. Pēc vēl viena rezultatīva uzbrukuma Putniņa samazina rezultāta starpību līdz minimumam 7:8.

2' Spēles pirmās divas minūtes aizrit Senegālas izlases spēlētāju zīmē. Āfrikas vienība sekmīgi izspēlē sadarbības uz groza apakšu un aizsardzībā bloķē Latvijas komandas centienus iekarot grozu. Mača ievadā trīs zvaigznes nonāk iedzinējos ar 0:6.

Latvijas starta sastāvs
Latvija: Dikeulaka, Strautmene, Rozenberga, Šteinberga, Putniņa

Latvijas izlases vakardienas zaudējums Ķīnas basketbolistēm nozīmē to, ka šodien obligāti nepieciešama uzvara pret Senegālas izlasi, lai tiktu pie trešās vietas apakšgrupā un nodrošinātu iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Salīdzinājumā ar vakardienu, groza apakšā latvietēm gaidāma vieglāka diena, jo auguma pārsvars Āfrikas vicečempionēm nebūs tik liels. Pērnās vasaras Eiropas čempionāta sestās vietas ieguvējas pirms šīs spēles uzskatāmas par favorītēm.

Iepazīstinošais raksts pirms Latvijas un Senegālas dueļa: "Lauvenes" rūc Tenerifē: Latvijai izšķiroša spēle pret Senegālu

1 2 3 4 128 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:08, pirms 6 gadiem
Labs sākums

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:09, pirms 6 gadiem
šodien nevar nekur streamu atrast. kāds var kādu linku iedot kur skatīties spēli?

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:10, pirms 6 gadiem
Krizz14 rakstīja: šodien nevar nekur streamu atrast. kāds var kādu linku iedot kur skatīties spēli?
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:12, pirms 6 gadiem
Nu aizgāja beidzot, kā ieslēdzu strīmu

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:13, pirms 6 gadiem
Labu uzbrukumu ir grūti nosegt!

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:13, pirms 6 gadiem
Krizz14 rakstīja: šodien nevar nekur streamu atrast. kāds var kādu linku iedot kur skatīties spēli?
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...

Ja esi ārzemēs nokačā Hola un uzliec, ka esi Latvijā, viss strādās.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:16, pirms 6 gadiem
Laksa sāc vienreiz truļus mest iekšā !!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:18, pirms 6 gadiem
Jezus Marija tā Laksa konkrēti rok

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:20, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: https://tvplay.skaties.lv/basketbol...

Ja esi ārzemēs nokačā Hola un uzliec, ka esi Latvijā, viss strādās.
bet tas tikai priekš android?

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:21, pirms 6 gadiem
10. Nr. mmm sexy

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:21, pirms 6 gadiem
andzadza rakstīja: bet tas tikai priekš android?
Nē, es uz laptopa uz google chorme uzliku to pluginu

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:23, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nē, es uz laptopa uz google chorme uzliku to pluginu
palīdzēsi ar ... kā to izdarīt?

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:26, pirms 6 gadiem
andzadza rakstīja: palīdzēsi ar ... kā to izdarīt?
Atver šito linku ar google chorme, un augšējā labajā stūrī jābūt zilai pogai "Add to chrome". Kad ieinstalēsies, tad pa labi pie adreses lauka būt tāda "Liesmiņa". Atver skaties.lv linku un tad uz liesmiņas uzliec Latvia, tad strīmam vajadzētu strādāt.

https://chrome.google.com/webstore/...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:33, pirms 6 gadiem
Treneris turpina radīt klasi Priecē

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:35, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Atver šito linku ar google chorme, un augšējā labajā stūrī jābūt zilai pogai "Add to chrome". Kad ieinstalēsies, tad pa labi pie adreses lauka būt tāda "Liesmiņa". Atver skaties.lv linku un tad uz liesmiņas uzliec Latvia, tad strīmam vajadzētu strādāt.

https://chrome.google.com/webstore/detail/unlimited-free-vpn-hola/gkojfkhlekighikafcpjkiklfbnlmeio?hl=en
nepiedāvā man viņš skaties.lv linku , bet nu enivei paldies

  +3 [+] [-]

, 2018-09-23 16:35, pirms 6 gadiem
BL JADJ zem groza vairs nevar iemest, layupus met garām nu wtf

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:36, pirms 6 gadiem
andzadza rakstīja: nepiedāvā man viņš skaties.lv linku , bet nu enivei paldies
Skaties.lv linku es iepriekš iekopēju, atver viņu vaļā un tad nospiedz uz liesmiņas un uzliec Latvia. Lūdzu vēlreiz -
https://tvplay.skaties.lv/basketbol...

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:36, pirms 6 gadiem
Vistu kūts

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:37, pirms 6 gadiem
labi, es tiešām centos, bet es nesaprotu, kā var skatīties sieviešu basketbolu? Ar čomiem pagalmā spēle izskatās daudz kvalitatīvāka..

  +3 [+] [-]

, 2018-09-23 16:37, pirms 6 gadiem
nu tak jaliek stavet 50 cm no groza un macities mest iekšā....arprats kautkads ... tas pats kas vakardienas mačā nesamet savu metamos metienus...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:37, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: labi, es tiešām centos, bet es nesaprotu, kā var skatīties sieviešu basketbolu? Ar čomiem pagalmā spēle izskatās daudz kvalitatīvāka..
Piekrītu, jāslēdz uz Dinamo būs

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:38, pirms 6 gadiem
Viena no tiesnesēm nesaprot uz kurieni ir atbraukusi.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:40, pirms 6 gadiem
Nosēdiniet to Laksu !!!

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:41, pirms 6 gadiem
aleluja

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:44, pirms 6 gadiem
Guntai neesmu tiesīgs aizrādīt, bet Kitija Laksa pagaidām jau 2. spēli gāž iekšā. Tā kā nervi jāsaudzē, 17 pārslēgšos uz TV6

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:44, pirms 6 gadiem
Sniegums - briesmīgs.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:45, pirms 6 gadiem
Uzbrukuma drausmas....aarpraats. kautkaads..

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:45, pirms 6 gadiem
foršā Latvijas izlase + superkomentētāji

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:45, pirms 6 gadiem
KoNuKo rakstīja: Sniegums - briesmīgs.
galvenaiz - uzvareet shodien lai nav uzreiz pa taisno jaabrauc maajaas !

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:45, pirms 6 gadiem
Bļāviens, nedrīkst tā mest garām no apakšas! Un Dieva dēļ nelaidiet laukumā Baško...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-23 16:48, pirms 6 gadiem
kuklitis rakstīja: galvenaiz - uzvareet shodien lai nav uzreiz pa taisno jaabrauc maajaas !
Tā viņš ir.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-23 16:48, pirms 6 gadiem
Nu tik ļoti trenējušās tajās smalkajās taktiskajās gudrībās, ka aizmirsušas bumbu pa grozu pamētāt. Ar 30% precizitāti diži tālu netiksim.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:49, pirms 6 gadiem
Vienīgais, kas priecē, tā ir aizsardzība. Baško krīt ārā no sastāva, labāk lai spēlē jaunās. Cerams uz otro puslaiku atvērsies uzbrukums.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 16:49, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Bļāviens, nedrīkst tā mest garām no apakšas! Un Dieva dēļ nelaidiet laukumā Baško...
4 darbības - 3 kļūdas.
1 2 3 4 128 komentāri