Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anete Šteinberga: "Gribu būt pasaules astoņniekā"

Anete Šteinberga: "Gribu būt pasaules astoņniekā"
Anete Šteinberga. Foto: Mikus Kļaviņš, Basket.lv

"Netrāpīti metieni – basketbolā tas ir normāli. Galvenais, pārliecība. Māku "izdzēst" no atmiņas iepriekš netrāpītos metienus," Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja Anete Šteinberga pēc uzvaras pār Grieķiju pastāstīja, kāpēc laukumā nepieciešama īsa atmiņa.

Trīsarpus mēneši – tik ilgi Latvijas līderes strādāja, lai būtu fiziski un taktiski gatavas Pasaules kausa finālturnīram. Oficiālā treniņnometne sākās 6. augustā, bet sviedri mežos, pludmalēs un basketbola zālēs tika lieti visu jūniju un jūliju.

Rezultāts – latvietes spēj skriet un iemest. Sestdien uzrādītā precizitāte – 63% iemesto metienu no spēles pirmajā puslaikā – liecināja, ka sagatavošanās apvienojumā ar pārliecību paver komandai jaunus apvāršņus uzbrukumā. Un ne tikai – Anete uzvarēja absolūto vairākumu divcīņu zem groziem, bet pēc spēles 15 minūtes dalīja autogrāfus un fotografējās ar faniem.

Grieķija bija pēdējā pretiniece pārbaudes spēlēs Rīgā. Pretinieces nemīl skriet, vai Latvija lika viņām to darīt?
Domāju, ka piespiedām grieķietes vairāk strādāt aizsardzībā nekā ierasts. Izmantojām viņu vājos punktus – pretinieces daudzās situācijās nokļuva pret garākām spēlētājām. Mēs droši uzbrukām grozam no tālās distances, īpaši pirmajā puslaikā.

Tas, ka nebaidāmies mest, ir labs rādītājs. Netrāpīti un neiemesti metieni – basketbolā tas ir normāli. Galvenais, pārliecība. Māku “izdzēst” no atmiņas iepriekš netrāpītos metienus (smejas). Man un citām meitenēm jāuzņemas.

Protams, gadās tādi spēles sākumi kā Jānim Timmam piektdien pret Slovēniju – pirmajās trīs ceturtdaļās metienu procents nebija pats augstākais. Neskatoties uz to, līderēm jāuzņemas un jāvelk komanda uzbrukumā. Tā darot, spēle sakārtojas – beigās metieni “aiziet”.

Manuprāt, Ievai Pulverei noteikti patiktu teiciens, ka “kaķiem ir īsa atmiņa”. Vai tā ir laba īpašība, ko izmantot basketbolā?
(Smaida) Protams. Nedomāju, ka spēles situācijas ilgi jāpatur prātā. Katram spēlētājam gribas katru uzbrukumu pabeigt pēc iespējas veiksmīgāk. Domāju, ka mēs tam tiekam pāri. Spēle pret Grieķiju ir galā. Nākamā – Tenerifē pret Kanādu. Redzēsim cita stila komandu – augumā garāku.

Parīzē un Rīgā radusies sajūta, ka komanda uzķer savu vilni uzbrukumā.
Saspēlēšanās prasa laiku. Pirms valstsvienības nometnes mums visām bija gandrīz trīs mēnešus gara pauze – bijām ārpus spēļu ritma. Tagad to atgūstam un progresējam.

Teici par trīs mēnešiem. Ja nemaldos, individuālos treniņus sāki jūnijā – no kura datuma?
Sāku, šķiet, 3. jūnijā pie trenera Ainara Zvirgzdiņa. Man pievienojās (TTT spēka uzbrucēja) Karlīne Pilābere – trenējāmies 4-5 reizes nedēļā. Uzlabojām fizisko sagatavotību un strādājām basketbola zālē.

Kuri bija jūsu laukumi?
RSU sporta kluba zāle, Ogres basketbola skola un Bulduru dārzkopības vidusskola.

Cik lielu darbu no iespējamā komanda paveikusi treniņnometnē – 100 vai 110%?
Grūti novērtēt paveikto skaitļos, taču priecājos, ka kvalitāte uzlabojas no spēles uz spēli. Spānijā vēl nespēlējām tik labi kā Francijā. Sestdien Rīgā jau spēlējām ar prieku un uzvarējām. Ceru, ka pozitīvā līkne turpinās iet uz augšu.

Kas tev būtu labs rezultāts Tenerifē?
Noteikti gribētu būt astoņniekā. Tas ir pirmais mērķis. Ja sasniegsim to, skatīsimies, kas nāks pretī un kādas būs mūsu iespējas.

Vai izveidojies priekšstats par pirmo pretinieci – Ķīnas komandu?
Priekšstats radies no iepriekšējo gadu spēlēm – gara komanda, mazās spēlētājas presē un garās spiež uz groza apakšu.

Tev būs daudz personīgo atbalstītāju Tenerifē?
Kādi padsmit (smaida).


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-09-16 12:13, pirms 6 gadiem
8 jau minimums priekš Eiropas komandas - lai nav izgāšanās
, 2018-09-16 23:21, pirms 6 gadiem
ne šai dzīvē, ja jā, tad es apēdīšu savas trusikas
Latvijas sieviešu izlase Tenerifē 
Foto: fiba.basketball/womensbasketballworldcup
1

Sieviešu basketbola izlase pēc Pasaules kausa pakāpjas uz 24. vietu FIBA rangā

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc debijas Pasaules kausā, kurā gan nācās palikt bez panākumiem, Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā veikusi divu pozīciju kāpumu un tagad atrodama 24. vietā.
Edgars Šneps. Foto: Vladislavs Proškins/F64
12

Šneps: "Rezultāts varēja būt labāks, taču pret sieviešu izlasi nav ne mazāko pretenziju"

LETA. Latvijas sieviešu basketbola izlase savā debijas Pasaules kausa izcīņā varēja nostartēt labāk, taču ne pret spēlētājām ne treneru kolektīvu nav ne mazāko pretenziju, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.
Daiana Taurasi un Elizabete Kembedža. Foto: FIBA
16

ASV apēd Kembedžu un desmito reizi izcīna Pasaules kausu

ASV sieviešu basketbola valstsvienība svētdien, 30. septembrī, Tenerifē uzvarēja Austrāliju ar 73:56 un trešo reizi pēc kārtas triumfēja Pasaules kausa izcīņā. WNBA vērtīgākā spēlētāja Briena Stjuarte nopelnīja MVP balvu.