Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Triumfam Pasaules kausā rekordliels TV skatītāju skaits Spānijā

Triumfam Pasaules kausā rekordliels TV skatītāju skaits Spānijā
Foto: FIBA

Spānijas uzvaru pār Argentīnu Pasaules kausa izcīņā basketbolā vīriem svētdien Spānijā TV tiešraidē noskatījās 6,168 miljoni skatītāju, kas ir jauns Spānijas rekords starp vislabāk skatītajām basketbola pārraidēm.

Spānijas basketbola izlase svētdien ar pārliecinošu uzvaru finālā pār Argentīnu triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Spēli televīzijas tiešraidē Spānijā noskatījušies 6 168 000 skatītāju, kas ir jauns TV reitingu rekords basketbolam Spānijā.

Tiesa, patiesais spēles tiešraides vērotāju skaits ir vēl lielāks, jo izziņotajos reitingos nav ņemti vērā tie, kas spēli skatījās oficiālajās interneta platformās.

Iepriekšējais rekords bija 2015. gada Eiropas čempionāta fināls, kurā Spānija tikās ar Lietuvu - to tiešraidē Spānijā noskatījās 6 148 000 skatītāju. Arī toreiz spāņi izcīnīja uzvaru mačā un kļuva par Eiropas čempioniem.


, 2019-09-17 00:16, pirms 5 gadiem
"Respekts" tam kurš šos 6.168milj saskaitīja. Nav reāli kko tādu izdarīt. Kvai ņrmsim vietējos bārus. Kā viņi var zināt cik pie kura lielā ekrāna skatās? Pilnīgs sviests!
, 2019-09-17 00:39, pirms 5 gadiem
RAGNARS rakstīja: "Respekts" tam kurš šos 6.168milj saskaitīja. Nav reāli kko tādu izdarīt. Kvai ņrmsim vietējos bārus. Kā viņi var zināt cik pie kura lielā ekrāna skatās? Pilnīgs sviests!
Mājsaimniecību skaits+ kanāls!
Spānijā ir kādas 20m mājsaimniecības!
, 2019-09-17 05:53, pirms 5 gadiem
RAGNARS rakstīja: "Respekts" tam kurš šos 6.168milj saskaitīja. Nav reāli kko tādu izdarīt. Kvai ņrmsim vietējos bārus. Kā viņi var zināt cik pie kura lielā ekrāna skatās? Pilnīgs sviests!
Cik tev gadu? 7-8? Vai vienkārši skauž, ka Ģinamai ir tikai 16tk skatītāju pie sakritības, ja Preiļos, Zilupē un Krāslavā nav lietus un TV6 uztver.
, 2019-09-17 07:48, pirms 5 gadiem
Grizzly rakstīja: Cik tev gadu? 7-8? Vai vienkārši skauž, ka Ģinamai ir tikai 16tk skatītāju pie sakritības, ja Preiļos, Zilupē un Krāslavā nav lietus un TV6 uztver.
Djinamas mājas spēles skatās 100-150k atkarībā no pretinieka musar
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.