Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Heriss: "Plēsām pakaļas pušu, taču pieļāvām daudz mentālu kļūdu"

Heriss: "Plēsām pakaļas pušu, taču pieļāvām daudz mentālu kļūdu"
Džo Heriss spēlē pret Franciju. Foto: FIBA

"Visu laiku reaģējām – Francija jau sākumā mūs apspēlēja. Gribējām sacensties par zelta medaļu, taču nav nekā tāda, par ko nokārt galvas," pēc zaudējuma Pasaules kausa ceturtdaļfinālā teica ASV vīriešu basketbola izlases spēlētājs Džo Heriss.

Donguanā pārtrūka divas ASV uzvaru sērijas. Neskaitot Pasaules kausa kvalifikāciju, amerikāņi 2006.-2019. gadā uzvarēja 58 oficiālās spēlēs pēc kārtas. ASV rēķinā bija arī 24-0 sērija Pasaules kausā, tai skaitā divi perfekti finālturnīri Turcijā un Spānijā.

Godīga un paškritiska – tā dažos vārdos var dēvēt ASV spēlētāju reakciju pēc zaudējuma Francijai. Ne galvenais treneris Gregs Popovičs, ne viņa padotie neslēpās viens aiz otra, uzsverot, ka pretinieki bijuši pārāki.

“Francijai pienākas visi nopelni,” teica NBA tālmetienu konkursa uzvarētājs Džo Heriss. “Šajā spēlē viņi patiešām apspēlēja mūs no paša sākuma. Visu laiku tikai reaģējām. Viņi jau startā uzņēmās iniciatīvu. Trešajā ceturtdaļā nedaudz pamainījām cīņas ritējumu, taču drīz pēc tam viņi atgriezās spēlē un izcēlās ar spožām epizodēm.”

“Atliek noņemt cepuri viņu priekšā,” turpināja Heriss. “Viņi mūs apspēlēja un bija pelnījuši uzvarēt. Smagi apzināties, taču nebijām pelnījuši uzvarēt. Tu ieguldi daudz laika, daudz darba. Satuvinies ar šiem puišiem, ar treneriem, taču beigās neatrodi piepildījumu. Ir grūti tikt tam pāri. Beigās tev tik un tā jāpārstāv “USA Basketball” ar cieņu. Centīsimies pabeigt turnīru uz pozitīvas nots.”

Heriss norādīja, ka nav jāieklausās visās runās no malas. “Ja uztversi visu nopietni, iedzīvosies problēmās. Cenšamies paturēt visu komandas iekšienē. Zinām, cik daudz esam strādājuši. Zinām, cik daudz visi puiši ziedojušies un jau 39 dienas atrodas projām no mājām. Izveidojušās tik ciešas tuvības saites, ka svarīgākais ir atrasties vienā ģērbtuvē ar šiem puišiem.”

“Brooklyn Nets” snaiperis norādīja, ka komanda izdarīja visu, kas bija tās spēkos. “Gribējām sacensties par zelta medaļu, taču nav nekā tāda, par ko nokārt galvas. Plēsām pakaļas pušu. Spēlējām ar atdevi. Pieļāvām daudz mentālu kļūdu pret labām komandām ar NBA zvaigznēm. Rudijam (Gobēram) bija liela spēle, (Evans) Furnjē labi aizvada visu turnīru, (Nando) De Kolo ir NBA spēlētājs, kurš sagadīšanās pēc spēlē Eiropā. Viņi visi spēlē NBA līmenī.

Heriss pastāstīja par pieļautajām mentālajām kļūdām. “Pazaudējāmies uzbrukumā. Iepriekšējās spēlēs labi kustinājām bumbu. Domāju, ka, nokļūstot iedzinējos, nedaudz kritām panikā. Centāmies spēlēt viens pret vienu, puiši mēģināja darboties individuāli. Mums nebija daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā, pietrūka nepiekāpība aizsardzībā. Viņi diktēja spēles tempu un bija agresoru lomās.”

“Sacramento Kings” spēlētājs Harisons Bārnss piekrita kolēģim. “Visu cieņu Francijai. Viņi spēlēja ārkārtīgi labi. Četrdesmit minūšu garumā neparādījām cerēto sniegumu aizsardzībā, kura šajā turnīrā bija mūsu trumpis. Nekustinājām bumbu tik labi kā iepriekšējās spēlēs.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā amerikāņiem bija septiņu punktu pārsvars, taču Francija pabeidza spēli ar 22:5 izrāvienu. “Mums bija iespējas. Kad ieguvām septiņu punktu pārsvaru, bija īstais brīdis doties tālākā izrāvienā. Pieļāvām vairākas smagas mentālās kļūdas, kuras ļāva viņiem atgriezties spēlē un uzvarēt.”

Bārnss atzina, ka zaudējums licis spēlētājiem apklust. “Nebija daudz, ko teikt. Visi zināja spēles likmi. Visi zināja, ka šī ir iespēja pārstāvēt mūsu valsti. Pašiem jāuzņemas atbildība. Ikviens, no pirmā spēlētāja līdz divpadsmitajam, treneri, zinājām, par ko spēlējām. Diemžēl, nespējām. Mums būs vēl viena iespēja doties laukumā un labi pārstāvēt savu valsti rītdienas spēlē.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...


, 2019-09-12 01:35, pirms 5 gadiem
Nu prieks vismaz ka šie prot atdzit sakāvi un nevis meklēt vainu citur...tiesnesos un kur tik vēl ne...
, 2019-09-12 02:53, pirms 5 gadiem
Labi, ka papisa, varbūt pārējie visi neuzmetīs izlasi nākamreiz.
, 2019-09-12 07:14, pirms 5 gadiem
Jā, individuālisms parādījās ļoti izteikti - pareizi saka, ka vnk krita panikā. Kad krīt panikā, tad ieslēdzas instinkti. Šeit instikti bija atgriešanās pie tā, ko dara NBA, diemžēl šeit tas nestrādā.
, 2019-09-12 08:37, pirms 5 gadiem
Lūk kā ir jāpieņem zaudējums nevis jātrako preses konferencē un jāmeklē vaina citos.
, 2019-09-12 10:22, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Jā, individuālisms parādījās ļoti izteikti - pareizi saka, ka vnk krita panikā. Kad krīt panikā, tad ieslēdzas instinkti. Šeit instikti bija atgriešanās pie tā, ko dara NBA, diemžēl šeit tas nestrādā.
Vot laiki pienākuši,kad visu spēli krita panikā spēlējot iso ball
, 2019-09-12 11:26, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Labi, ka papisa, varbūt pārējie visi neuzmetīs izlasi nākamreiz.
tagad daži joprojām atteiks, jo nomīzīs no iespējas zaudēt. zāģis pret serbiem būtu pavisam lielā konča, jo skaidrs, ka serbi būs dusmīgi, savukārt amīši varētu arī neplēst pakaļu mēnesi pirms sezonas sākuma.
, 2019-09-12 12:59, pirms 5 gadiem
Man tas nelikās nekāds pārsteigums-jau Olimpiādē franči izrādīja ļoti cienīgu pretestību pret daudz spēcīgāku amīšu sastāvu!Krīze Asv ar centriem,šajā izlasŗ nebija neviena normāla,tas arī iegāza..
, 2019-09-12 15:51, pirms 5 gadiem
De Colo NBA varētu ar Hardenu sacensties... Es par izprovicētajiem sodiem
, 2019-09-12 15:57, pirms 5 gadiem
Bet par spēli kā tādu... ASV vienmēr ir uzvarējuši ar individuālām darbībām... vienmēr ir bijuši izcili vilcēji komandā. šoreiz bija par maz. Kā jau tas bija skaidrs pirms turnīra, pārāk nestabili, lai būtu tik maz.
Kā arī pilnīgi noteikti pietrūka garais spēlētājs, kurš spēj spēlēt pozicionāli soda laukumā, lai kaut cik vismaz dažādotu spēli un pacīnītos par bumbā. Tur gan var mest ar akmeni NBA virzienā, jo tādu savā sastāvā viņi nespēj atrast jau gadiem.
Bet citādi... metuši viņi ir vienmēr, tikai parasti krīt, un ir džeki, kuriem ar spriedzi viss ir ok...
Kā arī šoreiz galīgi nebija ASV galvenais ierocis, kas gandrīz vienmēr ir sadragājis citas izlases - zibenīga pāreja no aizsardzības uzbrukumā, fiziskais pārspēks.
Šī gan varētu būt starpība starp coach K un Popu
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.