Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Teitums izlaidīs arī spēli pret Brazīliju, Kemba zem jautājuma zīmes

Teitums izlaidīs arī spēli pret Brazīliju, Kemba zem jautājuma zīmes
Kemba Vokers. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa basketbolā galvenā favorīte ASV šodien aizvadīs noslēdzošo spēli pirms ceturtdaļfināla, un uzvara pret Brazīliju ļaus nodrošināt pirmo vietu grupā. Potītes savainojuma dēļ nespēlēs Džeisons Teitums, bet apslimis Kemba Vokers.

"Jūtos labi, jūtos daudz labāk nekā brīdī, kad iedzīvojos savainojumā. Ceru, ka trešdien varēšu spēlēt, taču nav nekāda atgriešanās termiņa. Cenšos izdarīt visu, lai atkal būtu laukumā," teica Teitums, kurš potīti traumēja mačā pret Turciju, kuru amerikāņiem izdevās uzvarēt tikai pagarinājuma pašās beigās.

Teitums šodienas treniņā visu varēja darīt bez ierobežojumiem, tomēr ASV izlase nevēlas riskēt ar viņa veselību, tādēļ Bostonas "Celtics" pārstāvošais basketbolists pret Brazīliju laukumā nedosies. Pagaidām nav skaidrs, vai spēlē piedalīsies Vokers, jo viņš treniņu izlaida slimības dēļ. "Celtics" jaunpienācējs ar 14,8 punktiem ir rezultatīvākais amerikānis Pasaules kausā.

ASV šodien nepieciešama uzvara, lai nodrošinātu pirmo vietu grupā un vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Tāpat panākums garantētu dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs. Abi scenāriji iespējami arī zaudējuma gadījumā, bet tad būs jāgaida Čehijas un Grieķijas spēles iznākums. Jāatzīmē, ka amerikāņi bez ceturtdaļfināla var palikt tikai tad, ja Brazīlijai zaudē ar 22 vai vairāk punktu deficītu.

Ja amerikāņi šodien uzvarēs, ceturtdaļfinālā viņiem būs jāspēlē pret Francijas un Austrālijas dueļa zaudētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


, 2019-09-09 10:12, pirms 5 gadiem
Bez kembas ASV varbūt problēmas
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.