Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Melnkalne ar uzvaru pār Japānu noslēdz PK uz pozitīvas nots

Melnkalne ar uzvaru pār Japānu noslēdz PK uz pozitīvas nots
Nikola Vučevičs. Foto: Reuters/Scanpix

Ar uzvaru Pasaules kausa izcīņu basketbolā izdevās noslēgt Melnkalnes izlasei. Nespējot izcīnīt nevienu panākumu iepriekšējās spēlēs, O grupas pēdējā mačā Melnkalne apspēlēja Japānu ar rezultātu 80:65.

Abas komandas līdz šim šajā Pasaules kausa izcīņā nebija izbaudījušas uzvaras prieku. Pēc šī dueļa viena no izlasēm noslēgs turnīru uz priecīgas nots, bet otra nē. Favorītu lomā liekama Melnkalnes izlase, bet japāņi, neskatoties uz sava līdera Rui Hačimuras nespēlēšanu, kā līdz šim, centās pierādīt pretējo.

Spēli aktīvi sāka Juta Vatanabe, izvirzot Japānu vadībā ar 4:0, bet Melnkalne atbildēja ar precīzu tālmetienu Dereka Nīdema izpildījumā un 15:2 izrāvienu. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Melnkalnes basketbolisti turpināja darboties abos laukuma galos ar lielu pašatdevi, kas ļāva uzvarēt ceturtdaļu ar rezultātu 26:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā, laukumā esot Melnkalnes rezervistiem, Japāna sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, kas lika ņemt pārtraukumu (24:26). Vatanabe turpināja vilkt savu komandu uz priekšu, bet pārņemt vadību nespēja. Melnkalne atguva iniciatīvu, dominēja groza apakšā, bet neatjaunoja tik lielu pārsvaru, kāds tas bija pirmajā ceturtdaļā. Neskatoties uz Vatanabes 21 gūto punktu pirmajā puslaikā, lielajā pārtraukumā ar labvēlīgu rezultātu 40:33 devās Melnkalne.

Laukumā neesot Nikola Vučevičam, Japānai bija vieglāk aizsargāt savu grozu. Turpinot spīdēt Vatanabem, Japāna divās ar pusi minūtēs sadeldēja deficītu līdz minimumam (41:42). Vēl pēc pusotras minūtes Vatanabe pirmo reizi kopš spēles sākuma panāca izlīdzinājumu ar triecienu grozā no augšas. Melnkalnei lielas problēmas sagādāja pretinieku zonas aizsardzībā, aiztaisot ciet groza apakšu. Melnkalnei izdevās atjaunot nelielu pārsvaru, bet japāņi visu laiku mina uz papēžiem (49:50). Trešās ceturtdaļas izskaņā Melnkalnei izdevās salauzt Japānas pretestību, veikt izrāvienu un pēc 30 spēlētām minūtēm būt vadībā ar rezultātu 61:51.

Ceturtajā ceturtdaļā Melnkalne vairs neļāva pretiniekiem saasināt cīņas gaitu. Japāna pēc slikta sākuma sadeldēja deficītu līdz 10 punktiem, bet Vučevičs uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu (68:55). Pāris minūtes komandām neveicās ar spēli uzbrukumā, kad tālmetienu realizēja Bojans Dubļevičs, vēl vairāk dzēšot japāņu cerības uz panākumu pēdējā mačā. Atlikušās trīs minūtes vairs bija tikai formalitāte, Melnkalnei izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 80:65.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Nikola Vučevičs, bet 12 punkti Nikola Ivanovičam. Japānas izlasē spīdēja Juta Vatanabe, atkārtojot šī Pasaules kausa rezultativitātes rekordu ar 34 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Līdz ar to Melnkalne ierindojās trešajā vietā O grupā un Pasaules kausu pabeigs no 25. līdz 28. vietai. Gala pozīcija noskaidrosies pēc šīs dienas spēlēm. Tikmēr nākamo olimpisko spēļu un arī Pasaules kausa izcīņas vienai no rīkotājām, Japānai, būs 29. līdz 32. vieta un viela pārdomām pirms nākamajiem lielajiem turnīriem.

O grupa, 9. septembris, Donguana

Japāna – Melnkalne 65:80 (16:26, 17:14, 18:21, 14:19)

Japāna: Vatanabe 34 (9 ab), Baba 11 (5 rp), Fazekašs 10 (8 ab), Ando 6, Dž.Takeuči 2, Hiedžima 2, Ando, K. Takeuči, Tanaka (4 pb).
Melnkalne: Vučevičs 18 (7 ab), Ivanovičs 12, Bjelica 10 (7 ab), Dubļevičs 10 (6 ab), Radončičs 8 (6 ab, 5 bl), P.Popovičs 6 (5 rp), Su.Sehovičs 6, Todorovičs 5, Nīdems 5 (8 rp), Se.Sehovičs.

O grupa

#KomandaU-Z+/-
1Jaunzēlande2-2+26
2Turcija2-2+8
3Melnkalne1-4-36
4Japāna0-5-130

Izspēles kārtība

Sešpadsmit labākās komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās (I grupa: A1, A2, B1, B2; J grupa: C1, C2, D1, D2; K grupa: E1, E2, F1, F2; L grupa: G1, G2, H1, H2), lai 6.-9. septembrī izspēlētu otro grupu turnīru. Katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem, 3. vietu īpašnieces tiks klasifivētas no 9. līdz 12. vietai, bet 4. vietu īpašnieces no 13. līdz 16. vietai.

I grupa (Fošana): Polija, Venecuēla, Argentīna, Krievija
J grupa (Uhaņa): Spānija, Puertoriko, Serbija, Itālija
K grupa (Šenžeņa): ASV, Čehija, Brazīlija, Grieķija
L grupa (Nankina): Francija, Dominikāna, Lietuva, Austrālija

Komandas, kuras netika ārā no grupas, turpinās cīņu par 17.-32. vietu. Grupu 1. vietas ieguvējas klasificēs no 17. līdz 20. vietai, 2. vietas no 21. līdz 24. vietai, 3. vietas no 25. līdz 28. vietai un 4. vietas no 29. līdz 32. vietai.

M grupa (Guanžou): Ķīna, Kotdivuāra, Nigērija, Koreja
N grupa (Pekina): Tunisija, Irāna, Angola, Filipīnas
O grupa (Donguana): Turcija, Japāna, Melnkalne, Jaunzēlande
P grupa (Šanhaja): Vācija, Jordānija, Kanāda, Senegāla


, 2019-09-09 12:21, pirms 5 gadiem
Mēs būtu uzvarējuši gan Melnkalni, gan Japānu. Kaut vai abas komandas būtu vienlaicīgi laukumā. 5 vs 10.
, 2019-09-09 12:22, pirms 5 gadiem
Strīķe Juta arī spēlējusi?
, 2019-09-09 12:23, pirms 5 gadiem
Izskatās ka melnkalne netika līdz 23 vietai tātad OS kvalī nepiedalās?
, 2019-09-09 13:03, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Mēs būtu uzvarējuši gan Melnkalni, gan Japānu. Kaut vai abas komandas būtu vienlaicīgi laukumā. 5 vs 10.
Jaaaa, un es būtu miljonārs ja būtu izvēlējies citu dzīves ceļu. Besi šitie, ka būtu ja būtu, bet nihrena nav
, 2019-09-09 13:29, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Jaaaa, un es būtu miljonārs ja būtu izvēlējies citu dzīves ceļu. Besi šitie, ka būtu ja būtu, bet nihrena nav
Es tikai parādu, cik stulbi no malas te daudzi komentētāji izskatās, kur pie katras mūsu ex-grupas komandas spēles, raksta - šeit varēja būt LV.
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.