Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Bārnss: "Grieķi spēlēja kā tradicionāla NBA komanda"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bārnss: "Grieķi spēlēja kā tradicionāla NBA komanda"
Harisons Bārnss cīņā ar Janni Adetokunbo. Foto: FIBA

"Mūsu aizsardzība ir priekšā uzbrukumam, par to nav nekādu šaubu. Piekrītu, ka FIBA noteikumi ir labvēlīgāki nekā NBA noteikumi, lai noturētu Janni Adetokunbo," izcīnot ceturto uzvaru Pasaules kausā, teica ASV vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Gregs Popovičs.

“Spēlējām pret ļoti pieredzējušu un labi trenētu komandu,” Grieķijas izlasi paslavēja Popovičs. “Tā ir ļoti fiziska un labi izpilda spēles plānu. Mums tā kļuva par labu pārbaudi un palīdzēja kļūt labākiem. Tāds ir mūsu mērķis – kļūt labākiem katrā spēlē.”

Sestdien amerikāņi ielaida tikai 53 punktus. “Aizsardzība ir priekšā uzbrukumam, par to nav nekādu šaubu. Tas jau bija gaidāms ar 12 puišiem, kuri iepriekš nebija spēlējuši vienā komandā. Katru dienu jāstrādā, lai uzlabotu sniegumu uzbrukumā. Treneri mācās, kā labāk izmantot spēlētājus.”

“Sacramento Kings” spēlētājs Harisons Bārnss piekrita galvenajam trenerim. “Aizsardzība ir mūsu trumpis. Manuprāt, skatoties uz iepriekšējām ASV komandām, jautājums par punktu gūšanu nekad nav bijis aktuāls. Talantu nekad nav trūcis. Runājot par mums, aizsardzība palīdz mums noturēties, sacensties un uzvarēt. Tā ved mūs uz priekšu.”

Bārnss sestdien sedza Janni Adetokunbo. “Zinājām, ka viņa apturēšanai būs nepieciešams komandas darbs. Sūtījām pret viņu vairākus puišus, lai redzētu, kā grieķi reaģē. Viņi vairāk spēlēja kā tradicionāla NBA komanda – daudz “postoja”, palēnināja spēli, darbojās ļoti metodiski. Centāmies viņus ievilkt ātrākā spēlē.”

Sākumā tika plānots Jaņņa segšanu uzticēt Džo Herisam, taču viņš atklāja, ka piektdienas vakarā plāni mainīti. “Pops (Popovičs) man piezvanīja un pateica “Vēlos, lai tu vieglāk aizmiedz. Janni segs Harisons (Bārnss).” Realitātē tas bija komandas darbs. Katram bija iespēja segt Janni, taču zinājām, kā spēlēt pret visiem Grieķijas spēlētājiem. Skautošana bija ļoti vispusīga.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...