Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Spānija pēdējās trīs minūtēs iznīcina Itālijas sapni par ceturtdaļfinālu

Spānija pēdējās trīs minūtēs iznīcina Itālijas sapni par ceturtdaļfinālu
Alesandro Džentile un Rikijs Rubio. Foto: FIBA

Spānijas vīriešu basketbola izlase piektdien sesto reizi pēc kārtas iekļuva Pasaules kausa Top8, J grupas cīņā ar Itāliju izcīnot panākumu 67:60, un tas spāņiem pavēra ceļu uz ceturtdaļfinālu, kamēr itāliešiem lika palikt bez tā.

Četrarpus minūtes pirms beigām Danilo Galinari ar trīspunktnieku panāca 56:52 Itālijas labā, tomēr turpinājums piederēja spāņiem. Nākamās pusotras minūtes laikā Serhio Juļs, Viktors Klavers un Riklijs Rubio atguva vaību Spānijai (58:56), bet pēdējās trīs mača minūtēs Spānija bija labāka ar 11:4, itāliešiem nelīdzēja arī sodu taktika pašā izskaņā, un Spānija uzvarēja ar 67:60.

Uzvaru ar 16 punktiem kaldināja Huančo Ernangomess, bet 15 punktus pievienoja Rikijs Rubio, kurš gan arī kļūdījās sev neierasti daudz - septiņas reizes. Šovasar par NBA čempionu kļuvušais Marks Gazols atzīmējās ar tikai diviem punktiem, taču ļoti svarīgā brīdī - izšķirošajā izrāvienā mača galotnē, kad trāpīja pustālo metienu pēc pagrieziena ap savu asi pāri Galinari rokām.

Itālijai pagalam nesekmīga metienu diena Marko Belinelli, kurš trāpīja vien trīs metienus no 16. 15 punktus iemeta Galinari, kuram arī piecas bumbas, bet ar 12 punktiem pierakstījās Luidži Datome. Itālijai, kas atgriezusies Pasaules kausā pirmo reizi kopš 2006. gada (toreiz četras uzvaras sešās spēlēs un 9. vieta), palikusi viena spēle čempionātā - svētdien pret Puertoriko.

Spānija labāko astoņu komandu pulkā iekļuvusi sesto reizi pēc kārtas. No piecām iepriekšējām vislabāk izgāja 2006. gadā, kad izcīnīts zelts (deviņas uzvaras deviņās spēlēs), pārējās reizēs ne augstāk par piekto vietu. Ārpus labāko astoņu skaita spāņi pēdējoreiz bija 1994. gadā Kanādā, paliekot desmitie.

J grupa

VKomandaSUZPunktiP
1.Serbija440413:2508
2.Spānija440314:2508
3.Itālija422337:2826
4.Puertoriko422260:3086

, 2019-09-06 18:03, pirms 5 gadiem
Smieklīgākais visā spēlē - epizode, kad Hakets pārkāpa noteikumus pret Rubio, lai novērstu ātro uzbrukumu, apstājas paceļ roku gaisā, ka ir sods, apstājas arī Rikijs un.... tiesnesis sodu nedod - Hakets sāk lamāties uz tiesnesi, ka tas nav piešķīris viņam sodu. Par epizodi, kad spāņu trenerim iedod 2 tehniskās piezīmes , bet aizmirst aizradīt no komandas soliņa - vispār nav vērts runāt - izskatās, ka šajā čempionātā tiesā visi tie, kas var pakustēties pa laukumu, vai paturēt rokā bumbu - ka ir pusakli vai nezin noteikumus - nav liela bēda.
, 2019-09-06 18:07, pirms 5 gadiem
njaa, satiesāja briesmīgi.
, 2019-09-06 19:43, pirms 5 gadiem
Drīzāk jau : itāļi nespēj apturēt spāņu gājienu pēc medaļām.
, 2019-09-06 19:53, pirms 5 gadiem
Obelix rakstīja: Drīzāk jau : itāļi nespēj apturēt spāņu gājienu pēc medaļām.
Ar grupu nospīdēja+ar šādu attieksmi/atdevi nav medaļas pelnījuši, un cerams, ka arī neko nedabūs!!!
Ir vismaz 4-6 izlases, kas to būtu pelnījušas daudz vairāk!
, 2019-09-06 20:40, pirms 5 gadiem
Onka rakstīja: Smieklīgākais visā spēlē - epizode, kad Hakets pārkāpa noteikumus pret Rubio, lai novērstu ātro uzbrukumu, apstājas paceļ roku gaisā, ka ir sods, apstājas arī Rikijs un.... tiesnesis sodu nedod - Hakets sāk lamāties uz tiesnesi, ka tas nav piešķīris viņam sodu. Par epizodi, kad spāņu trenerim iedod 2 tehniskās piezīmes , bet aizmirst aizradīt no komandas soliņa - vispār nav vērts runāt - izskatās, ka šajā čempionātā tiesā visi tie, kas var pakustēties pa laukumu, vai paturēt rokā bumbu - ka ir pusakli vai nezin noteikumus - nav liela bēda.
Protams, ka FIBA nelaiž Eirolīgas tiesnešus, tādēļ tā tiesāšana kā pa kalniem..
Kazis Maksvītis. Foto: 15min.lt
2

Maksvītis kā pirmais uzrunāts Lietuvas izlases galvenā trenera amatam

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) uzsākusi vīriešu izlases galvenā trenera meklējumus, kā pirmo uzrunājot Kazi Maksvīti.
Jannis Adetokunbo mačā pret ASV izlasi. Foto: Reuters/Scanpix
10

Statistika: NBA superzvaigznēm pieticīgs sniegums Pasaules kausā

Nedēļas nogalē Ķīnā ar Spānijas uzvaru pār Argentīnu noslēdzās Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Turnīrā nepiedalījās daudzas basketbola superzvaigznes, taču tās, kuras piedalījās, PK finālturnīrā savu vietu zem saules tā īsti neieņēma, tā vietā ļaujot mirdzēt spēlētājiem, kuri NBA sabiedrībā uz zvaigžņu statusu īsti nepretendē, kā piemēram Rikijam Rubio un Evanam Furnjē, Bogdanam Bogdanovičam un Petijam Milzam, kā arī no NBA jau labu laiciņu iepriekš aizbraukušajiem Luisam Skolam un Leandru Barbozam. Savukārt salīdzinoši maz izcelts liekas fakts, ka par Pasaules kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva... Dienvidkorejas basketbolists.
Jons Mačulis un Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix
3

Lietuva vēlas organizēt vienu no olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

Lietuvas basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis atklājis, ka organizācija vēlas uzņemties viena 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanu Kauņā. Tas gan varētu būt visai dārgs prieks.