Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Kad spēlētāji pārstāv savu valsti, viņi kļūst par supervaroņiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Popovičs: "Kad spēlētāji pārstāv savu valsti, viņi kļūst par supervaroņiem"
Gregs Popovičs un Deriks Vaits 2019. gada 5. septembrī Šanhajā. Foto: FIBA

"Nacionālajā basketbola asociācijā tu zini katras komandas taktiku un sadarbības. Šeit katra komanda vēlas spēlēt citādi. Tas ir patīkami un izaicinoši reizē – katra komanda ir jauns karš, jauns mākslas darbs," ASV vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Gregs Popovičs ceturtdien, 5. septembrī, dalījās pārdomās par gaidāmo spēli pret Grieķiju.

ASV un Grieķijas cīņa notiks sestdien, 7. septembrī, plkst. 15:30 Šenženā. Tā būs abu komandu pirmā tikšanās Pasaules kausā kopš 2006. gada pusfināla – spēles, kurā amerikāņi piedzīvoja zaudējumu ar 95:101.

Pārējās trīs savstarpējās spēlēs – 1990., 1994. un 1998. gadā – ASV svinēja uzvaras ar astoņu, 39 un 23 punktu pārsvaru. Sestdien būs jauna situācija – amerikāņiem būs jāspēlē pret pašreizējo NBA vērtīgāko spēlētāju Janni Adetokunbo.

“Mūsu viedoklis ir, ka visi ārzemnieki, kuri spēlē NBA, ir ļoti labi spēlētāji – citādi viņi tur nebūtu,” runājot par gatavošanos cīņai pret grieķiem, teica Popovičs. “Jannis pat starp labiem spēlētājiem ir īpašs – kad viņi pārstāv savas valstis, mēdzam teikt, ka spēlētāji kļūst par supervaroņiem.

“Spēlētāji sanāk kopā un izveido komandu – nāk pretī viens otram, izbauda spēlēšanu. Šādā turnīrā tas ir redzams. Daudzi no viņiem izauguši, spēlējot kopā. Runājot par gatavošanos, komandas atšķiras – NBA tu zini, kas gaidāms, bet Pasaules kausā katrai valstsvienībai ir sava pieeja.”

“Brooklyn Nets” spēlētājs Džo Heriss salīdzināja Pasaules kausu ar NCAA čempionātu. “Spēlē pret Turciju radās apjausma, ka šeit konkurētspējīgs ir ikviens. Tad ieraugi, kā Čehija viņus sakauj. FIBA – te viss var izšķirties vienā spēlē. Tas ir līdzīgi kā “Marta trakumā” – pārsteidzošas uzvaras, komandas spēj apspēlēt viena otru. Jāciena jebkurš pretinieks.”

“Jannis ir MVP, taču Grieķijai pieejami arī citi teicami spēlētāji,” teica Kriss Midltons. “Viņiem ir pāris garie spēlētāji, pāris metēji, stāsts nav tikai par Janni. Viņš ir gudrs spēlētājs. Zina, kā izmantot komandas biedrus, tāpēc nevar koncentrēties tikai uz viņu.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...

     [+] [-]

, 2019-09-06 17:47, pirms 5 gadiem
Malachi,kas parstav izlasi, bet nu saukt shis biiru bumbu speles par karu, tomee ir ljoti necienigi.