Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Vēlējos tikt savainots Teituma vietā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Popovičs: "Vēlējos tikt savainots Teituma vietā"
Gregs Popovičs 2019. gada 3. septembrī Šanhajā. Foto: FIBA

"Spēle pret Turciju bija ārkārtīgi fiziska. Saņēmu īsziņu no bijušā komandas biedra Rikija Rubio. Viņš teica: "Laipni lūgts FIBA!" Domāju, ka uz to parakstījāmies un negaidījām neko citu," pēc otrās uzvaras Pasaules kausā teica ASV vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Donovans Mičels.

Pirms 10 dienām amerikāņi Melburnā zaudēja Andreja Lēmaņa trenētajai Austrālijai – 94:98. Otrdien, 3. septembrī, viņi pamatlaika un pagarinājuma beigās nonāca tuvu zaudējumam pret Turciju, tomēr Doguša Balbaja un Džedi Osmana netrāpītie brīvmetieni ļāva izglābties.

“Tā tik bija spēle,” uzvaru komentēja ASV galvenais treneris Gregs Popovičs. “Kā zinām, uzvarēt varēja jebkurš. Uzvara ir pieņemama, taču tā nebija droša. Komanda, pret kuru spēlējām, apliecināja savu pieredzi un pierādīja, ka mums jāuzlabo izpildījums. Vēl neesam, kur vēlamies būt. Mums katra spēle jāizmanto kā treniņš, lai kļūtu labāki.”

Dāvja Bertāna bijušais treneris atzina, ka spēle izpletusies visā pasaulē. “Tā ir starptautiska. Tik daudz izcilu spēlētāju tik daudzās valstīs. Nav noslēpums – nevar pēkšņi atklāt spēlētāju, kuru neviens nezina. Šis vakars tam bija lielisks pierādījums. Tas ir lieliski – bija aizraujoši atrasties Šanhajas arēnā.”

Markuss Smārts uzgrūdās Popovičam virsū, taču treneri uztrauca kas cits. “Džeisons Teitums sastiepa kreisās kājas potīti, taču nezinu, kad viņš varēs atgriezties laukumā. Vēlētos, lai būtu savainots Džeisona vietā.

“Mums labāk jākustina bumba,” Harisons Bārnss atbildēja uz jautājumu, ko amerikāņi varētu uzlabot savā sniegumā. Daudzas reizes apstājāmies, mētājām bumbu perimetru un tikām vienīgi pie trīspunktu metieniem. Vajadzētu nogādāt bumbu tuvāk grozam, tas radīs vairāk iespēju. Šovakar varam priecāties par uzvaru.”

“Domāju, ka pirmajās trīs ceturtdaļās notiekošais veicināja to, ka šī izvērtās par traku spēli,” turpināja Bārnss. “Pieļāvām nelielas mentālas kļūdas. Īpaši tās nejūti. Esi vadībā ar pieciem punktiem, pēc tam ar desmit, spēle turpinās. Taču kļūdas turpinājās. Saņēmām labu mācību, īpaši tajā ziņā, ka mums paveicās. Kļūdas būs arī turpmāk, vēl nevaram nokļūt, kur vēlamies.

“Notika pretējais tam, ko domājām,” atzina Bārnss. “Pārkāpums pret Teitumu perimetrā, beidzoties laika atskaitei. Piezīme...atgriešanās spēlē. Paņemam bumbu un burtiski skrienam pāri visam laukumam. Krisa metiens no groza apakšas ar kavēšanu un diviem brīvmetieniem. Tādas lietas nevari iedomāties. Manuprāt, jāuzlabo sniegums pozicionālā spēlē.”

ASV izlase analizē situācijas, kurās atrodas iedzinēju lomā, teica Rodiona Kuruca komandas biedrs Džo Heriss. “Kad ieradāmies Lasvegasā, skatījāmies dažu tiešām labu ASV izlašu spēles, nonākot iedzinējos pret Brazīliju, Grieķiju, daudzām dažādām komandām. Mēs nebijām izņēmums. Paveicās, ka uzvarējām, ir daudz vietas uzlabojumiem. Atkal skatīsimies video un gatavosimies spēlei pret Japānu.”

Heriss uzskata, ka komanda nonāca grūtībās pret zonas aizsardzību. “Domāju, ka mūsu pozicionālais uzbrukums nebija lielisks. Daudz negatavojāmies iemest, spēlējot pret zonu. Ļāvām viņiem nedaudz izsist mūs no ritma, neatkarīgi no zonas, vai cilvēks-cilvēks aizsardzības.”

“Spēles fiziskumu izjutām gan brīžos, kad saskārāmies ar pretinieku aizsegiem, gan lecot pakaļ bumbai. Domāju, ka spēlē pret Čehiju bijām vairāk koncentrējušies pret viņu aizsargiem. Kad nedaudz nogurām, atļāvām viņiem izmest metienus, kādus nepieļāvām spēles sākumā. Tā bija mūsu vaina.”

“Turcijas spēlētāju augumi brīžiem radīja problēmas,” teica Kemba Vokers. “Domāju, ka viņi tiešām labi kustināja bumbu. Viņi spēlēja visas 45 minūtes. Viņiem bija daudzas lieliskas izspēles, taču nevaru justies vēl lepnāks par savu komandu.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...

  +9 [+] [-]

, 2019-09-03 22:43, pirms 5 gadiem
Māri Novik - kā tieši izpaužas literāra pārskriešana laukumam? Ar grāmatu rokā?
Vai tiešām nevienam šeit nav nekādas izglītības un saprašanas par valodu?
Angliski - Literally tulkojas kā burtiski, nevis literāri.
Jūs paši savus rakstus kādreiz izlasāt pirms publicēšanas? Kauns..

  -2 [+] [-]

, 2019-09-03 22:59, pirms 5 gadiem
Ar šitādu sastāvu gandrīz pagrūst nekādiem turkiem, kuriem praktiski 3 spēlētāji tikai met pa grozu. Man tiešām gribās, lai šito izlasi atsēdina leiši vai austrāļi, lai viela pārdomām uz ilgu laiku.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-04 00:48, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Ar šitādu sastāvu gandrīz pagrūst nekādiem turkiem, kuriem praktiski 3 spēlētāji tikai met pa grozu. Man tiešām gribās, lai šito izlasi atsēdina leiši vai austrāļi, lai viela pārdomām uz ilgu laiku.
Var saukt kaa grib tos turkus,bet sodien labi nociinijaas,ne bez veiksmes paliidziibas,bet tomeer. Visu speeli prata tureeties liidzi un iemest tajos briizjos ,kad nevareeja kluudiities,bet taas beigas...

     [+] [-]

, 2019-09-04 21:00, pirms 5 gadiem
Paldies autoram par "Rikiju Rubio"!
Šodien mums jau ir Ruvio un Rivass - šīs dienas raksts par Spānijas izglābšanos. Būs jāņem piemērs no valodniekiem...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-05 08:20, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Ar šitādu sastāvu gandrīz pagrūst nekādiem turkiem, kuriem praktiski 3 spēlētāji tikai met pa grozu. Man tiešām gribās, lai šito izlasi atsēdina leiši vai austrāļi, lai viela pārdomām uz ilgu laiku.
Turcija ir solīda izlase, nav brīnums, ka spēja sagādāt USA problēmas, bet tāpat viss atkarīgs no viņiem pašiem bija. Domāju, ka šogad tomēr USA ir daudz ievainojamāka un daudz ko var arī izteikt pieredze, kuras šai USA izlasei baigi nav. Lietuva, Austrālija mierīgi var šos uzvilkt.