Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Treneri ir kā nepacietīgi kucēni – nekad nav apmierināti"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Popovičs: "Treneri ir kā nepacietīgi kucēni – nekad nav apmierināti"
Gregs Popovičs Pasaules kausa pirmajā spēlē Šanhajā. Foto: FIBA

"Katra iespēja piedalīties starptautiskās sacensībās ir aizraujoša. Mūsu komanda ir jauna, izsalkusi, tai daudz jāpierāda. Pasaules kauss būs labs izaicinājums," svētdien, 1. septembrī, pēc uzvaras pār Čehijas basketbolistiem teica ASV izlases spēlētājs Harisons Bārnss (Harrison Barnes).

ASV ir viena no divām komandām, kura piedalījusies visās pasaules meistarsacīkstēs. Sākot no 1950. gada un beidzot ar šodienu, amerikāņi turnīrā izcīnījuši 124 uzvaras un piedzīvojuši 27 zaudējumus. Ķīnā viņi centīsies kļūt par pirmajiem, kuri trīs reizes pēc kārtas ieguvuši Pasaules kausu.

“Teicu trenerim (Ronenam) Ginzburgam, ka viņa komanda savas izspēles uzbrukumā veica labāk nekā mēs,” pēc pirmās uzvaras teica ASV galvenais treneris Gregs Popovičs. “Čehi zaudēja spēli, taču var justies labi par parādīto sniegumu un atdevi. Gribēju viņam to pateikt.”

Popovičs neslēpa, ka cīņas laikā koncentrējies tikai vienai lietai. “Kad spēle sākas, neredzu un nedzirdu neko citu, kā tikai spēlētājus un laukumu. Nav nekādas nojausmas, cik cilvēku atradās tribīnēs, cik skaļi viņi kliedza. Saku pilnīgi godīgi – nezinu neko par Šanhajas publiku.”

ASV sapratne aizsardzībā vēl nav ideāla, jo amerikāņi kopā pavadījuši mazāk laika nekā citas komandas. “Pretinieki ir labāk saspēlējušies, kamēr mūsu puiši vienā komandā spēlē pirmo reizi. Brīži, kad redzam savstarpēju uzticēšanos, piemēram, papildus piespēli uzbrukumā vai tādu darbu aizsardzībā kā šovakar, iedvesmo.”

Popovičs norādīja, ka nevar būt pilnībā apmierināts ar komandas aizsardzību. “Kā esmu teicis daudzas reizes, trenera vārdnīcā nav vārda “apmierināts” (happy). Mēs esam kā nepacietīgi kucēni (basically sick puppies), kuri, iespējams, nekad nav apmierināti. Uzbrukumā mums jāturpina kļūt labākiem un labākiem, bet aizsardzībā mums jākoncentrējas, lai nopelnītu iespējas. Jā, tā kļūst labāka.”

“Mums jābūt pacietīgiem,” trenerim piebalsoja “Sacramento Kings” spēlētājs Harisons Bārnss. “Viss nenotiks uzreiz. Būs vajadzīgs laiks. Puiši uzkarsīs pamazām. Būs reizes, kad lietas nenotiks, kā gribēsim, taču nedrīkstam zaudēt apņēmību un koncentrēšanos.”

Bārnss skaidroja, kā komanda spējusi tik ātri saprasties aizsardzībā. “Lai ko nedarītu, aizsardzībā galvenā ir enerģija un savstarpēja saziņa. Apņemšanās “Paveikšu savu darbu, lai sajustu komandas biedra plecu. Brālis palīdzēs, ja vajadzēs.” Mums jāuzņemas atbildība aizsardzībā.”

Izmantotie resursi:
https://www.usab.com/news-events/ne...