Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:230, Did:0, useCase: 3

Brīvā laika festivāla otrā pietura - Liepājā

Ar plašu programmu 15.jūnijā Liepājā turpināsies Brīvā laika festivāls. Būs gan "SEB Novadu kausa ielu" basketbolā Kurzemes reģiona sacensības, gan Latvijas amatieru spēkavīru un armijas "Dižvīra" otrais posms.

Interesenti varēs iepazīties ar Liepājas 44. zemessargu bataljona rīcībā esošo kaujas tehniku un uzzināt par profesionālā karavīra sadzīvi.

Skatītāji un līdzjutēji varēs izvēlēties, kam vairāk sekot līdzi, bet dalībnieki, atpūšoties starp saviem mačiem pavērot citus.

Novadu kausā ielu basketbolā tiks izcīnītas divas ceļazīmes uz finālsacensībām Rīgā katrā vecuma un meistarības grupā, turklāt, ja piedalīsies un godalgotas vietas iegūs kāds no pirmā – Rīgas reģiona laureātiem, izredzes uz finālu būs arī zemāku vietu ieguvējiem.

Amatieru spēkavīru mačos pēc Ogres posma labākie bija Dainis Zāģeris, Aivars Šmaukstelis un Agris Ozols. Kurš būs stiprākais Liepājā? Vīri vilks gan auto, gan nesīs nēšus un koferus, cilās baļķus un svaru no zemes, un griezīs pulksteni.

Spēkavīru toni Liepājā turpinās uzturēt armijas stiprākie vīri, kas cīnās par Dižvīra titulu. Arī viņiem līdzīgi vingrinājumi, tikai jāizpilda armijas formās. Atšķirībā no Amatieru klases dalībniekiem, viņiem arī būs jāskrien ar maisu un jākrauj smagumi. Vingrinājumi teorētiski vieglāki, bet jāņem vērā, ka Dižvīra kandidāti speciāli netrenējas smagumu nešanai.

Vairāk informācijas par sacensībām, kā arī pieteikšanās SEB Novadu kausam ielu basketbolā – sacensibas.lv un speciālajā esports.lv sadaļā.

Latvijas spēka atlētu federācija un "Sporta attīstības centrs" turpina gaidīt pieteikumus no jauniem amatieru spēkavīru dalībniekiem, kas vēlas pārbaudīt savu spēku un izturību amatieru sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs