Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Wizards" treneris: "Popovičs man jau vasarā teica, ka Bertāns nav tikai snaiperis"

"Wizards" treneris: "Popovičs man jau vasarā teica, ka Bertāns nav tikai snaiperis"
Dāvis Bertāns. Foto: nba.com

NBA kluba Vašingtonas „Wizards” galvenais treneris Skots Brukss „The Athletic” sagatavotajā materiālā norādījis, ka Dāvim Bertānam piemīt īsta snaipera attieksme, taču reizē arī Brukss ātri vien pārliecinājies, ka latviešu uzbrucējs laukumā spēj ko daudz vairāk, nevis tikai izpildīt tālmetienus.

Par spīti komandas savainojumiem Dāvis Bertāns vēl ne reizi nav devies „Wizards” sākumsastāvā, taču tāpat ticis pie lielākā spēles laika savā NBA karjerā, ko arī attiecīgi spējis izmantot. Bertāns vidēji nospēlējis 29 minūtes un guvis 16.0 punktus, darot to ar lielisku precizitāti – trāpīti 55.2% tālmetienu un 63% divpunktu metienu.

„Viņš ir viens no labākajiem snaiperiem līgā,” novērtējis Aizeja Tomass, „Wizards” saspēles vadītājs, kurš pirms diviem gadiem tika iekļauts NBA sezonas simboliskajā izlasē. „Pretiniekiem tas ir jāciena, un pretinieku aizsardzība vienmēr zina, kurš viņš atrodas.”

Bertāna snaipera dotības nav nekāds jaunums arī „Wizards” trenerim Skotam Bruksam, kurš savos komentāros „The Athletic” norādījis, ka Bertānam piemīt šāda tipa spēlētājiem līdzīga domāšana: „Spēlētājiem, kas prot mest tik labi kā viņš, ir interesants prāts. Par katru savu izdarīto metienu viņi domā, ka tas trāpīs grozā. Savukārt katru metienu, ko neizdodas trāpīt, viņi uzreiz aizmirst. Bertānam ir tieši tāpat.”

Brukss gan arī uzsvēra, ka Bertānam Vašingtonā ir plašāka loma nekā iepriekš Sanantonio sastāvā, un Bertānam tagad ir vairāk jāpalīdz jaunākajiem komandas biedriem. Galu galā, „Spurs” rindās Dāvis pats bija jaunā spēlētāja lomā.

„Bertāns ir garš spēlētājs ar labu augumu,” teica Brukss. „Viņš met ātri un augstu. Kad vasarā runāju ar Gregu Popoviču, viņš jau man to pastāstīja, un tagad redzu, ka viņam bija taisnība. Bertāns ir kas vairāk nekā tikai snaiperis. Viņš var spēlēt aizsardzībā, viņš var spēlēt bez bumbas un atbrīvoties no sedzēja. Viņam ir lieliska māņkustība pirms metiena izdarīšanas, jo aizsargam nav izvēles, bet noteikti jācenšas nosegt metiens.”

Dāvis pats savukārt norādīta, ka šāda spēle viņam nav jaunums: „Tā jau es spēlēju arī iepriekš. Skaidrs, ka jo labāks metējs tu esi, jo vairāk tev jāpārvietojas laukumā, lai tiktu pie brīva metiena. Nevar vienkārši stāvēt uz vietas, tad ar tevi vienkārši tiks galā.”

„The Athletic” atgādina par to, ka Bertānam vasarā beigsies līgums un ka „Wizards” būs tiesības paturēt viņu sastāvā ar līgumu, kas iet pāri algu griestiem. Portāla publikācijā gan uzsvērts, ka „Wizards” pagaidām par nākotni īpaši nesatraucas, tāpat arī par iespējamo aizmainīšanu februārī, kas Vašingtonas komandai varētu būt izdevīga rīcība, nedomā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1336108/201...


, 2019-10-31 17:26, pirms 4 gadiem
Ja šādi turpinās, tad gan būs iespēja tikt uz 3pt konkursu, jo šobrīd ne tikai precizitāte ir laba, bet arī skaita ziņā ir 5. vietā gūtajos 3punktniekos.
Slēpts komentārs: abs-1982
, 2019-10-31 20:17, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: da nba poh cik guti un ar kadu precizitati ja tev nau uzvards curry vai james nah nevienam vinsh tur nau vajadzigs
"da poh nah" kāds tev uzvārds, esi riktīgs vaņka ...
, 2019-10-31 20:31, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: da nba poh cik guti un ar kadu precizitati ja tev nau uzvards curry vai james nah nevienam vinsh tur nau vajadzigs
Hokeju bez ķiveres mauc? Vismaz, pēc pimajām traumām būtu uzlicis galvā..
, 2019-11-01 00:26, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: da nba poh cik guti un ar kadu precizitati ja tev nau uzvards curry vai james nah nevienam vinsh tur nau vajadzigs
Citos rakstos noliec krievus, bet viņu valoda gan tev tuva...
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix
14

Porziņģis un Bostona turpinās pirmās kārtas sēriju pret "Heat"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles turpinās Bostonas "Celtics" un Kristaps Porziņģis, pulksten 2:00 Austrumu konferences pirmās kārtas sērijas otrajā spēlē uzņemot Maiami "Heat".
Tairīss Maksijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

''76ers'' aizsargs Maksijs atzīts par NBA sezonas progresējušāko spēlētāju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas ''76ers'' aizsargs Tairīss Maksijs atzīts par aizvadītās regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju.
Luka Dončičs un Pols Džordžs. Foto. AP. Scanpix
13

Dončičam 32+9 revanšā Losandželosā, Siakams lielisks uzvarā pār "Bucks"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadītas vairākas spēles. Vienā no tām Dalasas "Mavericks", pateicoties Lukas Dončiča 32 gūtajiem punktiem, viesos ar 96:93 pārspēja Losandželosas "Clippers". Indianas "Pacers" citā spēlē izdevās pārspēt bez Jaņņa Adetokunbo spēlējošo Milvoki "Bucks" un izlīdzināt rezultātu sērijā.