Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Fīniksas "Suns" nepagarinās debitanta līgumu ar Benderu

Fīniksas "Suns" nepagarinās debitanta līgumu ar Benderu
Dragans Benders. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Fīniksas „Suns” nolēmis neizmantot iespēju pagarināt līgumu ar horvātu talantu Draganu Benderu, kura izvēlei tika izmantots 2016. gada NBA drafta ceturtais numurs.

Dragans Benders pirms došanās uz Ziemeļameriku spēlēja Telavivas „Maccabi” un izpelnījās ievērību sava universālā spēles stila un 2.16m garā auguma dēļ. Benderam NBA draftā noteikti nāca par labu glaimojošie salīdzinājumi ar Kristapu Porziņģi – Porziņģis kā līdzīga stila spēlētājs savā debijas sezonā ar „Knicks” bija pilnībā attaisnojis savu draftēšanu ar ceturto numuru.

Fīniksas „Suns” Benderu arī draftēja tieši ar ceturto numuru, aiz šobrīd NBA plaši atzītiem spēlētājiem Bena Simonsa, Brendona Ingrema un Džeilena Ingrema. Benders tika izvēlēts, kamēr vēl bija pieejami tādi spēlētāji kā, piemēram, Kriss Danss, Badījs Hīlds, Džamals Marejs, Domants Sabonis un arī pašreizējais Bruklinas „Nets” līderis Keriss Levērs.

Taču Benders nekļuva par nākamo superzvaigzni un vājajā Fīniksas „Suns” sastāvā pirmajā sezonā aizvadīja tikai 43 spēles, spēlējot maz un vidēji mačā tiekot pie 3.4 punktiem. Savā otrajā NBA sezonā Benders jau visai bieži spēlēja pamatsastāvā un vidēji mačā tika pie 25 minūšu liela spēles laika, taču viņa statistika tāpat bija tālu zem NBA garo spēlētāju vidējās – 6.5 punkti un 4.4 atlēkušās bumbas. Savā NBA karjerā Benders realizējis tikai 38% metienu no spēles.

„Suns” līdz ar to izvēlējusies nepagarināt viņa debitanta līgumu, par ko NBA komandām jātiek skaidrībā līdz šodienai. Neizmantojot šo iespēju, „Suns” ietaupījusi 5.8 miljonus ASV dolāru, kas Benderam būtu bijuši paredzēti par debitanta līguma ceturto gadu, un 20 gadus vecais horvāts nākamvasar kļūs par brīvo aģentu.

„Protams, vēlos, lai viņi būtu pagarinājuši līgumu ar mani,” komunikācijā ar ESPN pavēstīja Benders. „Taču neļaušu, lai šis notikums attur mani no savu mērķu sasniegšanas. Man ir tikai 20 gadi, un es turpināšu strādāt, lai būtu tik labs spēlētājs, kā vien iespējams, lai tas būtu Fīniksā vai citur.”

Šīs sezonas sākumā Benders Fīniksas sastāvā spēlējis minimāli un izkritis no aktīvās spēlētāju rotācijas.
Fīniksai 2016. gada draftā bija divas izvēles pirmajā desmitniekā, un tās abas neizvērsās tik veiksmīgas kā plānots. Ar astoto numuru tika draftēts ASV uzbrucējs Markīzs Kriss, kurš NBA iejutās daudz labāk, bet pēc labas debijas sezonas sekoja kritums, un vasarā Kriss tika iekļauts Raiena Andersona darījumā, nonākot Hjūstonā. „Rockets” sastāvā Kriss spēlējis minimāli, un arī „Rockets” neplāno pagarināt ar viņu debitanta līgumu uz ceturto gadu.

Trenera Igora Kokoškova vadītā „Suns” šonakt aizvadīs NBA spēli tieši pret Dāvja Bertāna pārstāvēto „Spurs”. ”Suns” sezonu sākusi ar vienu uzvaru sešās spēlēs un ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, ko gan grūti nosaukt par pārsteigumu.

Izmantotie resursi:
Phoenix Suns to decline Dragan Bender's option


, 2018-10-31 17:09, pirms 5 gadiem
Kas tas tāds?
, 2018-10-31 17:17, pirms 5 gadiem
Manuprāt visai dīvains lēmums. Čalim tikai 20 gadi un liels potenciāls.
, 2018-10-31 17:28, pirms 5 gadiem
asta rakstīja: Manuprāt visai dīvains lēmums. Čalim tikai 20 gadi un liels potenciāls.
Kopš ienākšanas NBA viņs neko nav pielicis.Aizsardzība nekāda.Bez bumbas reāli peld un sajūta,ka viņam nekas nerūp.Mesti jau viņš var.Bet tie būtu vējā izmesti septiņi miljoni.
Nebrīnītos ja Benders būtu kārtējais vienas komandas upuris,un nākošajā komandā spētu parādīt kaut ko vairāk.
Suns nemāk draftēt galīgi pēdējos gados.Šī gada drafts jau viņiem labs.
Drīz tāds pats liktenis būs arī Džeksonam kurš liekas kļust sūdīgāks
, 2018-10-31 17:32, pirms 5 gadiem
Nu nav tak viņš tik slikts. Gan jau kāda komanda mācēs viņu attīstīt. Vismaz prieks, ka brāļiem Brendonam Ingremam un Džeilenam Ingremam viss izdevies
, 2018-10-31 17:55, pirms 5 gadiem
asta rakstīja: Manuprāt visai dīvains lēmums. Čalim tikai 20 gadi un liels potenciāls.
So? Tad ņems un pēc sezonas pagarinās par 1M uz sezonu.
, 2018-10-31 17:55, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kopš ienākšanas NBA viņs neko nav pielicis.Aizsardzība nekāda.Bez bumbas reāli peld un sajūta,ka viņam nekas nerūp.Mesti jau viņš var.Bet tie būtu vējā izmesti septiņi miljoni.
Nebrīnītos ja Benders būtu kārtējais vienas komandas upuris,un nākošajā komandā spētu parādīt kaut ko vairāk.
Suns nemāk draftēt galīgi pēdējos gados.Šī gada drafts jau viņiem labs.
Drīz tāds pats liktenis būs arī Džeksonam kurš liekas kļust sūdīgāks
Nekas vairāk kā tipisks piemērs tam, ka ļoti talantīgs, taču vēl negatavs spēlētājs, nonāk nepareizajā komandā. Jā, viņam ir tikai 20, taču posms no 18-20 aizvadīts tā, ka šobrīd ir vairāk zaudēts, nekā iegūts. Nu neņems neviena komanda viņu tagad ar domu - dosim tev vēl 2 gadus attīstībai un tad būsi līderis. Nebūs tā! Lai kurā komandā viņš tagad arī nenonāktu, viņš sākumā vienalga būs ārpus rotācijas un viņam būs nereāli grūti izkarot sev stabilu vietu zem NBA saules. Žēl, bet izskatās, būs viens izčakarēts talants...
, 2018-10-31 19:13, pirms 5 gadiem
Autor, Džeilens Brauns nevis Džeilens Ingrems
, 2018-10-31 19:17, pirms 5 gadiem
Ja es būtu Fīniksas GM arī nepagarinātu , cik spēles esmu skatijies viņš uz laukuma neko nav parādijis , ne Fīniksā ne Horvātijas izlasē , pastoties 2017- 2018 gada Highlights , vienīgais ko var redzēt ir pliks 3p metiens , ne caurgājiens ne dribs ne bloķēts kāds metiens , atlēcošās bumbas arī slikti vāc , aizsardzībā vājš. 20 gadi tikai viss vel tikai priekšā , bet nesaskatu viņā vairāk kā vienkāršu rotācijas spēlētāju . Kā saka Amērikāņi , pārāk mīksts , baltais eiropietis .
, 2018-11-01 06:30, pirms 5 gadiem
2,16 gara slieka,kas tiesaam tikai 3p. maak uzmest pa grozu. Paareejaaas lietas,nav iisti manaamas
, 2018-11-02 13:32, pirms 5 gadiem
Pirms kāda laika daži te bļaustijās, ka būs labāks par KP
Talants, talans, augums un spēja uzmest pa grozu manuprāt vairs netiek uzskatīti par talantiem.
Tas, ka viņš ir labs materiāls, kuru varētu attīstīt, tam piekrītu, bet viņš nekad nebūs muskuļains un spēcīgs. Līdzīgs, kā Po Gasols pēc miesasbūves.
Bet neviens viņam neliedza progresēt un trenēties, labi spēlēt netiek, bet trenējies cik tev uziet, kaut nakts vidū brauz uz zāli un tur pat būs, kas ar tevi strādā.
Tā kā nevaru piekrist, ka izniekots talants, pats nerealizējās pagaidām.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.