Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bertāns pie NBA pastarītes un drafta pirmā numura, Ņujorkas klubiem mājas spēles

Bertāns pie NBA pastarītes un drafta pirmā numura, Ņujorkas klubiem mājas spēles
Dāvis Bertāns spēlē pret Indiānu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt 4:30 pie vienas no NBA pastarītēm Fīniksas „Suns” viesosies Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs”, cenšoties apliecināt savu favorītes statusu. Savukārt latviešu pārstāvētās „Nets” un „Knicks” komandas šonakt savā laukumā uzņems attiecīgi „Pacers” un „Pistons”, šīs spēles sāksies agrāk – 2:00 un 1:30.

Dāvim Bertānam un „Spurs” šī būs trešā spēle pēc kārtas pret komandām, kas pagājušajā sezonā nebija starp „play-off” dalībniecēm. Mači pret „Lakers” un „Mavericks” gan izvērsās ļoti saspringti, un uzvaras tika nokārtotas tikai pašās galotnēs, bet šonakt ir pamats cerēt uz pārliecinošāku panākumu.

Fīniksas „Suns” pēc sezonas sākuma ar uzvaru pār „Mavericks” zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas, turklāt visos mačos ielaidusi vismaz 117 punktus un tikai vienreiz rezultāta starpība bija mazāka par 18 punktiem. Fīniksai šosezon gan tāpat netika paredzēti lieli panākumi, un NBA apskatnieki norāda, ka šis būs kārtējais gads, kurā „Suns” turpinās pārbūvi, balstoties uz jauno spēlētāju ieguldījumu.

„Suns” sastāvā rezultatīvi spēlē šī gada drafta pirmais numurs Deandrē Eitons, kurš vidēji guvis 17.5 punktus un savācis 10.3 atlēkušās bumbas. „Spurs” iepriekšējās spēlēs sākumsastāvā iztikusi bez izteikta centra, spēlējot ar Lamarkusu Oldridžu un diviem vieglajiem uzbrucējiem. Eitonam sezonas sākumā ir bijusi ļoti laba metienu precizitāte, arī uz pārējo līgas centru fona (64.4%), taču vairākās spēlēs patraucējusi piezīmju problēma.

Fīniksas rezultatīvākais spēlētājs ir jaunais aizsargs Devins Bukers, kurš guvis vidēji 27.8 punktus, taču viņš traumas dēļ izlaidis divas iepriekšējās spēles, un vakar vēl nebija skaidrības par viņa gatavību šodienas mačam. Fīniksā starpsezonā nonāca Raiens Andersons, kurš iepriekš bija stabils snaiperis „Rockets” sastāvā, bet viņam sezonas sākums sanācis pieticīgs, un bez Džeimsa Hārdena un Krisa Pola klātbūtnes viņa tālmetienu precizitāte kritusies no 38.6% pagājušajā sezonā līdz 22.7% šosezon.

Dāvim Bertānam abas iepriekšējās „Spurs” uzvaras bijušas pieticīgas individuālās statistikas ziņā – šajās spēlēs kopā viņš guva trīs punktus 22 minūtēs. Pret „Suns” viņa spēles laiks varētu būt lielāks nekā parasti, ņemot vērā gan „Spurs” favorītes lomu, gan „Suns” piekopto ātro basketbolu.

Bruklinas „Nets” tikmēr turpinās spēlēt bez savainotā Rodiona Kuruca un centīsies pārtraukt savu trīs zaudējumu sēriju. Šonakt „Nets” uzņems Detroitu, kurai vienreiz jau zaudēja pašā sezonas sākumā, tiesa, tas notika sīvā mačā, kurā „Nets” pēdējās sekundēs neizmantoja iespēju izraut neizšķirtu. „Pistons” sezonu sākusi ar četrām uzvarām sešās spēlēs.

Bet Kristapa Porziņģa pārstāvētā „Knicks” savā laukumā, kur izcīnījusi divas pagaidām vienīgās uzvaras šosezon, uzņems „Pacers”. Ņujorkai savainoto spēlētāju sarakstā joprojām atrodas debitants Kevins Nokss, kamēr „Pacers” cer atgūties no zaudējuma Portlendai. Šī spēle veiksmīga neizvērtās arī „Pacers” lietuviešu uzbrucējam Domantam Sabonim, kurš guva tikai sešus punktus (zemākais rādītājs šosezon), taču tāpat tika pie astoņām atlēkušajām bumbām.

NBA spēles pirmā novembra naktī

KomandasSākums
Nets-Pistons1:30
Knicks-Pacers2:00
Bulls-Nuggets2:00
Timberwolves-Jazz2:00
Warriors-Pelicans4:30
Lakers-Mavericks4:30
Suns-Spurs4:30

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-31 21:19, pirms 5 gadiem
elvitis_smird_110998466566531 rakstīja: Brachkam 36p, 15 rebi, 3 steali, 2 assist
9pts, 4 reb, 1 stl, 1blk un 1assist. 3/5 trojkas.
, 2018-10-31 22:51, pirms 5 gadiem
Bertāns atkal ārdīsies uz soliņa !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-31 23:46, pirms 5 gadiem
Shim chetrpirkstainam pidinjam jaiet atpakal uz eiroliigu! Nu kads ponts spelet 10.min un guut 5-6 punktus,ja var buut riktiigs stars eiroliigaa!!?
, 2018-11-01 00:06, pirms 5 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Shim chetrpirkstainam pidinjam jaiet atpakal uz eiroliigu! Nu kads ponts spelet 10.min un guut 5-6 punktus,ja var buut riktiigs stars eiroliigaa!!?
Eirolīga pat tuvu nav Dāvja līmenim un ko viņš tur darīs skolos Eiropas bomārus! Labāk, lai turpina vilkt to miseni San Antonio !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
12

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.
Kavai Lenards. Foto. USA Sports Today. Scanpix
8

Par ASV basketbola superizlases pēdējo dalībnieku kļūst Lenards

Amerikas Savienotās Valstis nosaukušas vīriešu basketbola izlases sastāvu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Iepriekš bija zināmi 11 dalībnieki, bet pēdējā vagonā ielēcis Kavai Lenards no Losandželosas "Clippers".
Lebrons Džeimss pēc uzvaras pār Ņūorleānu. Foto: AP/Scanpix
12

NBA play-in: "Lakers" tiksies ar čempioni "Nuggets", "Warriors" sezona beigusies

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas play-in jeb pārspēļu spēles. Rietumu konferences play-in turnīrā uzvaru izcīnījusi Losandželosas "Lakers", kas tādējādi nodrošinājusi pirmās kārtas dueli pret čempioni Denveras "Nuggets", savukārt Ņūorleānas "Pelicans" tiksies ar Goldensteitas "Warriors" pāridarītāju Sakramento "Kings" – abas sadalīs pēdējo play-off vietu Rietumos.