Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vestbruks nespēlēs 4-6 nedēļas, Lenards vasarā kļūs par brīvo aģentu

Vestbruks nespēlēs 4-6 nedēļas, Lenards vasarā kļūs par brīvo aģentu
Rasels Vestbruks un Kevins Durents
Foto:AFP/Scanpix

NBA klubs Jūtas "Jazz" noslēdzis jaunu līgumu ar aizsargu Aleku Burksu, vēsta ASV mediji, savukārt Sanantonio "Spurs" un Kavai Lenards nav vienojušais par jaunu līgumu, un spēlētājs vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, proti, "Spurs" būs iespēja atspēkot jebkuru konkurentu piedāvājumu ar identisku. Bet Oklahomas mediji ziņo, ka Raselam Vestbrukam traumas dēļ būs jaizlaiž vismaz mēnesis.

"Thunder" traumu piesātinātais sezonas sākums šonakt deva komandas līdzjutējiem vēl vienu triecienu Rasela Vestbruka rokas traumas izskatā. Maču pret "Clippers" viņš bija spiests pamest priekšlaicīgi (turklāt pie izejas paguva iesaistīties konfliktā ar pretinieku līdzjutēju), un šodien vietējie mediji vēsta, ka Vestbrukam bez basketbola būs jāiztiek četras līdz sešas nedēļas.

Tas nozīmē, ka "Thunder" būs bez viņa jāiztiek 15-21 spēle, turklāt traumēts ir arī otrs komandas līderis un pagājušās sezonas MVP Kevins Durents, kā arī aizsargs Entonijs Morovs. NBA gan pieļauj iespēju vairāku savainojumu gadījumā parakstīt līgumu ar brīvo aģentu, pārsniedzot 15 spēlētāju ierobežojumu, taču šis izņēmums stājās spēkā tikai pēc sezonas trešās spēles. "Thunder" to aizvadīt rīt pret "Nuggets", un šobrīd tās rīcībā ir vien astoņi spēlei gatavi basketbolisti.

Traumu guvis arī Ņujorkas "Knicks" saspēles vadītājs Hosē Kalderons, kurš nepalīdzēja komandas uzvarā pār "Cavaliers". Viņam būs jāizlaiž 2-3 nedēļas, un "Knicks" treneris Dereks Fišers paudis gatavību vairāk uzticēties otrgadniekam Šeinam Larkinam.

31. oktobris ir pēdējā diena, kad NBA klubi var piedāvāt jaunus līgumus 2011. gadā pirmajā kārtā draftētajiem basketbolistiem. Ja vienošanās netiek panākta, tad spēlētājs jau šobrīd garantē, ka nākamajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, un tieši tas notiks ar finālsērijas MVP Kavai Lenardu. Sanantonio "Spurs" ļoti vēloties paturēt Lenardu savā komandā, taču dod priekšroku nogaidīšanai un ilgtermiņa līguma parakstīšanai vasarā, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu elastību algu sarakstos. Tas gan, visticamāk, novedīs pie situācijas, kurā kāds cits klubs paspēs piedāvāt Lenardam maksimālo līgumu, kuru "Spurs" būs vai nu jāatspēko vai jāatvadās no 23 gadus vecā aizsarga. To apstiprinājis arī Lenarda aģents, sakot, ka sarunas ar "Spurs" ir apstājušās, jo Sanantonio klubs nevēloties apmierināt spēlētāja finansiālās prasības.

No kā tamlīdzīga izvairījusies Jūtas "Jazz", kura, saskaņā ar ASV mediju vēstīto, parakstījusi četru gadu līgumu ar Aleku Burksu. Līguma vērtība tiek lēsta 42 miljonu dolāru apmērā. Burkss pagājušajā sezonā vidēji spēlē guva 14 punktus, bet šīs sezonas pirmajās divās spēlēs viņš kopā sametis 33 punktus. "Jazz" jau noslēdza ilgtermiņa līgumus ar Gordonu Heivordu un Deriku Feivorsu, savukārt sarunas ar turku centru Enesu Kanteru ir pārtrauktas, un viņš vasarā kļūs par ierobežotu brīvo aģentu.

No pieminētā 2011. gada drafta līgumus jau parakstījuši arī tādi spēlētāji kā Kenets Farīds un Kemba Vokers, taču līgumus gaida arī Klejs Tompsons ("Warriors"), Tristants Tompsons ("Cavaliers") un Rikijs Rubio no "Timberwolves". Savukārt "Warriors" izmantojusi iespēju uz sezonu pagarināt līgumus ar Herisonu Bārnsu un Festusu Ezili, kuri abi aizvada savu trešo sezonu NBA. "Warriors" arī paziņojusi, ka neplāno pagarināt līgumu ar serbu Nemanju Nedoviču, kurš vasarā tika iegūts maiņas darījumā ar "Suns".

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
NBA on Yahoo! Sports - News, Scores, Standings,...


, 2014-10-31 20:08, pirms 9 gadiem
Nuu traumu dēļ okc var atvadīties no mājas spēļu priekšrocībām, lai gan playoffos domāju viņi tiks, no otras puses rezervistiem, tādiem kā Džouns, ir iespēja sevi pierādīt un iegūt pārliecību.
, 2014-10-31 20:21, pirms 9 gadiem
iespējams, ka šis negadījums nospēlēs Thunder par labu. Jo viņiem tiešām bez abiem līderiem ir citi meistarīgi spēlētāji ... tagad redzēs ko ieroču pienesēji var. Domāju Jones, Adams, Lamb arī var pavilkt komandu
, 2014-10-31 20:30, pirms 9 gadiem
nu okc baigi švaki pagaidām izskatās un ja vismaz mēnesis arī bez Vestbrūka... kā Zach Lowe rakstīja tviterī, ja viņi sāk teiksim ar 5-15, tad pēc tam būs grūti atspēlēties lai kaut vai pat tiktu PO. Bet nu redzēs, varbūt pārējie saņemsies, piemēram, varbūt treneris liks arī kādu kombeni uzbrukumā izspēlēt nevis 1:1 visu laiku
, 2014-10-31 20:43, pirms 9 gadiem
Spurs ir muļķi. Leonards nav veterāns, kurš pieņems samazinājumu kā Dankans. Viņam ir jādod lielāks piķis it sevišķi ņemot vērā TV darījumu, kurš paaugstinās salary cap.
, 2014-10-31 20:52, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Spurs ir muļķi. Leonards nav veterāns, kurš pieņems samazinājumu kā Dankans. Viņam ir jādod lielāks piķis it sevišķi ņemot vērā TV darījumu, kurš paaugstinās salary cap.
kāda jēga Spurs tgd samaksāt max, ja viņi to var mierīgi izdarīt vasarā? Un varbūt tad vēl paveicas un sanāk par mazāku summu vienoties? Katrā gadījumā muļķi viņi nav
, 2014-10-31 20:57, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Spurs ir muļķi. Leonards nav veterāns, kurš pieņems samazinājumu kā Dankans. Viņam ir jādod lielāks piķis it sevišķi ņemot vērā TV darījumu, kurš paaugstinās salary cap.
Tač nav vērts to naudu. Lai pamēģina atrast klubu, kas dos šim max līgumu
, 2014-10-31 21:06, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: Tač nav vērts to naudu. Lai pamēģina atrast klubu, kas dos šim max līgumu
NBA GM ir stulbi, kāds iedos noteikti max
, 2014-10-31 22:01, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Spurs ir muļķi. Leonards nav veterāns, kurš pieņems samazinājumu kā Dankans. Viņam ir jādod lielāks piķis it sevišķi ņemot vērā TV darījumu, kurš paaugstinās salary cap.
Lai jau kāds iedod max, bet SAS to pielīdzinās.

Dankans visu karjeru spēlē par samazinātu summu. Visi SAS spēlētāji spēlē par samazinātām summā. Te vienkārši viens izlecējs parādījies. Nesen Timijs vienā raidījumā teica, ka viņam arī pēc rokija līguma beigām ORL piedāvājuši vairāk naudu. Bet viņš palika SAS un kā zinam tad ORL gredzeni nav bijuši, savukārt, SAS ir veseli 5. Kā viņš pats arī teica- viņš redzēja plānu komandai un tāpēc arī palika. Tad tikai paliek jautājums, kas Lenardam tuvāks- piķis vai sakarīga organizācija.
, 2014-10-31 22:14, pirms 9 gadiem
Ko var muldet, ka Dankans visu muzu pa samazinajumu spele. Pirms 5 gadiem vel slauca pec pilnas programmas. SAS tik pedejos gados tada tendence, visticamak, lai tik varetu spelet pie Popa..
, 2014-10-31 22:35, pirms 9 gadiem
Thunder ka raksta roto ir piedavajusi ligumu Rejam un Battie, vismaz pec pern redzeta abi bijusie ASV izlases Veci vel var vilkt, Allens vispar sava vecuma spele perfekti
, 2014-10-31 22:53, pirms 9 gadiem
Reaalais rakstīja: Ko var muldet, ka Dankans visu muzu pa samazinajumu spele. Pirms 5 gadiem vel slauca pec pilnas programmas. SAS tik pedejos gados tada tendence, visticamak, lai tik varetu spelet pie Popa..
Aha... nez kāpēc Gārnets ir nopelnījis karjerā par 90M vairāk. Un Kobi te nemaz nepīšu iekšā, kas noteikti 200M vairāk sapelnījis.

Dabū faktus precīzi un tad murmulē.
, 2014-11-01 01:14, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Aha... nez kāpēc Gārnets ir nopelnījis karjerā par 90M vairāk. Un Kobi te nemaz nepīšu iekšā, kas noteikti 200M vairāk sapelnījis.

Dabū faktus precīzi un tad murmulē.
Dankans ir dabujis diezgan daudz savā karjerā TOP3.
, 2014-11-01 02:06, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: Dankans ir dabujis diezgan daudz savā karjerā TOP3.
Pie attiecīga pienesuma.

Visi lielie līgumi parasti ir augšupejoši pa sezonām. Viņš saņēma 20M 6. sava līguma gadā. Un līgums sākās no 12 vai kaut ko tamlīdzīgu.
, 2014-11-01 02:38, pirms 9 gadiem
Tompsonam 60M līgums uz 4 gadiem. Vot to es saucu par pārmaksāšanu.
, 2014-11-01 14:15, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tompsonam 60M līgums uz 4 gadiem. Vot to es saucu par pārmaksāšanu.
Vispār 70M
, 2014-11-03 14:46, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tompsonam 60M līgums uz 4 gadiem. Vot to es saucu par pārmaksāšanu.
Būt šobrīd labākajam aizsargu pārim (kopā ar Curry) un saņemt 15 milj. sezonā - tas nav pārmaksāti.

Par Dankanu, pats muldēji ka visu karjeru spēlējis pa samazinājumu, bet realitātē savus 5 gadus ņēmis maximumu.
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
3

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.