Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sākta izmeklēšana par 13 miljonu piesavināšanos no NBA kluba "Kings"

Rolands Eliņš

Sākta izmeklēšana par 13 miljonu piesavināšanos no NBA kluba "Kings"
"Kings" komanda un tās īpašnieks Viveks Ranadive (ar mikrofonu)
Foto: Reuters/Scanpix

NBA komanda Sakramento „Kings” paziņojusi, ka ASV varas iestādes sākušas izmeklēšanu uz aizdomu pamata, ka bijušais „Kings” darbinieks Džefrijs Deivids ir piesavinājies kluba finansiālos līdzekļus 13 miljonu ASV dolāru vērtībā. Prasība tiesā un oficiāla apsūdzība vēl nav iesniegta.

„Kings” pavēstījusi medijiem, ka FIB un federālā prokuratūra pirmdien uzsāka legālo procesu pret Džefriju Deividu, lai atgūtu finansiālos līdzekļus, par kuru piesavināšanos Deivids tiek turēts aizdomās. Klubs nekādas citas detaļas par notiekošo procesu nevēlējās atklāt.

Džefrijs Deivids NBA dažādās pozīcijās ir pavadījis vairāk nekā desmit gadus. 2012. gadā viņš pēc NBA komisāra rīkojuma nonāca „Kings” komandā kā ienākumu nodaļas galvenā amatpersona, bet šovasar aizgāja no „Kings” un pieņema identisku amata Maiami „Heat” sastāvā.

Deivida advokāti ASV medijiem norādījuši, ka pilnībā sadarbojas ar izmeklētājiem, to pašu apgalvoja arī „Heat” vadība, kas uz izmeklēšanas laiku atstādinājusi Deividu no amata.

Neoficiāla informācija liecina, ka Deivids tiek turēts aizdomās par 13 miljonu dolāru piesavināšanos. Viņš šo naudu ieguvis no kluba sponsoru maksājumiem un izmantojis, lai iegādātos nekustamo īpašumu Kalifornijā. Šis iztrūkums tika atklāts pēc tam, kad citi kluba darbinieki pamanījuši aizdomīgus pārskaitījumus.

Jāpiemin, ka Sakramento „Kings” algu budžets nākamajai sezonai ir 90 miljoni ASV dolāru, bet neviens tās spēlētājs nepelnīs vairāk par 12 miljoniem sezonā. „Kings” jau ilgāku laiku NBA pazīstama ar savu iekšējo haosu un neveiksmīgu sastāva komplektāciju, kas nav ļāvis izcīnīt vairāk par 33 uzvarām jau desmit sezonās pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Former Sacramento Kings executive Jeffrey David...

     [+] [-]

, 2018-09-03 15:45, pirms 6 gadiem
Nevar beidzot to Kings likvidēt un tai vietā kādu Lasvegasas komandu uzbliezt augšā?