Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Mavericks" leģenda: "Porziņģis un Dončičs var kļūt par vienu no labākajiem duetiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Mavericks" leģenda: "Porziņģis un Dončičs var kļūt par vienu no labākajiem duetiem"
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: Vernon Bryant / dallasnews.com

NBA kluba Dalasas "Mavericks" bijušais ilggadējais aizsargs Džeisons Terijs atklāj, ka ir patīkami skatīties, kā veidojas latvieša Kristapa Porziņģa un slovēņa Lukas Dončiča ķīmija, kas nākotnē varbūt palīdzēs izcīnīt čempionu titulu.

"Viņi virzās uz to, lai kļūtu par vienu no visu laiku labākajiem duetiem, ja turpinās uzvarēt, gūs panākumus arī "play-off", cerams, mūs aizvedīs arī līdz NBA finālsērijai un izcīnīs čempionu titulu. Kad ir divas jaunas zvaigznes ar tādu talantu un vēl neizmantotu potenciālu, tad es domāju, ka šajā sezonā kopīgi gūtā ķīmija augs arī turpinājumā," saka Džeisons Terijs. "Šo ķīmiju ir prieks skatīties, kā tā turpina augt un raisa saprašanos. Tas, kā mēs veidosim komandu un izvēlēsimies spēlētājus ap galveno lomu atveidotājiem, būs zīme tam, cik lielisks būs ceļš pretī čempionu titulam. "Mavericks" komandai ir labs laiks."

Šajā sezonā minētā ķīmija ne vienmēr bija tik laba, šis process ir viļņveidīgs un turpinās. "Kristaps mācās, ka varbūt nevis spēka uzbrucēja pozīcija, bet gan centra pozīcija ir tā, kurā viņš var būt bīstamākais un efektīvākais. Luka sāk saprast, ka var arī neņemt visu spēli savās rokās, ir iespējams kļūt līdzīgākam kā savulaik bija Dirks Novickis, taupīt enerģiju un ļaut iespēlēties Kristapam," norāda speciālists.

2011. gadā Dalasas "Mavericks" izcīnīja NBA čempionu titulu. Izslēgšanas spēlēs tolaik komandas rezultatīvākais spēlētājs bija vāciešu spēka uzbrucējs Dirks Novickis ar 27.7 punktiem vidēji mačā, bet kā otrais pozicionējās amerikāņu aizsargs Džeisons Terijs ar 17.5 punktiem caurmērā.

Izmantotie resursi:
Dennis and Cowlishaw show on ESPN Dallas / dallasnews.com

     [+] [-]

, 2020-04-01 10:05, pirms 4 gadiem
No sh*t!!

     [+] [-]

, 2020-04-01 12:29, pirms 4 gadiem
Nešs un Amare arī bija super duo. Visiem gan zināms, cik viņi gredzenus savāca