Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Silvers: "NBA paplašināšana nav mūsu darba kārtībā"

Andrejs Siliņš

Silvers: "NBA paplašināšana nav mūsu darba kārtībā"
Adams Silvers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers, kurš piedzīvos savu pirmo pilno sezonu kopš stāšanās augstajā amatā, norādījis, ka šobrīd līgas paplašināšana neesot uzdevums darba kārtībā, bet komandu pārcelšanās uz citām pilsētām gan varot notikt.

"Domāju, pastāv iespēja, ka dažas komandas dotos uz citu tirgu, bet paplašināšanās nav mūsu darba kārtībā šobrīd," norādīja SIlvers, atbildot uz jautājumu, vai pēc desmit gadiem līgā būs vairāk komandu nekā 30, kas ir pašreiz. "30 komandas šķiet pareizs skaits. Runa nav tikai par finansiālo jautājumu, bet arī par konkurētspējas uzturēšanu."

2013. gadā bija iespēja, ka Sakramento "Kings" pārceltos uz Sietlu, kas kopš "SuperSonics" laikiem palikusi bez savas komandas, tomēr allaž bijusi basketbolu mīloša pilsēta.

1946. gadā, kad tika dibināta NBA, līgā bija 11 komandas divās konferencēs. Nākamo desmit gadu laikā NBA pievienojās vēl 11 komandas, astoņdesmitajos pievienojās piecas komandas, bet kopš tā laika klāt nākušas vēl tikai trīs vienības. Kā pēdējā 2002. gadā NBA pievienojās Ņūorleānas "Hornets", ko tagad sauc "Pelicans".

26 reizes NBA vēsturē komandas pārcēlušās no vienas pilsētas uz citu, daudzos gadījumos arī mainot nosaukumus. Pēdējā pārcelšanās bija "Nets" atceļošana no Ņūdžersijas uz Bruklinu 2012. gadā.

"Bleacher Report" intervija ar Adamu Silveru

  +1 [+] [-]

, 2014-10-30 13:08, pirms 9 gadiem
man gan liekas, ka pēdējā komanda, kas pievienojās bija Bobcats kkādā 2004. gadā

     [+] [-]

, 2014-10-30 13:18, pirms 9 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: man gan liekas, ka pēdējā komanda, kas pievienojās bija Bobcats kkādā 2004. gadā
Bet Šarlote jau iepriekš bija spēlējusi, varbūt tapēc nepieskaita?

     [+] [-]

, 2014-10-30 13:32, pirms 9 gadiem
Šarlotes komanda 2002. pārcēlās uz Ņuorleānu, pēc tam kļūstot par pelikāniem. 2 gadus pēc pārcelšanās Šarlotē tapa jauna (līdz šim pēdējā) komanda - Bobcats. Kad Ņūorleāna atteicās no Hornets vārda, tad Šarlote atkal atjaunoja seno Šarlotes Hornets komandas nosaukumu.