Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Porziņģis: "Es tā īsti pat nevaru izteikt vārdos, cik labi šodien jūtos"

Porziņģis: "Es tā īsti pat nevaru izteikt vārdos, cik labi šodien jūtos"
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis šodien piedalās NBA kluba Dalasas "Mavericks" mediju dienā un sarunā ar kluba pārstāvjiem pastāstīja par atgūšanos no traumas un savu optimismu par jauno sākumu.

„Pagājis tik ilgs laiks kopš manas iepriekšējās spēles, ka šodien viss liekas nedaudz sirreāls,” interviju sāka Porziņģis. „Nākot uz šejieni, ieraudzīju man paredzēto „Mavericks” kreklu un domāju, ka ir tik forši beidzot to uzvilkt. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot šis brīdis ir pienācis. Man parasti šie visi mediju pasākumi nav pati mīļākā lieta, bet šoreiz tas liekas pavisam citādi. Izbaudu katru dienas mirkli, katru mediju dienas daļu, jo tik ilgi biju ārpus NBA.”

„Esmu iemācījies, ka ir lietas, kas ir jāizbauda,” turpināja Porziņģis. „Ikdienā dažreiz nesanāk visu novērtēt, bet, kad uz laiku to zaudē, tad saproti, cik ļoti tev ir paveicies un cik labā situācijā esi. Savainojuma laikā sapratu, cik daudz man pietrūkst visas šīs dzīves un spēles. Es tā īsti pat nevaru izteikt vārdos, cik labi šodien jūtos,” sacīja Latvijas basketbolists, kurš pavasarī tika iemainīts no Ņujorkas „Knicks”. „Būt šeit, Dalasā, šajā komandā kopā ar šiem spēlētājiem...”

Par savu medicīnisko situāciju vairāk nekā pusotru gadu NBA spēles izlaidušais Porziņģis norādīja, ka ir 100% gatavs NBA spēļu režīmam: „Ar veselību šobrīd viss ir kārtībā. Savainojuma laikā tāpat turpināju trenēties, taču tas bija psiholoģiski grūti, jo nezināju, kad varēšu atgriezties laukumā. Katru dienu trenēties, neredzot konkrētu rezultātu, tas nebija viegli. Taču, kad sākās vasara, kļuva daudz vieglāk, jo sapratu, ka savainojuma beigas ir pavisam tuvu un rudenī jau spēlēšu. Tāpēc arī vasara man bija ļoti viegla, darīju visu nepieciešamo ar prieku.”

Porziņģim tika uzdots tiešs jautājums – vai viņš bija fiziski gatavs spēlēt pagājušās sezonas izskaņā? „Jā,” ar nelielu nopūtu atbildēja Porziņģis. „Es vēlējos spēlēt, ļoti vēlējos. Tas man bija grūts brīdis, it īpaši maiņas dēļ, jo vēl nejutos kā daļa no manas jaunās komandas, man bija jādarbojas ārpus tās, un neviens šeit vēl nebija spēlējis ar mani kopā. Taču pieturējos pie pareizās rīcības, vismaz es uzskatu to par pareizo rīcību (nespēlēt), bet, protams, būtu bijis ļoti priecīgs, ja iepriekšējā sezonā būtu nospēlējis pēdējās 10-15 spēles.”

Porziņģis atzina, ka gaidāma grūta sezona, jo Rietumu konferencē solās būt liela konkurence, tāpēc arī jānoskaņojas, ka būs arī grūti mirkļi. „Tāpēc arī šovasar vēlējos ierasties Dalasā pēc iespējas ātrāk, pavadīt laiku kopā ar komandas biedriem un kluba darbiniekiem, iepazīties tuvāk un sākt jau sastrādāties. Es vēl nekad neesmu spēlējis kopā ar tādu basketbolistu kā Luka Dončičs. Mums sastāvā ir vēl vairāki jaunie spēlētāji, kuri ir izsalkuši pēc panākumiem. Man likās, ka pagājušajā sezonā, kad ierados komandā, atmosfēra komandā bija ļoti eiropeiska. Tā man atgādināja laiku, kad spēlēju Spānijā „Sevilla” sastāvā, tāda ģimeniska sajūta. Skaidrs, ka mums būs nepieciešams laiks, lai izveidotu ciešu saikni arī laukumā, taču esmu ļoti optimistiski noskaņots.”

Savukārt „Mavericks” galvenais treneris Riks Kārlails pastāstīja Dalasas medijiem, ka Porziņģis neoficiālajos treniņos kopā ar komandu piedalījies gandrīz katrā treniņmačā: „Tāpat Porziņģis ar mums trenējās arī iepriekšējās sezonas izskaņā. Šobrīd viņam viss iet no rokas. Porziņģim ir vairākas lieliskas īpašības un prasmes.”

„Kristaps ir lielisks metienu izpildītājs, kurš var uzbrukt arī no tālās distances,” turpināja Kārlails. „Viņš arī prot strādāt ar bumbu, doties caurgājienā, spēlēt ar muguru pret grozu, viņš labi prot tikt aiz sedzēja, tāpat Kristaps labi redz notiekošo un piespēlē.”

Kārlails savā uzrunā apstiprināja, ka Porziņģis ir pilnībā atlabis no smagā ceļgala savainojuma un tā ir pagātne. Tiesa, viņš nevarēja apstiprināt, ka Porziņģa spēles laiks piesardzības dēļ netiks ierobežots. Kārlails uzskata, ka kaut kādā veidā piesardzība tomēr tiks ievērota, taču, vai tā būs spēļu izlaišana vai samazināts spēles minūšu daudzums, vēl nav nolemts. To izšķirs tas, kā risināsies „Mavericks” treniņnometne, un kā jutīsies pats Porziņģis.


, 2019-09-30 20:31, pirms 5 gadiem
Jāsak norudit organisms nakts tiešraidēm👍
, 2019-09-30 20:37, pirms 5 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Jāsak norudit organisms nakts tiešraidēm👍
Vairāk jau agra rīta
, 2019-09-30 20:42, pirms 5 gadiem
Tik mazs vairs palicis jau gruti sagaidit 😁😁😁
, 2019-09-30 21:07, pirms 5 gadiem
tas svetku bridis tuvojas .. ipasa LV spele Mavs pret Wizards.. ceru uz TV play .. ideala gadijuma TV6 . KP6 pa TV6
, 2019-09-30 21:13, pirms 5 gadiem
Redzēs, redzēs. Pats gan necelšos naktī, recap pietiek.
, 2019-09-30 21:18, pirms 5 gadiem
Eliņš laikam raksta no galvas. Kur ir avoti?
, 2019-09-30 21:21, pirms 5 gadiem
blu3 rakstīja: Eliņš laikam raksta no galvas. Kur ir avoti?
Preses konferences tač iet,un droši raksta.Vai nu arī ņem no twitere dalaas žurnālistiem.
, 2019-09-30 21:21, pirms 5 gadiem
Kad pirmā pārbaudes spēle un pret ko?
, 2019-09-30 21:22, pirms 5 gadiem
galvenais lai tiek playoff, tad jau sezona būs izdevusies.
, 2019-09-30 22:11, pirms 5 gadiem
BasketbolaFanss rakstīja: Kad pirmā pārbaudes spēle un pret ko?
09.10.2019 3:00 Dallasa vs Oklahoma
, 2019-09-30 23:59, pirms 5 gadiem
KP ies smagi Rietumos. Bet labā ziņa, ka būs labs saspēlnieks, kas atvieglos KP spēli. Treneriem būs jāatrod ķīmija, kā lai visa komanda iesaistās spēlē, nevis visa spēle tiek dzīta uz KP un Lukas pleciem.
, 2019-10-01 07:31, pirms 5 gadiem
LittleOsicc rakstīja: galvenais lai tiek playoff, tad jau sezona būs izdevusies.
Domāju ka par tik pieticīgiem plāniem viņi paši nemaz negrib dzirdēt! Bet kā tur palika ar tiesu darbiem?
, 2019-10-01 08:46, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Domāju ka par tik pieticīgiem plāniem viņi paši nemaz negrib dzirdēt! Bet kā tur palika ar tiesu darbiem?
Pieticīgi?

Neviens nevienā vietā viņus neprognozē iekš TOP8. Lielākie optimisti dod 8. vietu. (kā es )
, 2019-10-01 09:47, pirms 5 gadiem
Krievu sports.ru ir neslikts svaigs apraksts un sezonas prognozes par pāri KP-Dončičs
, 2019-10-01 11:07, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pieticīgi?

Neviens nevienā vietā viņus neprognozē iekš TOP8. Lielākie optimisti dod 8. vietu. (kā es )
Bija no pāris apskatniekiem viņi,kā 8 komanda.Bet nu tā principā viņus visur liek 9-11.Pagāšgad jau Dalasa spēlēja labi mājās,bet uz izbraukumu bija vieni no līgas sliktākajiem.
Principā ar SAS,SAC un maybe NOLA sitīsies par pēdējo spotu PO.
Lai gan NOLA šausmīgi overrated ar tiem visiem jaunajiem čaļiem.
Vēl jau jāredz,kā izskatīsies SAS ar Mareja atgriešanos,jo spacing viņiem varētu būt kapitāli drausmīgs,jo LA,Derouzas un Marejs noteikti nav 3pt metēji.
, 2019-10-01 12:58, pirms 5 gadiem
vorkuta rakstīja: Krievu sports.ru ir neslikts svaigs apraksts un sezonas prognozes par pāri KP-Dončičs
Pārtulkosi no okupantu mēles ?
, 2019-10-01 17:11, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Bija no pāris apskatniekiem viņi,kā 8 komanda.Bet nu tā principā viņus visur liek 9-11.Pagāšgad jau Dalasa spēlēja labi mājās,bet uz izbraukumu bija vieni no līgas sliktākajiem.
Principā ar SAS,SAC un maybe NOLA sitīsies par pēdējo spotu PO.
Lai gan NOLA šausmīgi overrated ar tiem visiem jaunajiem čaļiem.
Vēl jau jāredz,kā izskatīsies SAS ar Mareja atgriešanos,jo spacing viņiem varētu būt kapitāli drausmīgs,jo LA,Derouzas un Marejs noteikti nav 3pt metēji.
Bet kam pamats, ka tik slikti viņus novērtē? Ja KP ir kaut kur tuvumā Giannis līmenim un arī Dončič progresē, tad kapēc ar pārējiem palīgiem nevarētu sasniegt PO? Man šķiet tās prognozes ir balstīties uz šaubām par KP gatavību... Bet es ticu un ceru, ka KP ir smagi strādājis un būs vnk nenosedzams monstrs + rim protectors! Ar tādu superzvaigznes līmeņa čali var tak tikt PO? Kuras komandas redzat priekšā jūsuprāt?
, 2019-10-01 18:07, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Bet kam pamats, ka tik slikti viņus novērtē? Ja KP ir kaut kur tuvumā Giannis līmenim un arī Dončič progresē, tad kapēc ar pārējiem palīgiem nevarētu sasniegt PO? Man šķiet tās prognozes ir balstīties uz šaubām par KP gatavību... Bet es ticu un ceru, ka KP ir smagi strādājis un būs vnk nenosedzams monstrs + rim protectors! Ar tādu superzvaigznes līmeņa čali var tak tikt PO? Kuras komandas redzat priekšā jūsuprāt?
Drīzāk liekas,ka daudzi vnk ir aizmirsuši cik KP labs var būt in general.Tas jau normāli amerikāņu mēdijiem vienu nohaipot,bet par citiem nerunāt.
HOU,LAC,POR,DEN,LAL,UTAH būs priekšā.Man personīgi lielākā jautājuma zīme ir GSW.Es vnk nevaru iedomāties kādi viņi būs šogad ar Curry un Dlo back courtu,un bez visiem saviem labajiem aizsargiem Kleju,KD un Igiju.
Nebūtu baigais surprise,ka rietumu PO zonā komandas šķirtu pāris uzvaras no 1 vietas līdz 8.
, 2019-10-01 20:34, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Drīzāk liekas,ka daudzi vnk ir aizmirsuši cik KP labs var būt in general.Tas jau normāli amerikāņu mēdijiem vienu nohaipot,bet par citiem nerunāt.
HOU,LAC,POR,DEN,LAL,UTAH būs priekšā.Man personīgi lielākā jautājuma zīme ir GSW.Es vnk nevaru iedomāties kādi viņi būs šogad ar Curry un Dlo back courtu,un bez visiem saviem labajiem aizsargiem Kleju,KD un Igiju.
Nebūtu baigais surprise,ka rietumu PO zonā komandas šķirtu pāris uzvaras no 1 vietas līdz 8.
Fair enough - varu piekrist, ka šīs komandas nebūs viegli pievārēt. Bet tomēr domāju, ka ar būtiski progresējušu un izturīgāku (nevis tikai pirmā sezonas puse) Porziņģi ir iespējams konkurēt arī ar UTAH, DEN un POR. Gribētos ticēt arī, ka Kārlails ir gudrs treneris un mācēs izdomāt sadarbības uz KP, lai viņam nebūtu jāmet pāri 3 sedzēju rokām un neslānītu viņu tā. Pēdējā sezonā viņš tīri uz apspēlēšanu guva punktus, bet sadarbības bija ļoti reti. Piekrītu par GSW, arī māc ļoti lielas šaubas vai ar Curry un Green pietiks. Nav arī vairs Livingston, kas labi pildīja backup guard pienākumus. Lai gan pēdējā sezona arī viņam baigi neizdevās.
, 2019-10-01 20:34, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Bet kam pamats, ka tik slikti viņus novērtē? Ja KP ir kaut kur tuvumā Giannis līmenim un arī Dončič progresē, tad kapēc ar pārējiem palīgiem nevarētu sasniegt PO? Man šķiet tās prognozes ir balstīties uz šaubām par KP gatavību... Bet es ticu un ceru, ka KP ir smagi strādājis un būs vnk nenosedzams monstrs + rim protectors! Ar tādu superzvaigznes līmeņa čali var tak tikt PO? Kuras komandas redzat priekšā jūsuprāt?
KP ir tuvu Greek Freak līmenim - tas tāds skaļš steitments. KP šī būs atgriešanās sezona un maz ticams, manuprāt, ka viņš būs tuvu Giannis spēles līmenim jau šogad - ar gadiem, varbūt.
Ar vienu (kā Tu saki, bet es nu liktu klāt arī Dončiču) labu spēlētāju rietumos noteikti noteikti nav ko darīt. Tas būtu kas līdzīgs AD laikiem ar NOLA - izšaut kādu gadu varēja, bet stabila PO komanda noteikti nebija.
KP ar Luku kopā būs labi, abiem kopā (ja neaizmainīs - tas gan maz ticams) ir vismaz 3 gadi, lai kārtīgi saspēlētos. Man skepse ir tā, ka nav apkārt pietiekami labu spēlētāju. Pietrūkst labs centrs, un pāris labu šūteru apkārt priekš spacing, jo ar Seth Curry un Courtney Lee nepietiks. Tuvākajos gados jādomā arī par 6th man, kas manuprāt šogad būs J.J. Barea - viņam tomēr 35 gadi un arī tikko nopietna trauma bija. Jātreido arī prom Hardaway lielais līgums, lai kas nopietni notiktu.

Šosezon playoff manuprāt tā 50/50
, 2019-10-01 21:03, pirms 5 gadiem
Ivijis rakstīja: Fair enough - varu piekrist, ka šīs komandas nebūs viegli pievārēt. Bet tomēr domāju, ka ar būtiski progresējušu un izturīgāku (nevis tikai pirmā sezonas puse) Porziņģi ir iespējams konkurēt arī ar UTAH, DEN un POR. Gribētos ticēt arī, ka Kārlails ir gudrs treneris un mācēs izdomāt sadarbības uz KP, lai viņam nebūtu jāmet pāri 3 sedzēju rokām un neslānītu viņu tā. Pēdējā sezonā viņš tīri uz apspēlēšanu guva punktus, bet sadarbības bija ļoti reti. Piekrītu par GSW, arī māc ļoti lielas šaubas vai ar Curry un Green pietiks. Nav arī vairs Livingston, kas labi pildīja backup guard pienākumus. Lai gan pēdējā sezona arī viņam baigi neizdevās.
Zinies, ar UTA diez vai konkurēs. Apskatnieki vispār min, ka UTA varētu būt 1. sezonā....

Par Kariju. Skat, ka nepaceļ sezonas MVP....
, 2019-10-01 22:40, pirms 5 gadiem
Porzingis bildees izskataas tik labi,ka vinjam vajadzeetu fotoshopu pielabot😅 💪
, 2019-10-02 11:50, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Pārtulkosi no okupantu mēles ?
Sajauci portālus lumpeni. Šeit nav delfi, bet sporta portāls. Labs info ir labs jebkādā valodā. Arī krievu...
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
4

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
13

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
14

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.