Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornačeks: "Porziņģis tālmetienus no stūra trāpa teju automātiski"

Agris Suveizda

Hornačeks: "Porziņģis tālmetienus no stūra trāpa teju automātiski"
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks sarunā ar medijiem paslavēja liepājnieku Kristapu Porziņģi par viņa milzīgo pārliecību, izdarot metienus, un progresu cīņā zem groza.

"Domāju, ka viņš salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir ievērojami progresējis, kaut vai paskatoties, kā viņš met," sacīja Džefs Hornačeks. "Viņš patiešām jūtas pārliecināts par metienu. Viņa tālmetieni no stūra ir gluži vai automātiski. Tālmetiens, kuru viņš trāpīja [atklātajā treniņā], un cits tālmetiens, kurš izgriezās no groza – tie abi bija pusotru metru aiz līnijas, tā ka viņa metienam ir laba amplitūda."

"Galvenais ir tas, ka viņš ir garais spēlētājs, kuri uz grozu skatās no citas perspektīvas un kuriem ir tendence izdarīt metienus ar zemu trajektoriju," Hornačeks turpināja. Lielāko daļu tālmetienu pagājušajā sezonā Porziņģis izdarīja no vietas, kur tālmetiena loks pāriet taisnā līnijā, un "Knicks" mudina latvieti tieši no šā punkta mest uzbrukuma sākumā.

"Manuprāt, man tas ir ļoti augstas precizitātes metiens," teica Kristaps Porziņģis. "Pagājušajā sezonā Fils Džeksons man sacīja, ka viņam patīk šāds metiens. Sākumā nebiju drošs par to. Šie metieni tika izdarīti uzbrukuma sākumā, un nezināju, vai tas ir labākais risinājums. Taču, tiklīdz apskatījāmies realizācijas procentu, viņš teica, ka būtu diezgan labi, ja es tiktu pie šādiem metieniem. Garie spēlētāji diezgan bieži dod man rīcības brīvību, kas dod man iespēju izdarīt šādus metienus. Reiz viņš teica, ka man pilnībā uzticas un ka lai es vienkārši metu. Droši vien šogad turpināšu to darīt."

Hornačeks piebilda, ka jau ir redzams ieguvums no tā, ka Porziņģis pastiprina ķermeņa lejasdaļu: "Šodien vairākas reizes to redzējām, kad viņš devās uz grozu. Iepriekšējā sezonā viņš pēc nelielas saskares atkrita atpakaļ un izdarīja diezgan trakus metienus. Bet šogad viņš pēc šīs saskares turpina ceļu uz grozu – tā ir spēka pazīme."

Lai kvalitatīvāk izmantotu nevienlīdzīgās divcīņas, Hornačeks plāno Porziņģi izmantot gan ar muguru pret grozu, gan perimetrā: "Ja viņš pārejā no aizsardzības uzbrukumā būs pirmais no garajiem spēlētājiem, kurš sasniegs grozu, tad viņam būs jāspēlē pa vidu [soda laukumā]. Bet, ja tā nebūs, tad viņam būs jāizdomā, kurp doties. Viņam ir spējas un atļauja gan spēlēt ar muguru pret grozu, gan arī doties ārā uz trīspunktu līniju."

Pagājušajā sezonā "Knicks" efektīvā precizitāte no spēles* bija tikai 48%, kas bija 28. rādītājs līgā. Šī ir viena no jomām, kurās Hornačeks vēlas sasniegt progresu: "Mūsu rādītājs kā komandai bija diezgan zems. Tam būtu jābūt virs 50%. Domāju, ka šosezon visiem šis rādītājs kļūs labāks, jo vairs nevajadzēs izdarīt tik smagus un sarežģītus metienus. Ceram, ka mums laukumā pietiks talanta, lai gūtu labumu no pretinieku veidotajiem dabltīmiem un spētu radīt brīvus metienus."

*To rēķina pēc formulas (trāpītie divpunktu metieni+1,5*trāpītie trīspunktu metieni)/metienu skaits no spēles.

Izmantotie resursi:
Jeff Hornacek says Kristaps Porzingis' shot has...

 +19 [+] [-]

, 2016-09-30 19:51, pirms 8 gadiem
Tik nepazaudēt metiena garšu. Lai veicās, gaidu pirmo spēli.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 20:01, pirms 8 gadiem
Wthell izpauž kluba taktiku ..
vēl tik 29 dienas pidz sezonas sakumam !

     [+] [-]

, 2016-09-30 20:09, pirms 8 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Wthell izpauž kluba taktiku ..
vēl tik 29 dienas pidz sezonas sakumam !
25

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 20:16, pirms 8 gadiem
Ralfinolv rakstīja: 25
Yep 26.10 my bad.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-30 20:22, pirms 8 gadiem
Nevaru sagaidīt sezonu

     [+] [-]

, 2016-09-30 20:41, pirms 8 gadiem
2dien pirmā pārbaudes spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-09-30 22:04, pirms 8 gadiem
Hmb..tu berniba pa galvu sists esi..vai kadas citas problemas?Zel tevi

  +2 [+] [-]

, 2016-09-30 22:52, pirms 8 gadiem
viss jau labi, bet cerams ka šogad komandas biedri beidzot vairāk spēlēs uz viņu, nevis kā pērn

     [+] [-]

, 2016-09-30 23:53, pirms 8 gadiem
skatījos vienā serialā, runāja par NY Knicks, ka šie esot parakstījuši krievu no Latvijas un u.c. runas par šo komandu. Люк Кейдж / Luke Cage (2016) смотреть сериал

     [+] [-]

, 2016-10-01 09:05, pirms 8 gadiem
Nekā jauna viņš nepateica!!

     [+] [-]

, 2016-10-01 16:26, pirms 8 gadiem
4meFootball rakstīja: skatījos vienā serialā, runāja par NY Knicks, ka šie esot parakstījuši krievu no Latvijas un u.c. runas par šo komandu. http://filmix.net/play/112481
skatījies ... Ošenieks ieteica twitterī xD Un nevis krievu no Latvijas, bet gan teica, ka esot nodraftējuši ar 4 numuru krievu, bet otrs pārlaboja, ka viņš ir latvietis. Baigi būsi skatījies

     [+] [-]

, 2016-10-01 16:54, pirms 8 gadiem
koijoto rakstīja: Hmb..tu berniba pa galvu sists esi..vai kadas citas problemas?Zel tevi
It ka jau nepiedienas ta runat,bet ienemsanas bridi jau bija problemas un tapec huli sanacis pastulbs

  +1 [+] [-]

, 2016-10-02 08:05, pirms 8 gadiem
gggg rakstīja: It ka jau nepiedienas ta runat,bet ienemsanas bridi jau bija problemas un tapec huli sanacis pastulbs
Ķengaragā klīst nostāsti, ka hulijs esot izspiests lubančika pritona sausajā. Sākumā neviens neko nenojauta. Viņš tika atrasts pāris nedēļas vēlāk, kad iesprūda asinizatora trubā! Ļaudis vēl tagad brīnās, no kā viņš visu šo laiku pārtika.